Connect with us

Hír

Kis szerencsével rövid időre Európába költözhet a Jaguars

Az NFL óriási piacot lát Európában és már hosszú évek óta téma egy európai franchise létrehozása. A legtöbben a Jacksonville Jaguars költözését tartják a leginkább elképzelhető forgatókönyvnek és úgy tűnik, most ezt az elméletet akár élőben is letesztelheti a liga.

A Jaguars stadionját fel kellene újítani és több forrás is arról számolt be, hogy emiatt a csapatnak akár két szezonon keresztül máshol kellene pályára lépnie. Ezzel kapcsolatban a közelben lévő Orlando már jelezte, hogy szívesen vendégül látná a gárdát, de elméletben számos egyéb floridai alternatíva is szóba jöhet. Továbbá ott van London, ahol a Jaguars 2013 óta minden évben pályára lépett egyszer, idén pedig két londoni meccse is lesz a csapatnak.

A mi szempontunkból nyilván az utóbbi forgatókönyv lenne a legjobb, remélhetőleg az NFL-nél és a Jaguarsnál is így látják majd.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
reszelo.aladar
reszelo.aladar
2023-05-15 10:46

12 éve nyomatják a London projektet és mostanra jutottak odáig, hogy idén ugyanaz a csapat egymás után két meccset fog ugyanott játszani. Ilyen tempóban 2080 körül kezdhetne egy csapat egész alapszakaszt a kontinensen kívül, akkor amikor az óceánon átvezető alagúton a vonat 2,5 óra alatt teszi meg a New York- London távolságot.
Amúgy talán a müncheni meccs után feltűnt nekik, hogy talán nem egy várost kell meggyőzni (ráadásul pont azt, ahol talán a legnagyobb a sportban a konkurencia), hanem több helyre menni 1-1 meccsel.
Itt már nem szurkolói bázist kell kiépíteni, hanem az 20-30 szoros jegyigénylést kezelni. Ott a 17 meccses alapszakasz. Mindenki játszat egyet semleges helyen belföldön is külföldön is. Én ebben látnám a sikert.
A Jags pedig választhat, hogy Talahasse-ben játszon a a Florida State University pályáján 265 km-re, vagy Orlanboban, A Campig World stadionban, ami kb 230km autóval, vagy Gainsville-ben a University of Florid pályán, ami csak 120km.

camillo 7777
2023-05-15 06:09

Nem tudom, hogy mi lenne a jó, de azt érzem, jobb ha az NFL csapatok amerikai franchiseok maradnak.
Persze látogatóba jöjjenek, de amerikai városok legyenek a központok.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x