Connect with us

Hír

A Bills nem akarja kifizetni a jet-ski balesetet szenvedett Nyheim Hinest

Alapvető szabály az NFL-ben, hogy a játékosoknak vigyázniuk kell magukra, különben ugrik a pénzük. Hiába vannak teljesen garantált tartalmak az adott szerződésben, hülyeséget nem szabad csinálni, mert a csapatok nem fognak hezitálni és visszakövetelnek/visszatartanak minden ki nem érdemelt centet. Így jár most Nyheim Hines is.

A Bills futója nemrég szenvedett egy jet-ski balesetet, ami miatt ki kell hagynia a teljes 2023-as idényt. Ő vétlen volt, még csak nem is járt a jet-skije az ügynöke elmondása szerint, azonban ez a csapatot egyáltalán nem érdekli. A játékos NFI-, azaz nem futball sérülés listára került, ami azt jelenti, hogy az idei 2,56 millió dolláros fizetéséből (amiből 1 millió dollár garantált volt) semmit sem fog látni. Ugyanakkor a Bills több forrás információi szerint nem akarja kifizetni a futó 1 millió dolláros aláírási bónuszából a még hátralévő 400 ezer dollárt és 100 ezer dollárnyi workout bónuszt.

Összesen tehát 1,5 millió dollárt bukhat a futó. Ezt némileg kompenzálandó a csapat állítólag felajánlotta Hinesnak, hogy 289 ezer dollárt hajlandó neki kifizetni olyan módon, ami nem számít bele a fizetési plafonba (ez a maximum összeg, amit egy gyakorló csapatos játékos kaphat). Amennyiben nem fogadja el az alkut, akkor tovább eszkalálódhat a helyzet, akár a korábban elutalt 600 ezer dollárnyi aláírási bónuszt is megpróbálhatja visszakövetelni a csapat.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zoard
Zoard
2023-07-27 07:52

Ekkora mértékű dollármennyiségen genyóskodik a Bills?
Meg hogy ha tényleg hülye módra csinált volna valami eszement dolgot. Papír szerint lehet hogy igazuk van, de sok üzenete lesz ennek

László
László
Reply to  Zoard
2023-07-27 12:45

Persze hogy van üzenete. Milliókat kereső játékosoknak legyen már annyi eszük hogy kötnek biztosítást magukra.

Zoard
Zoard
Reply to  László
2023-07-28 21:33

Igen ez is egy üzenet, de nem menti a Bills “üzleti” hozzáállását

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Zoard
2023-07-27 12:23

Üzenet?
Az hogy ez nem európa,az üzlet az üzlet.
Hisztizni meg lehet egy játékosnak emiatt,de felesleges,mert jön a helyedre más.

Zoard
Zoard
Reply to  Bélabá a csótány
2023-07-28 21:32

ja jön, ez biztos, de nem midnegy hogy ki.
Ha egy jó játékosnak közel hasonló ajánlatai vannak több csapattól, miért ne fontolná meg hogy mennyire érzéketlen egy franchise vezetése.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  Zoard
2023-07-27 09:12

Ha téged elütnek bringázás közben, te sem kapsz a munkahelyeden full fizetést. Nyilván kéne, hogy legyen valami balesetbiztosítása a jóembernek, ami kifiztené neki a kieső bevételt, amit jogosan vonhat meg a Bills, merthogy nem tud játszani, és nem a foci miatt sérült meg.
(persze, ha közben épp a jetski-vel akart edzésre menni a stadionba, akkor az más kérdés)

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x