Connect with us

Hír

Így reagáltak a futók arra, hogy Barkley, Jacobs és Pollard sem kapott nagy szerződést

Saquon Barkley, Josh Jacobs és Tony Pollard sem tudott kiharcolni egy szerződéshosszabbítást, így a franchise tag alatt fognak idén játszani. Ennek nyilván nem örülnek, és nem örül ennek a többi futó sem a ligában, akik Twitteren fejezték ki nemtetszésüket.

“Ez kriminális. Ők hárman a liga legjobb játékosai közt vannak poszttól függetlenül.”

– írta Christian McCaffrey, aki egyébként a legjobban kereső futó a ligában évi $16 milliós átlaggal.

“1. Ha elég jó vagy, akkor megtalálnak. 2. Ha keményen dolgozol, akkor sikeres leszel… ha sikeres vagy… 3. Segíted a szervezetet… és utána… nem számít, mert futó vagy.”

– ezt pedig Jonathan Taylor írta, aki hasonló helyzetben találhatja magát jövőre, ugyanis most lépett az újonc szerződése utolsó évébe.

“Ezen a ponton egyszerűen vegyék ki a futó posztot a játékból. Azok, akik a legjobbak akarnak lenni és olyan keményen dolgoznak ahogy csak tudnak a csapatuk számára, egyszerűen már nem számítanak. Én minden egyes futó mellett állok, aki azért harcol, amit megérdemel.”

– írta Derrick Henry, aki évi $12,5 milliót keres jelenlegi szerződésén, azonban voltak olyan hangok a holtszezonban, hogy a Titans megpróbálta elcserélni.

“Egyetértek a futó testvéreimmel. A történelem meg fogja mutatni, hogy a győzelemhez szükséged van futóra. Minden meccsen falakat törünk át a csapatunkért és sok szempontból vezérek vagyunk. Vicc, hogy kevesebbet érdemlünk.”

– mondta a Steelers újonc szerződéses futója, Najee Harris.

Többek közt Austin Ekeler is részt vett online vitákban tegnap este – ő cserét kért a Chagerstől, de nem kapott, csak minimális ösztönzőket csaptak hozzá a szerződéséhez.

Nagyon nehéz a futók helyzete manapság, hiszen munkájuk és odaadásuk miatt tényleg egyértelműen többet érdemelnének, azonban a csapatok nem ez alapján osztják a szerződéseket, hanem a sikerekhez való hozzáadott értékük szerint, ami alacsonyabb a többi poszthoz képest. Megoldást nehéz találni, és igazából a következő Kollektív Szerződésig nem is várható változás. Ezzel csak annyi a baj, hogy a jelenlegi CBA 2030-ban jár majd le.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Snagal
Snagal
2023-07-18 07:26

Mindeközben a punterek és kickerek csak hümmögnek magukban.

Nem mondom, hogy igazságos, csak amíg a csapatok más tagjai kaptak kevesebb lóvét addig érdekes módon ez nem volt probléma “futóéknál”.

Mintha valaki a munkaerőpiacon azon szüttyögne, hogy miért az informatikusok vannak túlfizetve és nem a mozdonyvezetők… felfogod, hogy olyan irányba változott a világ ahol a te szakmád elértéktelenedett és átképzed magad.

(mondjuk még mindig vicc, hogy egy átlagos NFL futó így is megkeres 2-20M usd-t a rövidke pályafutása alatt, és ez még mindig az az összeg aihez nem kell hozzátennem, hogy honnan jött – bárhonnan jöttél több millió dollár az szép pénz egy 5-10éves munkaviszony alatt…)

bjeela
bjeela
2023-07-18 07:14

Ugyehogyugye? Montamén, hogy ebből forradalom lesz.
Apa, kezdődik!

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  bjeela
2023-07-18 07:26

Dehogy lesz.A Giants szurkolók 90%-a teljesen egyetért Scheinnel és örülnek,h nem Gettleman féle eszetlen szerződéseket osztogat a vezetőség.

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
2023-07-18 12:43

A piac ezt el fogja dönteni hosszú távon.
Ha most keveset kapnak a futók -> kevesebb futó lesz a jövőben. Aztán pár év múlva, mikor már hozzászoktak a csapatok, hogy a futó kb. mindegy, mert a fal számít és bárkit oda lehet tenni, akkor jön egy új Peterson, Henry, Dickerson, stb. aki majd döntő faktor egy komoly meccsen (főcsoport döntő/SB) és hirtelen újra kellene egy jó futó, de akkor nem lesz a piacon -> egekbe szöknek az árak.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2023-07-18 14:12

comment image

camillo 7777
2023-07-18 09:42

Nem egyszerű a helyzet, mert mennek a darálóba nap mint nap, csak ennek már kevés a hatékonysága, legalábbis kevesebb, mint régen.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x