Connect with us

Minden ami NFL

Az előszezon első fordulójának nyertesei és vesztesei – 1. rész

Nyolc meccset játszottak péntek és szombat hajnalban, rengeteg újonc és potenciális kezdő kapott lehetőséget a bizonyításra. Nézzük, kik éltek a kínálkozó lehetőséggel.

Houston Texans @ New England Patriots 20-9

A Texansban lehetőséget kapott CJ Stroud, de négy passzából csak kettő lett jó 13 yardért és egy INT-ért. Egyelőre még a cserék ellen is nagyon szenved (még ha nem is a lehető legjobb támadófal volt előtte), egyértelműen túl gyors neki a játék – veszíteni nem veszített semmit, mert a draft pozíciója miatt úgyis kezdő lesz, de egyelőre nem lehetnek maradéktalanul boldogak a Texans szurkolók. Ellenben Case Keenum és Davis Mills jól játszott a Patriots sokadik sora ellen, egyelőre mindketten Stroud előtt vannak. Ha a rookie ilyen lassan rázódik bele, Keenum/Mills pedig jól fog teljesíteni, akkor nem biztos, hogy butaság lenne, ha az alapszakasz elején valamelyik veterán irányító kezdene, a hetedik heti bye week után pedig nyugodtan átadhatja a stafétát. Érdemes még kiemelni az újonc elkapó Tank Dellt, aki remekül teljesített és a meccs egyik legszebb jelenetét is ő hozta össze. Egyáltalán nem félelmetes a Texans WR-sora, ilyen teljesítménnyel bőven lehet belőle 2-3. számú elkapó a szezon kezdetére.

A Patriotsnál ellazázták a meccset. Mac Jones állása annyira nincs veszélyben, hogy be sem öltözött, Bailey Zappe-nek meg attól kell lassan félnie, nehogy a draftolatlan Malik Cunningham elvegye a cserepozícióját. Sokat nem passzolt az újonc, de amikor igen, az rendben volt, ellenben öt futásból szerzett 34 yardot és a csapat egyetlen TD-jét. Állítólag elégedettek is vele New Englandben, akár még meg is foghat egy roster helyet. A legjobban egyébként talán a második körös újonc pass rusher Keion White mutatott a Patriotsból.

[ppp_patron_only level=”1450″ silent=”no”]

Minnesota Vikings @ Seattle Seahawks 13-24

A Vikingsnál sem játszottak a kezdők, így leginkább a cserefutó Ty Chandler tudott villogni, aki 41 yardot szerzett a földön és mind a négy felé szálló labdát elkapta 29 yardért. Ha eddig volt kérdés, ezek után alighanem bebiztosította a pozícióját. Érdemes megjegyezni, hogy a korábbi első körös bust Jalen Reagor 4/4, 55 yardos mérleget tudott felmutatni, ami valószínűleg nem jelent semmit, de az emberben benne van a drukk, na hátha most kijön belőle az állat. Az idei első körös Jordan Addison ellenben elég szépen mutatkozott be, még ha ezen kívül nem is volt elkapása.

A Seahawks is spórolt a kezdőkkel, de az újoncok sokat játszottak. A második körös Zach Charbonnet mutatott egy keveset az elkapó skilljeiből, Jaxon Smith-Njigba egy 15 yardos elkapással vétette észre magát, illetve a Vikings cseresora ellen az ötödik körös Olu Oluwatimi sem volt elveszve. A védelemből a tavalyi második körös pass rusher Derick Hallt lehet kiemelni, aki ugyan nem regisztrált semmilyen statisztikát, de elég dominánsnak tűnt, ami hosszabb távon fix kezdőt is jelenthetne a számára.

