Connect with us

Hír

A Panthersnél Andy Dalton megy neki a szezonnak kezdő irányítóként

A Panthers 1/1-re választotta Bryce Youngot, és nyilván előbb-utóbb ő lesz a csapat kezdője. Azonban az nem biztos, hogy már az első héten ő vezeti ki a Párducokat a pályára. A general manager Scott Fitterer ugyanis elmondta a PFT-nek, hogy Young nem kapja meg csak úgy a posztot, ezt ki kell érdemelnie, szóval Andy Dalton lesz a depth chart tetején.

“Nem véletlen igazoltuk le Andyt. Nagyon sok tapasztalata van, érti a szerepét és tud focizni. Ha ő lesz a kezdőnk a szezon elején – és jelenleg ő az –, akkor ő fog játszani. Amikor Bryce készen áll, vagy amikor Matt Corral készen áll, majd akkor mennek ők fel. Nyílt versenyről van szó, de ahogy Frank Reich is mondta, jelenleg Andy az emberünk. Ő megy neki a szezonnak kezdőként, a fiatalok pedig versenyeznek mögötte.”

Azt a főedző Reich is kinyilvánította a draft után, hogy nem siet sehova Younggal. Szeretné, ha először megtanulná a támadósort, és amint ez meglesz és kiérdemelte, örömmel adja oda neki a kezdő posztot.

Érdekes ez a hozzáállás az edzőktől. Természetesen az nem árt, ha fenntartják a verseny látszatát, ezzel motiválhatnak mindenkit a keretben, de értékes edzésidőt vesznek el így Youngtól, aki jóval kevesebbet gyakorolhat a kezdő támadósorral, kevésbé alakul ki a kémia, satöbbi. Urban Meyer is második csapatosként kezelte Trevor Lawrence-t még augusztusban is, akinek szintén nem segített az elején, hogy nem volt összeszokva a társakkal (sok egyéb hátráltató tényező mellett persze).

Az utóbbi három 1/1-es irányító egyébként kezdő volt az első héten (Kyler Murray, Joe Burrow, Trevor Lawrence), de előttük Baker Mayfield és Jared Goff nem. Dalton egyébként volt már hasonló helyzetben, hiszen Justin Fields első szezonjában ő volt a kezdő a Bearsben, de a második meccs közepén megunták és betették az újoncot.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!