Connect with us

Hír

A special team edzők és játékosok harcba szállnak az új kickoff szabály ellen

Az NFL versenybizottsága 8-0 arányban fogadott el egy olyan szabályt márciusban, amely engedélyezné a fair catchet a 25 yardoson belül a kickoffok során , amivel a 25 yardosra helyeznék a labdát (ahogy touchback esetén). A várakozás az volt, hogy ez könnyen átmegy majd az eheti tulajdonosi meetingen, azonban most úgy tűnik, hogy nem lesz egy olyan egyszerű. A special team edzők és játékosok ugyanis nagyon ellenzik a változtatást.

A héten tartottak a special team edzők egy konferenciahívást, majd a játékosok is becsatlakoztak és minden csapat egyik veterán játékosa részt vett egy ezzel kapcsolatos híváson. Egyöntetűen ellenzik a szabályváltozást, aminek eredeti célja az lenne, hogy csökkentse a visszahordások számát, ezzel az agyrázkódások számát is, ugyanis továbbra is a speciális egységben szenvedik el a legtöbb ilyet a játékosok.

Az edzők és special teamerek szerint azonban ennek a szabálynak nem kívánt következményei lennének és valójában még több sérülés történhetne. Egyrészt az agyrázkódások több mint fele akkor történt, amikor az end zone-ból is kihozták a labdát, tehát ezen nem változtatna a szabály. Másrészt stratégiailag több squib kick lehetne (amikor pattogósan küldik az ellenfélnek a labdát), vagy több nagyon magas rúgás, ami még több kaotikus játékhoz és sérülésekhez vezethetne a nem-visszahordók körében.

Elképzelhető tehát, hogy sikerül megfúrniuk ezt a szabályváltozást a special team edzőknek és játékosoknak, de az biztos, hogy a jövőben kezdeni fognak valamit a kickoffokkal, hiszen sok a sérülés a játékok során, amiknek egyébként nincs is nagy hozzáadott értéke. Például bevezethetik az XFL-ben használatos formátumot, ami eddig kicsi mintában ugyan, de jó eredményeket produkált.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!