Connect with us

Hír

Így reagáltak a futók arra, hogy Barkley, Jacobs és Pollard sem kapott nagy szerződést

Saquon Barkley, Josh Jacobs és Tony Pollard sem tudott kiharcolni egy szerződéshosszabbítást, így a franchise tag alatt fognak idén játszani. Ennek nyilván nem örülnek, és nem örül ennek a többi futó sem a ligában, akik Twitteren fejezték ki nemtetszésüket.

“Ez kriminális. Ők hárman a liga legjobb játékosai közt vannak poszttól függetlenül.”

– írta Christian McCaffrey, aki egyébként a legjobban kereső futó a ligában évi $16 milliós átlaggal.

“1. Ha elég jó vagy, akkor megtalálnak. 2. Ha keményen dolgozol, akkor sikeres leszel… ha sikeres vagy… 3. Segíted a szervezetet… és utána… nem számít, mert futó vagy.”

– ezt pedig Jonathan Taylor írta, aki hasonló helyzetben találhatja magát jövőre, ugyanis most lépett az újonc szerződése utolsó évébe.

“Ezen a ponton egyszerűen vegyék ki a futó posztot a játékból. Azok, akik a legjobbak akarnak lenni és olyan keményen dolgoznak ahogy csak tudnak a csapatuk számára, egyszerűen már nem számítanak. Én minden egyes futó mellett állok, aki azért harcol, amit megérdemel.”

– írta Derrick Henry, aki évi $12,5 milliót keres jelenlegi szerződésén, azonban voltak olyan hangok a holtszezonban, hogy a Titans megpróbálta elcserélni.

“Egyetértek a futó testvéreimmel. A történelem meg fogja mutatni, hogy a győzelemhez szükséged van futóra. Minden meccsen falakat törünk át a csapatunkért és sok szempontból vezérek vagyunk. Vicc, hogy kevesebbet érdemlünk.”

– mondta a Steelers újonc szerződéses futója, Najee Harris.

Többek közt Austin Ekeler is részt vett online vitákban tegnap este – ő cserét kért a Chagerstől, de nem kapott, csak minimális ösztönzőket csaptak hozzá a szerződéséhez.

Nagyon nehéz a futók helyzete manapság, hiszen munkájuk és odaadásuk miatt tényleg egyértelműen többet érdemelnének, azonban a csapatok nem ez alapján osztják a szerződéseket, hanem a sikerekhez való hozzáadott értékük szerint, ami alacsonyabb a többi poszthoz képest. Megoldást nehéz találni, és igazából a következő Kollektív Szerződésig nem is várható változás. Ezzel csak annyi a baj, hogy a jelenlegi CBA 2030-ban jár majd le.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Snagal
Snagal
11 months ago

Mindeközben a punterek és kickerek csak hümmögnek magukban.

Nem mondom, hogy igazságos, csak amíg a csapatok más tagjai kaptak kevesebb lóvét addig érdekes módon ez nem volt probléma “futóéknál”.

Mintha valaki a munkaerőpiacon azon szüttyögne, hogy miért az informatikusok vannak túlfizetve és nem a mozdonyvezetők… felfogod, hogy olyan irányba változott a világ ahol a te szakmád elértéktelenedett és átképzed magad.

(mondjuk még mindig vicc, hogy egy átlagos NFL futó így is megkeres 2-20M usd-t a rövidke pályafutása alatt, és ez még mindig az az összeg aihez nem kell hozzátennem, hogy honnan jött – bárhonnan jöttél több millió dollár az szép pénz egy 5-10éves munkaviszony alatt…)

bjeela
bjeela
11 months ago

Ugyehogyugye? Montamén, hogy ebből forradalom lesz.
Apa, kezdődik!

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  bjeela
11 months ago

Dehogy lesz.A Giants szurkolók 90%-a teljesen egyetért Scheinnel és örülnek,h nem Gettleman féle eszetlen szerződéseket osztogat a vezetőség.

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
11 months ago

A piac ezt el fogja dönteni hosszú távon.
Ha most keveset kapnak a futók -> kevesebb futó lesz a jövőben. Aztán pár év múlva, mikor már hozzászoktak a csapatok, hogy a futó kb. mindegy, mert a fal számít és bárkit oda lehet tenni, akkor jön egy új Peterson, Henry, Dickerson, stb. aki majd döntő faktor egy komoly meccsen (főcsoport döntő/SB) és hirtelen újra kellene egy jó futó, de akkor nem lesz a piacon -> egekbe szöknek az árak.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
11 months ago

comment image

camillo 7777
11 months ago

Nem egyszerű a helyzet, mert mennek a darálóba nap mint nap, csak ennek már kevés a hatékonysága, legalábbis kevesebb, mint régen.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x