Connect with us

Hír

A Ravens, a Seahawks és a Cardinals sem hívja le első körös linebackerének opcióját

Újabb bizonyítékot kaptunk, hogy nem igazán éri meg linebackereket draftolni az első körben. A 2020-as drafton három LB-t is húztak a draft első napján, és tegnap mindhárom csapat úgy döntött, hogy nem hívja le védője ötödik éves opcióját. 

A Ravensnél az idei draft egyértelműen jelezte, hogy ez lesz a helyzet, ugyanis a harmadik körben draftolták Trenton Simpsont a Clemsonról, aki minden bizonnyal jövőre átveszi a korábbi 1/28-as Patrick Queen helyét, akinek így nem is hívták le az opcióját. Az opció egyébként $12,7 milliót garantált volna Queennek 2024-re, de mivel két és fél éven át elég gyengén teljesített, majd csak Roquan Smith érkezésével és a szerepe jelentősen egyszerűbbé tételével tudott előre lépni, így nem volt meglepő, hogy nem akarják megtartani. Plusz Smith rekordszerződése mellé egyébként sem lett volna érdemes még többet invesztálni a posztba.

A Cardinalsnál annak idején az 1/8-as pickkel választották ki Isaiah Simmonst annak reményében, hogy egy igazi aduász lesz a védelemben. Nos, ez nagyon nem jött be, nem igazán tudták használni a pályán, ezért most neki sem hívták le a $12,7 milliós ötödik éves opcióját, tehát jövőre le fog járni a szerződése. Tavaly már nem is linebackerként, inkább safetyként játszatták, vagy minimum egy hibrid szerepkörben, de itt sem nyújtott maradandót. Meglátjuk az új védelmi rendszerben jobb lesz-e, de azért nem bazíroznánk rá – és a Cardinals sem teszi.

A Seahawks 2020-ban az 1/27-es pickre választotta ki Jordyn Brookst, akit kevesen tartottak első körös játékosnak, a Hawks mégis ott vitte el. Annyira ez a pick sem jött be, és neki sem hívják le az ötödik éves opcióját, így jövőre ő is szabadügynök lesz. Egy atletikus játékos, akinek vannak megvillanásai, de közel sem elég konzisztens a ténylegesen jó játékhoz. Ráadásul a szezon végén komoly sérülést is szenvedett, a csapat pedig leigazolta Bobby Wagnert és Devin Busht a posztra.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x