Connect with us

Minden ami NFL

Breakout játékosok 2023 – AFC West

Idén is megpróbáljuk megjósolni minden csapat esetében, hogy kik lehetnek azok a játékosok, akik szintet tudnak lépni korábbi teljesítményükhöz képest. Kezdjük az AFC Westtel.

Denver Broncos

Ki lehet breakout játékos?

A tavalyi Broncosban nem sok jó teljesítmény született, főleg offense oldalon kellett nagyítóval keresni a jó teljesítményeket. Az újonc tight end Greg Dulcich azonban egy üde színfoltja volt a támadósornak, 33 elkapásból közel 500 yardot gyűjtött, ami azért nagy teljesítmény, mert sérülés miatt a szezon felében nem állt a csapat rendelkezésére.

Remélhetőleg idén teljesen egészséges lesz majd és Sean Payton érkezésével még nagyobb teret nyerhet. A támadóguru főedző rendszereiben a tight endeknek nagy szerepe lehet, többek között az ő kezei alatt futotta Jimmy Graham a rekordszezonját. Ha nem lesz sok sérülés az elkapószekcióban, akkor a Broncos offense-ben el lehet osztani a labdákat, ami megosztja az ellenfél védelmeinek a figyelmét, ebből pedig Dulcich is gazdagon profitálhat.

Ki lehetne még?

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

A védelem tavaly főleg a szezon elején felülteljesített, viszont a sikerkovács védőkoordinátor Ejiro Evero elhagyta a csapatot és az a Vance Joseph tért vissza az egységhez, aki vezetőedzőként egyszer már megbukott. Egy kisebb visszaesés várható a csapattól, pedig olyan játékosok érkeztek a rotációba mint Drew Sanders, aki a foghíjas linebacker sorban sok szerepet kaphat. Tavaly Alex Singleton nagyszerűen ugrott be, de hosszútávon aligha lesz ő a védelem kulcsfigurája.

Sanders egy nyers játékos, aki az egyetemen nem is linabeckert, hanem pass rushert játszott, egy sokoldalú játékos, akit blitzeknél és agresszív hívásoknál nagyszerűen lehet majd használni. Josey Jewell sérülés történetét vizsgálva sajnos arra a következtetésre juthatunk, hogy aligha bírja végig az egész idényt, így a fiatal sok lehetőséget kaphat már az előttünk álló szezonban.

Kansas City Chiefs

Ki lehet breakout játékos?

Kadarius Toney nagy reményekkel érkezett elsőkörös választásként a ligába, de sérülése mellett kijöttek azok a gyengeségek vele kapcsolatban, amik miatt sokan féltették a profik között. Toney az egyetemen sose volt egy igazi elkapó, aki jól futja az útvonalakat, jól megy fel 50/50 labdákért, sokkal inkább volt egy playmaker, akinek a kezébe kell adni a labdát. A Giants ezt nem tudta megcsinálni, így elcserélték a Chiefshez, ahol a legjobb kezekbe került.

Már tavaly is láttunk fellángolásokat a fiataltól Andy Ried kezei között, de a sérülések itt se kímélték, így nem jött ki még a teljes potenciál. Ez az offseason sem kezdődik jól a fiatal playmaker számára, de még van idő regenerálódni, valamint a csapatnál jelenleg nincs elsőszámú elkapó (Kelce mögött), így minden adott, hogy Toney megmutassa mire képes. A Chiefs rendszerében sok lehetősége lesz választ adni mire képes a labdával. Változatos hívások mehetnek rá és ha itt nem tud élni a lehetőséggel, akkor sehol. Ráadásul ne felejtsük el azt sem, hogy Patrick Mahomes varázslatai segítik majd, ami minden elkapónak jól áll.

Ki lehetne még?

Trent McDuffie az első évének az elejét kiülte, de a szezon második felétől pont úgy szállt be, ahogy vártuk tőle. McDuffie egy nagyon okos játékos, aki tökéletesen illik Steve Spagnuolo rendszerébe, mert nagyszerűen érti a snap utáni változásokat. Termetéhez képest kifejezetten fizikálisan játszik és képes kívül is játszani annak ellenére, hogy inkább nickel játékosként képzelte el mindenki.

