Connect with us

Érdekességek

A történelem szerint Sean Payton hamarosan Super Bowl győzelemre vezeti a Broncost

A Broncos tavaly nagy reményekkel indult neki a szezonnak, de csúnya lebőgés lett a vége. Russell Wilson maradt, de legalább Nathaniel Hackettet leváltották, aki 1980 óta mindössze a második főedző lett, akit újonc évében még a szezon vége előtt menesztettek. A helyére Sean Payton érkezett, ráadásul egy első körös pickért cserébe. A történelem pedig azt mutatja, hogy három éven belül Super Bowl sikerre vezetheti a Broncost.

Payton az ötödik főedző 1970 óta (tehát az AFL-NFL egyesülés óta), akiért első körös picket adtak. Az NFL Research szedte össze, hogy az előző négy ilyen főedzőből hárman három éven belül Super Bowlra vezették a csapatukat: Don Shula a Dolphinst, Bill Belichick a Patriotsot, Jon Gruden a Buccaneerst.

A negyedik Bill Parcells volt, aki a Patriotstól került a Jetshez és első évében pozitív mérleget ért el (ahogy Shula és Gruden is, ők ráadásul a rájátszásba is bejutottak), szóval még ha a Super Bowl nem is jönne össze, azonnali nagy fejlődés várható a denveriektől.

Payton egyéni érdemei is bizakodással tölthetik el a Broncos szurkolóit, hiszen első évében a Saints élén 10-6-os mérleget ért el, megnyerte a csoportját és konferenciadöntőig menetelt. Karrierje során kilencszer jutott rájátszásba, hétszer nyerte meg a csoportját és egyszer a Lombardi trófeát is elhódította.

Kíváncsian várjuk mihez kezd idén a 2022-ben pocsék teljesítményt nyújtó Russell Wilsonnal, és hogy tényleg felemeli-e a denveri franchise-t.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
11 months ago

Nem.

gyeek
gyeek
11 months ago

dRú BrÍzZeL cSaK 1 sZuPeRbÓl??!?!? nEm Jó EdZő !!!4!

reszelo.aladar
reszelo.aladar
11 months ago

Jó edző, jó QB. Tavaly nem ez volt a felállás.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x