Connect with us

Szerződések

Herbert nincs a top 5 legjobban kereső QB között – a Justin Herbert szerződés

Justin Herbert szerdán írt alá egy 5 éves, 262,5 millió dolláros hosszabbítást, ami új pénzben a liga legjobban kereső játékosává tette. Az igazság azonban most is a részletekben rejlik: a Chargers irányítója követte a Patrick Mahomes és Josh Allen által kikövezett utat és még a top 10-be is csak alig fért be a valós fizetésével.

Amikor egy szerződéssel rendelkező játékossal hosszabbítanak, akkor három irányban mozdulhatnak el a felek (ez nyilván a piacról igazolt játékosokra is igaz, csak ott kisebb a mozgástér). A játékosbarát megközelítés esetén az adott játékos többé-kevésbé annyit keres a szerződése első éveiben, mint amennyit az új pénz mond – ilyen kontraktust kapott például Aaron Rodgers és Matt Stafford.

Mindkét QB-nak volt egy-két éve hátra a korábbi szerződéséből, ami mindössze 20-30 millió dollárt fizetett volna nekik évente. Rodgers egy 3 éves, 150 millió dolláros hosszabbítást kapott a Packerstől ($50M/év), míg Stafford 4 évre 160 millióért hosszabbított 2022-ben ($40M/év), a fizetésük pedig 2022 és 2024 között tényleg megfelelt az új szerződésük átlagának. Persze a maradék pár évre is volt szerződésük 20-30 millióért, de ezek az idények irrelevánsak, mert vagy visszavonulnak, vagy új szerződést kapnak, mert egyikük sem fog 25 millióért játszani.

A második megközelítés a kompromisszumos – ilyen hosszabbítást kapott például Russell Wilson. Ebben az esetben az adott játékos nem keres jelentősen többet a szerződése elején vagy a végén, végig nagyjából ugyanannyit visz haza. Ez Wilson esetében azt jelentette, hogy bár évi 49 millió dollárért hosszabbított, de a Seahawksból hozott évi 25 milliós fizetését is belekalkulálta a Broncos a saját ajánlatába. Ez évi 42,2 millióra rontotta le a QB szerződésének átlagát, Wilson pedig nagyjából ennyit is fog keresni a szerződése garantált részében ($40,25M).

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Előfizető
havonta
1990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Előfizetek
Reklámmentes
havonta
2990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Előfizetek
Támogató
havonta
4490 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
Az éves FK! fantasy bajnokságra sem kell külön fizetned
Előfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!