Connect with us

Hír

BREAKING: Fogadási botrány a Lionsnél, a tavalyi első körös Jameson Williams is eltiltást kapott

Az NFL öt játékost is eltiltott a fogadási szabályok megszegése miatt, írja minden releváns forrás. Ebből négyen – az elkapó Jameson Williams, Stanley Berryhill és Quintez Cephus, illetve a safety CJ Moore – a Lions játékosai, míg az ötödik delikvens a Commanders defensive endje, Shaka Toney.

A liga aktuális szabályai szerint a játékosok vagy a stábtagok soha nem fogadhatnak semmilyen NFL-hez köthető eseményre, de más sporteseményekre is csak civilként tehetik fel a pénzüket – magyarán nem lehet például kosárlabdára fogadni sem a stadionban, sem a csapat bármelyik épületében, sem a csapatbuszon/repülőn stb.

Az említett delikvensek közül Cephus, Moore és Toney NFL-mérkőzésekre fogadott, ami miatt határozatlan idejű eltiltást kaptak és legkorábban egy év múlva kérhetik a büntetésül eltörlését – előbbi kettőt a Lions már ki is vágta. Barryhill és a tavaly első körös Williams egy NFL csapat főhadiszállásán fogadtak nem-NFL mérkőzésre, ami miatt 6 mérkőzésre szóló eltiltást kaptak (Williams ezzel 382 ezer dollár alapfizetést bukott el, illetve 6,877 millió dollárnyi garantált fizetése szűnt meg garantáltnak lenni).

Itt azonban nem ért még véget a történet. Mint kiderült, a Lions az előző hónapban több edzőt és stábtagot kirúgott a szervezet különböző osztályairól, akik szintén megszegték a fogadási szabályokat. A csapat maga emiatt nem fog büntetést kapni, ugyanakkor ez nagyon nem vet jó fényt Dan Campbellékre.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!