Connect with us

Magyar foci

Vereséggel mutatkozott be az Enthroners az európai elitligában

Az újoncok élete mindig nehéz, különösen igaz ez azokra a csapatokra, amelyek egy új, az eddiginél jelentősen magasabb színvonalú bajnokságba csöppennek bele. A Fehérvár Enthroners is ebben a helyzetben volt szombaton, amikor a kontinens elitligájában, a European League of Footballban mutatkozott be új franchise-ként. A Koronázók pedig 36-3-as vereséget szenvedtek a Berlin Thunder ellen hazai pályán. 

Fotó: Fehérvár Enthroners Facebook oldala

A vendég Thunder kezdte a mérkőzést és egyből szerzett is egy hosszabb futott touchdownt, míg az Enthroners bemutatkozó támadása egy gyors punttal zárult. A következő pontok hazai támadásból születtek, de sajnos nem 7-7, hanem 0-14 került az eredményjelzőre, ugyanis Jerod Evans irányítón strip-sacket jegyzett a német gárda, amit vissza is hordtak egy TD-re.

A második negyedben azonban már összejött a szépítés Szőke Péter 41 yardos mezőnygóljával. Mint utólag kiderült, ez volt az Enthroners egyetlen pontszerzése a meccsen. A hazai védelem egyébként szépen teljesített, hiszen a legelső drive után az első félidőben két puntot, egy turnover on downst és egy fumble-t harcoltak ki, ez utóbbi Jebrai Regan nevéhez fűződött.

A második félidő aztán katasztrofálisan indult az Enthronersnek, hiszen a Thunder újabb strip-sacket és abból visszahordott touchdownt ért el, most az utóbbi két év védő MVP-je, Kyle Kitchens révén. Innentől a hazai támadósornak már csak négy puntra futotta, és a négyből három drive is hátrafelé haladt, nem előre. Mindeközben a berliniek szereztek még két TD-t és egy mezőnygólt (plusz kihagytak egyet), így a végeredmény 36-3 lett a Thunder javára.

A fehérvári támadósor szépen fogalmazva is akadozott, azonban a defense-re sok panasz nem lehet, hiszen csak 23 pontot engedtek a magasabban rangsorolt ellenfélnek (a maradék 13-at ugyebár az ellenfél védelme szerezte).

Az Enthroners számára folytatás egy hét múlva szombaton (június 10) ismét hazai pályán a First Fielden, méghozzá a Frankfurt Galaxy ellenében, amelyet az ELF hivatalos oldala a szezon előtt a negyedik legerősebb csapatnak rangsorolt. A Galaxy egyébként ma este lép pályára az első fordulós mérkőzésén a bajnokság talán legnagyobb esélyese, a Rhein Fire ellen.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JackEasterby
JackEasterby
1 year ago

“Jerod Evans irányítón strip-sacket jegyzett a német gárda, amit vissza is hordtak egy TD-re.”

Sajnos még csak nem is strip sack volt, hanem egyszerűen kicsúszott az irányító kezéből a labda amikor dobáshoz készült. A 2.védő TD-nél is úgy tűnt, hogy nem volt meg a handoff a Fullbacknek és így pattogó labda került a Berliniekhez.

A ki nem kényszerített labdavesztések nélkül ez 6-23-as vereség lehetett volna, ami már sokkal jobban mutatna. Reméljük ezeket leküzdik a jövőben. A sorsolás sajnos nem ideális, mert az első igazán nyerhető meccs a 7.meccsen lesz, így a 0-6-os kezdés benne van a pakliban, de reméljük, hogy elég erős lesz a csapat fejben. Ebben nem segít, hogy a HC láthatóan nem bírja a nyomást és egy ilyen barátságosan véget érő meccs végén is képes összebalhézni az ellenfél edzőjével és a játékosainak kell lefogni.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x