Connect with us

Szerződések

Herbert nincs a top 5 legjobban kereső QB között – a Justin Herbert szerződés

Justin Herbert szerdán írt alá egy 5 éves, 262,5 millió dolláros hosszabbítást, ami új pénzben a liga legjobban kereső játékosává tette. Az igazság azonban most is a részletekben rejlik: a Chargers irányítója követte a Patrick Mahomes és Josh Allen által kikövezett utat és még a top 10-be is csak alig fért be a valós fizetésével.

Amikor egy szerződéssel rendelkező játékossal hosszabbítanak, akkor három irányban mozdulhatnak el a felek (ez nyilván a piacról igazolt játékosokra is igaz, csak ott kisebb a mozgástér). A játékosbarát megközelítés esetén az adott játékos többé-kevésbé annyit keres a szerződése első éveiben, mint amennyit az új pénz mond – ilyen kontraktust kapott például Aaron Rodgers és Matt Stafford.

Mindkét QB-nak volt egy-két éve hátra a korábbi szerződéséből, ami mindössze 20-30 millió dollárt fizetett volna nekik évente. Rodgers egy 3 éves, 150 millió dolláros hosszabbítást kapott a Packerstől ($50M/év), míg Stafford 4 évre 160 millióért hosszabbított 2022-ben ($40M/év), a fizetésük pedig 2022 és 2024 között tényleg megfelelt az új szerződésük átlagának. Persze a maradék pár évre is volt szerződésük 20-30 millióért, de ezek az idények irrelevánsak, mert vagy visszavonulnak, vagy új szerződést kapnak, mert egyikük sem fog 25 millióért játszani.

A második megközelítés a kompromisszumos – ilyen hosszabbítást kapott például Russell Wilson. Ebben az esetben az adott játékos nem keres jelentősen többet a szerződése elején vagy a végén, végig nagyjából ugyanannyit visz haza. Ez Wilson esetében azt jelentette, hogy bár évi 49 millió dollárért hosszabbított, de a Seahawksból hozott évi 25 milliós fizetését is belekalkulálta a Broncos a saját ajánlatába. Ez évi 42,2 millióra rontotta le a QB szerződésének átlagát, Wilson pedig nagyjából ennyit is fog keresni a szerződése garantált részében ($40,25M).

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tibor Cseh
Tibor Cseh
2023-07-28 12:26

“Rendkívül vicces/furcsa/érthetetlen/nevetséges, hogy amennyiben Daniel Jones kitölti a szerződését, akkor 2023 és 2026 között többet fog keresni, mint a liga legjobb fiatal irányítói közül Jalen Hurts vagy Justin Herbert.”. Nézzük meg azt is ,h 2023 november 14-től 2025 február 31-ig,ki a legjobban kereső irányító? Tudtommal DJ a 11.legjobban fizetett irányító szerződés alapján.Vagy változott vmi,két perccel ezelőtthöz képest?

bjeela
bjeela
2023-07-28 11:41

Rohattul offolok, de most ki fogja megjósolni a Chiefs győzelmét, ha szegény Hugh-t a féltestvére, Buffet halálra baszta egy homoerotikus-vérfertőző kapcsolatban?
https://24.hu/tudomany/2023/07/28/manatusz-lamantin-pusztulas-florida-homoszexualitas-allatvilag/

bjeela
bjeela
2023-07-28 11:18

“…mert egyikük sem fog 25 millióért játszani.”
Értemén, meg igaz is, deazé csak ellébecolnék még annyiért, amivel kvázi egy rokoni család életét lerendezném az unokákig bezárólag.

Staten Island
Staten Island
2023-07-28 07:08

A GM-ekről szóló podban volt egy kisebb vita arról, hogy mennyire is jó valójában Telesco. Merthogy elég jól draftol, elég jól látja a csapat hiányosságait, aktív az FA piacon és ha kell kinyitja a tárcát és hoz játékosokat, sztárokat a hiányposztokra, de mégsem tudja a csapat a köv. lépcsőt megugrani, nem jönnek a várt sikerek, ami mégiscsak egy objektív mérce egy GM munkájának megítélésekor.

Már akkor is úgy gondoltam (de akkor még ezt nem interpretáltam), hogy ezt biztosan nem lehet egy az egyben ráhúzni. Ami egy GM feladata, hogy a lehetőségekhez mérten a keret készen álljon, beleértve a jó draftolást, az igazolásokat, a szerződéseket, azt Telesco jól csinálja. A csapat sikeressége innentől kezdve az edzői stábon múlik. Nyilvánvaló, hogy a Chargers a keretéhez képest évek óta alulteljesít, de ez nem Telesco hibája, ő a maga részéről mindent megtesz, az edzői stábnak kellene kihozna azt (vagy akár többet), mint amennyi a keretben van. Jóllehet az ő felelősségét annyiban fel lehet vetni, hogy az edzőket ő nevezi ki – papíron, valójában nem tudjuk, hogy a FO-ban kinek mekkora beleszólása van, de feltételezzük, hogy szabad kezet kap. Idén meg is lépte az OC váltást, az pedig majd kiderül, hogy Staley felé a bizalom jó döntés volt-e. Nagy kérdés pl. a JC Jackson igazolás, de az tavaly a játékos addigi teljesítményét illetően teljesen indokolt volt.

De nézve pl. ezt a Herbert szerződést is, nálam nem kérdés, hogy a faszi nagyon érti a dolgát, sikerült megértetnie Herberttel, hogy a köv. két évben tudják nyomni a gázpedált anélkül, hogy a sztárok között nagy leépítést kellene végezni, 25-ig minden sztár alá van iratva. Az is lehet, hogy Herbert és Allen csak jó fej és altruista módjára lemondanak a pénzükről a csapat sikerességének érdekében, a többi QB meg rossz fej, pénzsóvár. Herbertnek minden lehetősége meg volt arra, hogy a garantált tartalmak szerinti csillagászati összeget vigyen haza. Ez szerintem egy bravúros GM munka.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x