Connect with us

Magyar foci

ELF: Újabb Enthroners vereség

A Fehérvár Enthroners két hazai mérkőzés után először utazott idegenbe az European League of Football újoncaként, a Lipcse Kings otthonában pedig 47-24-es vereséget szenvedett.

Fotó: Kutasi Petra

Az Enthroners védelme nem sok mindent tudott kezdeni a Kings támadósorával, már az első negyedben 100 futott yard fölé mentek a hazaiak, és az első három támadásukat touchdownokra is váltották. Egy vendég TD azért befigyelt az első félidőben, Jerod Evans egy hosszú passzal találta meg Jay Griffint.

A második félidőt aztán egy pick-6-szel nyitotta az Enthroners, majd Evans dobott még egy interceptiont a harmadik negyedben. Ezt ki is használták a lipcseiek, a pick-6 mellé még két TD-t feltettek a táblára, a harmadik negyed végén így 41-6 állt az eredményjelzőn. A hazaiak ekkor felhozták a cseresorukat, így az Enthroners is tudott haladni, fel is tett a magyar csapat három touchdownt a táblára Benjamin Plu és Tóth Nándor elkapása-, illetve Ráthonyi Kende futása révén (és közte volt még egy kickoff return TD-je a Kingsnek).

Az Enthroners így 0-3-as mérleggel áll három fordulót követően, míg a Kings 2-1-gyel. A magyar csapat jövő héten a Wroclaw Panthers otthonába utazik – amely 2-0-val kezdett, közben 31-6-ra megverte a Kingst, ma pedig a Berlin Thunder otthonában vendégeskedik –, majd két hét múlva hazai pályán fogadja a tavalyi bajnok Vienna Vikingst.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
2023-06-19 08:17

Hát ez nehezen indul, de ha visszagondolunk, a Volán milyen hosszú szériával kezdte anno az EBEL-t? Aztán annak lett azért impactja a válogatottra nézve, reméljünk az Enthronersnek is lesz! :)

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Bujdy Bujdy
2023-06-20 06:15

Feltételezem a Volánban a hazai játékosok nem amatőr játékosnak minősültek. Ez pedig komoly hátrány, hogy amíg munka mellett fociznak a srácok, addig nehéz lesz összegyűjteni az ország legjobbjait.

JackEasterby
JackEasterby
2023-06-18 20:14

A 0-6-os kezdés benne volt a pakliban, de a vereségek mértéke nem mindegy. A Lipcse ellen sajnos volt olyan pillanat amikor 35 pontos volt a hátrány. Ez már nem éppen olyan ami kalkulálható volt. A maradék 3 meccset valahogy ki kell húzni a bye weekig aztán bízni a Prága elleni meccsekben.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x