Connect with us

Hír

Továbbra is patthelyzet van a Giants és Saquon Barkley között

Korábban írtunk róla, hogy Saquon Barkley még az alapszakasz alatt visszautasított egy évi 12 millió dolláros szerződést. Most a PFT arról számolt be, hogy a Giants még a franchise tag határideje előtt emelt a téten és évi 13 millió dolláros kontraktust ajánlott a futónak, aki ismét nemet mondott a csapatnak, ugyanis évi 16 milliót szeretne kapni. A Giants egyébként egy olyan konstrukciót ajánlott a futónak a PFT szerint, amely két év alatt 26 millió dollárt fizetne. Ez négy millió dollárral többet ér annál, mintha a csapat az idei mellett jövőre is franchise taget tenne Barkley-ra

Barkley erre pár emojival reagált a közösségi médiában, jelezve hogy hazugságról van szó. Jordan Raanan információi szerint a futó sosem gondolta reálisnak az évi $16 milliót, és az is hozzátartozik az egyenlethez, hogy a Giants egyértelműen nem ajánlott $26 millió garantáltat sem a játékosnak a szerződés teljes időtartamára vonatkozólag. Szóval a jól hangzik az évi $13 millió, amit a Giants szeretne a köztudatba beégetni, de a szerződés valós tartalma vélhetően nagyon kedvezőtlen a játékos számára.

Diana Russini arról számolt be, hogy továbbra is patthelyzet van a felek közt, ez alapján pedig nem úgy tűnik, hogy a hétfői határidőig meg tudnak állapodni. Barkley még nem írta alá a franchise taget és az első forduló előtt szinte biztosan nem is fogja ezt megtenni, de állítólag az első, Cowboys elleni mérkőzés kiülésével is fenyeget – erre a gyakorlatban azért nem sok esély van, hiszen így lemondana egy elég vaskos, körülbelül 600 ezer dolláros meccspénzről.

Barkley 1312 yardot és 10 TD-t szerzett a földön, illetve 57 elkapásból még 338 yardot tett be a közösbe az alapszakaszban, a rájátszásban pedig 18 futásból 114 yardja (6,3-as átlag) és két TD-je volt. A korábbi teljesítményét is figyelembe véve reális az évi 12-14 millió dollár, de mivel a futópiac bezuhant, így aligha fog a Giants egy Christian McCaffrey-éhoz hasonló szerződést ajánlani (az átlag 16 millió dolláros szerződése rekord a poszton).

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x