Connect with us

Érdekességek

A Chiefs olyat tenne, amire közel 20 éve nem volt példa

Az NFL-ben nem volt címvédés közel 20 éve – erre a Patriots volt képes a 2003-2004-es szezonok végén –, ami a liga történetének leghosszabb ilyen tett nélküli időszaka. Idén a Chiefs készül ennek a sorozatnak a megszakítására, és hogy a történelem kilencedik duplázója legyen.

Ha ez összejönne, akkor a Reid-Mahomes páros még inkább történelmi magasságokba emelkedne. Ők lennének mindössze a hetedik főedző-irányító páros, amely duplázni tud – és az első a Bill Belichick – Tom Brady kettős óta. Ráadásul ők lennének mindössze a negyedik duó, akiknek három vagy több Super Bowl összejön (Belichick – Brady, Chuck Noll – Terry Bradshaw, Bill Walsh – Joe Montana) – via NFL Research.

A Chiefs egyébként már így is az első csapat, amely zsinórban öt konferenciadöntőt játszott hazai pályán. Reid jelenleg az ötödik helyen áll karrier győzelmeket tekintve (idén pedig feljön a negyedikre), Mahomes az első irányító lett, aki egynél több MVP és Super Bowl MVP címet zsebelt be egy ötéves periódus alatt, és az aktív QB-k közt már most neki van holtversenyben a legtöbb rájátszás-győzelme.

Igazán történelmi páros ez már most. És hol van még a vége?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!