Connect with us

Hír

Christian McCaffrey: A futókat jobban meg kellene fizetni

Az idei holtszezon nem a futókról szólt és nagyon úgy tűnik, hogy egyre kevésbé szeretnének a csapatok komolyabb összegeket áldozni a posztra. A liga legjobban kereső RB-jének természetesen ez nem tetszik, szerinte igen is meg kell fizetni a futókat.

“Soha senki nem kérdezett még erről, de ettől még megvan véleményem a dologról. Ha megnézed, hogy mit is jelentettek a futók az NFL-nek a történelem során, hogy milyen sokáig volt képes magas szinten játszani például Emmitt Smith vagy Barry Sanders, vagy hogy milyen értéket képvisel a csapatának Derrick Henry, Saquon Barkley vagy Josh Jacobs, akkor egyértelmű, hogy alul van értékelve a poszt. És valamiért sokan félnek ezt kimondani. Nem tudom, mikor lett ennyire értéktelen egy yard értéke”

– panaszkodott McCaffrey a Yahoo Sportsnak.

Egy futó teljesítményét túlságosan is befolyásolja a támadófal és a köré rakott rendszer, és bár tényleg vannak olyan játékosok, akik sokáig képesek voltak dominálni, alapvetően belőlük van kevesebb (lásd Zeke Elliottot, aki 27 éves korára használódott el teljesen). Ráadásul még őket is viszonylag könnyű pótolni, a mai passzorientált ligában pedig sokadrangú egy jó futó megléte. Nem kizárt, hogy lesznek még jól fizetett futók, de egyhamar aligha fognak röpködni a 15+ milliós szerződések, nem véletlenül nem siet a Giants és a Raiders sem hosszabbítani a franchise tagelt Barkley-Jacobs duóval.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!