Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jordan Addison

A 2022-es év legjobb egyetemi elkapója egy kis egyetemről érkezett, hogy aztán egy őrült nyári mozgás közepén a kor szupercsapatához kerüljön. Jordan Addison a Pittsburgh játékosaként szerzett hírnevet magának, majd a USC-ben egy kicsit haloványabb szezon után kicsúszott a szakértők szemei elől. Ettől függetlenül az első körbe várják továbbra is, de megannyi kétellyel karöltve.

Addison sok prospecthez hasonlóan kiváló sportoló volt fiatalabb korában, de ő elsősorban nem azért, mert kiváló atlétának bizonyult, hanem mert nagyon jó labdaérzéke és intelligenciája volt már akkoriban is a pályán. Középiskolában a futball mellett úszott, baseballozott és atletizált is. De ami külön kiemelhető az esetében, hogy az elkapó poszt mellett az amerikai foci pályán több helyen is feltűnt. Négy csillagos recruitként került a Pittsburgh egyeteme és edzéseken még ebben az időszakban is játszott defensive backet és irányítót is.

Azonban gyorsan kiderült, hogy igazán elkapó poszton tehetséges és már freshmanként bedobták a mélyvízbe. Ekkor még elsősorban a csapat slot elkapója volt és több mint 500 snapet töltött a pályán. Nem mondhatni, hogy kimagaslóan játszott volna, de bent ragadt a kezdőben másodévesként is. Ekkor jött el az áttörés nála és Kenny Pickett kedvenc célpontjaként 100 elkapásból majdnem 1600 yardot gyűjtött, az idény végén pedig megkapta a Biletnikoff díjat, azaz az ország legjobb elkapójának választották (többek között a szenzációs Jaxson Smith-Njigba előtt). Ebben az évben már egyre többet tűnt fel külső elkapóként is, valamint az elkapásonként átlagosan behúzott yardjai majdnem a másfélszeresére nőttek.

Az utolsó évében aztán transzferált az alakuló szupercsapathoz (USC) és Caleb Williams kedvelt célpontjaként Lincoln Riley rendszerében már szinte teljes értékű külső elkapó lett. Kisebb sérülésekkel tarkított idényben nem tudta megismételni az előző évi teljesítményét, de közel 1000 yardig jutott ekkor is.

Útvonalfutás

Addison egyik legalulértékeltebb tulajdonsága, hogy kiváló útvonalfutó. Első évétől kezdve fejlődött és apró részletekkel egyre jobb és jobb lett a játék ezen aspektusában. Rengeteg útvonalkombinációt tud és sokat használták is a pálya minden szegletében. A rövid útvonalaktól kezdve a vertikális megoldásokon át, a pálya közepét célzó route-okon keresztül mindenben bevetették.

Amiben kimondottan jó Addison, az az útvonalak sajátosságainak a kihasználása. Azaz tökéletesen tudja, hogy egyes útvonalakon hol és mikor vannak azok a pontok, ahol ügyes és gyors irányváltásokkal el lehet szakadni a védőtől. Különösen szereti azokat az útvonalkombinációkat, amelyekben van egy törés vagy egy nagyobb váltás, ahol a defensive back kénytelen egy pillanatra hátat fordítani neki.

 

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!