A következő évre az az elvárás, hogy egy teljes idényen keresztül tartsa ezt a formát, sőt ösztöneiknek köszönhetően akár jobb playmaker is lehet. A felé szálló labdák mindössze 60%-át engedte elkapni, de ami igazán figyelemre méltó, hogy futás ellen is elképesztően hasznos játékos. Szinte az egyik legtöbb first downt megállító szerelése volt az összes cornert tekintve, úgy hogy feleannyi snapet játszott mint a többség.

Los Angeles Chargers

Ki lehet breakout játékos?

Már tavaly sem lehetett panasz Asante Samuel Jr. játékára ugyanis abszolút egy jó kezdő szintű cornerback volt. J.C. Jackson besülésének hála a Chargers védelmének elsőszámú cornere és ennek köszönhetően sokszor a legjobb elkapók ellen kellett vitézkednie. Nagyjából azt hozta amit prospectként vártunk tőle, azaz az ösztöneire építő játékos, aki bátran támadja a labdát. Ennek köszönhetően hét touchdownt engedett, mert sok volt még a fegyelmezetlenség, de összejött öt interception és tizenegy leütött labda is, aminél csak öten hoztak össze többet a poszton.

Ha egy nagyon kicsit tud konzisztensebb lenni és kevesebb touchdownt enged, emellett pedig megőrzi a playmaking képességét, akkor abszolút bekerülhet a legjobb cornerbackek táborába. Amiben még szintén fejlődnie kellene, az a futás elleni védekezés, ugyanis elég sok elrontott szerelés fűződik a nevéhez. Azt gondolom, hogy meglepően érett játékot mutatott és idén talán több segítséget is kap.

Ki lehetne még?

Nagyon érdekes Rashawn Slater esete, ugyanis újonc évében nagyon erősen érkezett meg a ligába, mindössze 26 nyomást engedett és emellett az egyik legjobb futástámogató tackle is volt. Második szezonjában viszont nagyon gyorsan megsérült, így nem láthattuk merre tart a karrierje. Most visszatér Herbert vakoldalára és nagyon sokat várnak tőle a csapnál.

Tulajdonképpen azt, hogy a liga legjobb öt tackle-je közé kerüljön stabilan. Ehhez meg kellene ismételnie az újonc idényét, sőt talán egy kicsit ugrania is. Első idényében mindössze három gyengébb meccse volt, erre már akkor sem lehetett panasz, így ha a csapat is hasítani fog, akkor Slater is meg fogja kapni a rivaldafényt.

Las Vegas Raiders

Ki lehet breakout játékos?

Divine Deablo egy hatalmas termetű játékos, aki anno safety volt az egyetemen és egy ideig így is kezelték mint prospect. Azonban hamar rájöttek, hogy ezzel a termettel valószínűleg a profik között inkább egy szinttel feljebb, a linebacker sorban lehet hatékony játékos. Így pár mérkőzés és edzés után a Raidersnél is így kezdtek el gondolkodni róla és a tavaly rotációs szerep után már kezdő LB lehet a védelem közepén.

Futás ellen abszolút felülmúlta egyelőre a várakozásokat, kevés szerelést hibáz el és valósággal uralja a védőfal mögötti területet. Amiben egyértelműen előre kell lépnie, ha igazi fejlődésről akarunk beszélni nála, az a passz elleni védekezés. Ugyanis a felé szálló labdák közel 90%-át elkapják, ami kimondottan gyengének számít. Ha ebben egy kicsit magasabb szintre lép, akkor egy stabil linebacker lehet a kezdőben, amire nagy szüksége is van a Raidersnek.

Ki lehetne még?

Nincs igazán sok jelentkező a Vegasnál, ugyanis az elmúlt évek draftjai mind hatalmas csalódást keltettek, így híján vannak a kifejezetten biztató fiatal játékosoknak. Talán Dylan Parham az, akiben lehet fantázia a támadófalban. Már tavaly újoncként is nagy szerepet kapott, a belső támadófal mindegyik pontján feltűnt, noha főleg bal guardként számítottak az egykori centerre.

Az 55 engedett nyomás nem mutat jól, főleg az idény végére fáradt el, amikor volt egy négy meccses sorozat, amikor közel húsz nyomás érkezett róla. Ami viszont már rookie-ként is jól nézett ki, az a futásblokkolás. Nem csoda, hogy Josh Jacobsnak jó idénye volt, mert a belső fal ebben a tekintetben egész pofásan nézett ki. Amennyiben sikerült kicsit helyre tenni a passzblokkolást, akkor abszolút hosszútávú megoldásként jöhet szóba.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!