Connect with us

Hír

A Panthersnél Andy Dalton megy neki a szezonnak kezdő irányítóként

A Panthers 1/1-re választotta Bryce Youngot, és nyilván előbb-utóbb ő lesz a csapat kezdője. Azonban az nem biztos, hogy már az első héten ő vezeti ki a Párducokat a pályára. A general manager Scott Fitterer ugyanis elmondta a PFT-nek, hogy Young nem kapja meg csak úgy a posztot, ezt ki kell érdemelnie, szóval Andy Dalton lesz a depth chart tetején.

“Nem véletlen igazoltuk le Andyt. Nagyon sok tapasztalata van, érti a szerepét és tud focizni. Ha ő lesz a kezdőnk a szezon elején – és jelenleg ő az –, akkor ő fog játszani. Amikor Bryce készen áll, vagy amikor Matt Corral készen áll, majd akkor mennek ők fel. Nyílt versenyről van szó, de ahogy Frank Reich is mondta, jelenleg Andy az emberünk. Ő megy neki a szezonnak kezdőként, a fiatalok pedig versenyeznek mögötte.”

Azt a főedző Reich is kinyilvánította a draft után, hogy nem siet sehova Younggal. Szeretné, ha először megtanulná a támadósort, és amint ez meglesz és kiérdemelte, örömmel adja oda neki a kezdő posztot.

Érdekes ez a hozzáállás az edzőktől. Természetesen az nem árt, ha fenntartják a verseny látszatát, ezzel motiválhatnak mindenkit a keretben, de értékes edzésidőt vesznek el így Youngtól, aki jóval kevesebbet gyakorolhat a kezdő támadósorral, kevésbé alakul ki a kémia, satöbbi. Urban Meyer is második csapatosként kezelte Trevor Lawrence-t még augusztusban is, akinek szintén nem segített az elején, hogy nem volt összeszokva a társakkal (sok egyéb hátráltató tényező mellett persze).

Az utóbbi három 1/1-es irányító egyébként kezdő volt az első héten (Kyler Murray, Joe Burrow, Trevor Lawrence), de előttük Baker Mayfield és Jared Goff nem. Dalton egyébként volt már hasonló helyzetben, hiszen Justin Fields első szezonjában ő volt a kezdő a Bearsben, de a második meccs közepén megunták és betették az újoncot.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
csak ezt ne
csak ezt ne
2023-05-06 19:05

Ezeket az ökörségeket sosem értem, Daltont nyilván nem akarják kezdetni, ha van egy csöpp eszük legalábbis. Akkor miért nem koncentrálnak a világ minden pickjéért odavitt kezdőre? Egy baromság. Terhet ugyan nem vesznek le róla, mert legkésőbb az első vereség után (amire Daltonnal azért nem kell sokáig várni) gyorsan beküldik, ezt mindenki tudja, akkor mi a lófüttyöt nyomatják ezt a maszlagot?

Most tergyük fel a legrosszabbat az edzéseken kiderül, hogy az üdvöske messsze van még az NFL szinttől, akkor ilyen-olyan sérülésekkel indokolva pihentethetik akár egy évig is, közben is ő lenne az első irányító, mert akit ennyire drágán odavittek pár évet úgyis kap, ha olyan béna is mint Trub, vagy akár White, és addig is gyakorolgat a kezdőkkel, hátha. De ez? Dalton bá a mi emberünk? Ennek totál semmi értelme, még Dalton anyja sem hiszi el, de arra kíváló, hogy a gyerek esetleg elbizonytalanodjon, és ne kapjon kellő edzésidőt.

camillo 7777
2023-05-07 00:08

Dalton valószínűleg nem lesz túl jó, és ha feléget mindent, nem lesz semmilyen teher Youngon.
Szerintem lehet védeni ezt a logikát is, csak játszani kell edzéseken a kezdő játékosokkal is.

Chicago Medvek Bajnok Csapata
Chicago Medvek Bajnok Csapata
2023-05-06 12:29

Chicagoban nem megunták hanem rosszul lépett és meg sérült ezért cserélték le. Fields egy gyakorló snapet sem kapott az első csapattal az előszezonban mert Daltonnak volt ígérve a kezdő hely. Láttuk az is milyen jól sült el…

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2023-05-06 07:28

“de a második meccs közepén megunták és betették az újoncot” Vicces,én úgy emlékszem,h Sikágóban elfelejtettek támadófalat építeni és kellett vki,aki el tud futni a pass-rusherek elől .

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x