Connect with us

Hír

Az NFL elfogadta az új kickoff szabályt

Hiába próbálták a special team edzők és játékosok megállítani, a tulajdonosok elfogadták az új kickoff szabályt. Ennek értelmében akkor is a 25 yardos vonalra kell helyezni a labdát, ha a visszahordó a 25 yardoson belül fair catchet jelez – eddig csak akkor került a labda a 25 yardosra, ha a visszahordó letérdelt a saját end zone-jában (touchback), a rövidebb labdákat mindig vissza kellett hordani.

A szabálymódosítást 26-5-1 arányban fogadták el, a Raiders tartózkodott, a Ravens, Patriots, Bengals, Bears, Lions ötös pedig nemmel voksolt.

A szabálymódosítást azért hozták, mert még mindig túl sok a sérülés a visszahordásoknál, ezzel pedig csökkenthető a visszahordások száma. Az edzők és special teamerek szerint azonban ennek a szabálynak nem kívánt következményei lennének és valójában még több sérülés történhetne. Egyrészt az agyrázkódások több mint fele akkor történt, amikor az end zone-ból is kihozták a labdát, tehát ezen nem változtatna a szabály. Másrészt stratégiailag több squib kick lehetne (amikor pattogósan küldik az ellenfélnek a labdát), vagy több nagyon magas rúgás, ami még több kaotikus játékot jelentene.

Az NFL modellje szerint azonban 7 százalékkal csökkennének a visszahordások és 15 százalékkal az agyrázkódások.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!