Washington Commanders @ Cleveland Browns 17-15

Az előzetes várakozásokhoz képest Deshaun Watson mégis kapott egy drive-ot és mintha kezdene a régi fényében tündökölni. A liga egyik legdrágább irányítója komfortosan érezte magát a támadósorban, minden labdája emberhez ment, illetve volt három futása is 20 yardért (ebben volt direkt rá hívott futás és egy szép 9 yardos menekülés). Rajta kívül három QB is szerepet kapott a Brownsban, a leggyengébb teljesítményt pedig Joshua Dobbs tette le az asztalra, aki 50 százalékos pontossággal passzolt, benyelt egy sacket és még egy picket is dobott – az ő esélyeinek nem tett jót a meccs. Az ötödik körös újonc Dorian Thompson-Robinson viszont megint jól nézett ki így akár be is előzheti Dobbst. A védelemből Za’Darius Smith összehozott egy sacket és a meccs elején (amikor igazán releváns) összességében nagyon jól nézett ki a védelem Jim Schwartz irányítása alatt.

A túloldalon Sam Howell meglepően jól játszott, legalábbis nem volt rosszabb, mint Jacoby Brissett, ami abszolút nyertessé teszi. 12 passzából kilenc volt jó 77 yardért és egy TD-ért, illetve volt egy szép first down futása, miután nagyon jól észrevette, hogy nincs hová passzolnia. A védelemből Chase Young elég egészségesnek nézett ki, volt egy majdnem sackje Watsonon, míg a támadófalból a tavalyi hetedik körös Chris Paul tett le egy elég jó teljesítményt az asztalra, ami akár kezdő helyet jelenthet neki ebben a nem túl jó OLine-ban.

New York Giants @ Detroit Lions 16-21

Nate Sudfeld roster helye erősen megkérdőjeleződött Teddy Bridgewater leigazolása után Detroitban és nem ezzel a meccsel bizonyította, hogy helye van az 53 fős keretben. Kétszer is eladta a labdát, nem passzolt TD-t, a pontossága is átlag alatti volt – ebből kivágás lesz. Szintén csalódáskeltő volt a tavalyi első körös Jameson Williams, aki rengeteg lehetőséget kapott, de nem tudott dominálni és volt egy borzalmas dropja is. Ez az egykezes kétpontos viszont szép volt:

A védelemből a második körös újonc Brian Branch nagyot ment, nem volt hibája, ellenben jól teljesített coverage-ben és volt egy szép negatív yardos szerelése is. Kicsi a minta, de ez egyelőre kezdő szintnek tűnik. Az első körös futó Jahmyr Gibbs a földön nem sok szépet mutatott, ami kicsit aggasztó, ellenben volt egy szép 18 yardos TD elkapása és nagyjából ez is várható tőle az alapszakaszban is. A második körös Sam LaPorta viszont csak dísznek volt a pályán, bár tegyük hozzá, hogy a táborból jó hírek érkeztek vele kapcsolatban.

A Giants fullba nyomta a pihentetést, csak a támadófal kapott értékelhető játékidőd. Az újonc John Michael Schmitz és a guard Ben Bredeson elég jól, ellenben Matt Peart nagyon rosszul nézett ki. Nem volt annyira homály, mint a két éve 1/7-es Evan Neal jobb napjain, de jelen tudásunk alapján nagyon rosszul néz ki a támadófal jobb széle (Nealtől nagyon kellene egy méretes előrelépés).

Denver Broncos @ Arizona Cardinals 17-18

Russell Wilson sok szerepet kapott és 13 passzt eresztett el. A teljesítménye elég felemás lett, mert csak hét jó passza volt és egyszer kiverték a kezéből a labdát (amit végül összeszedett), de így is összejött 93 yard és egy TD pick nélkül. Jobban nézett ki, mint tavaly, de azért tegyük hozzá, hogy ez a Cardinals védelem 100 százalékos állapotban is minimum bottom 5-ös, szóval a veterán irányító formajavulása is erősen relatív. A védelemből a defensive end Elijah Garciát érdemes kiemelni, akinek volt hat tackle-je, két sackje és két QB-hitje. Tavaly draftolatlanul került a ligába és egyetlen egy tackle-je volt csak – még pár ilyen teljesítmény és a végén kiharcol magának egy roster helyet.

A Cardinals többnyire a roster töltelékekkel állt ki, egyedül az irányító Clayton Tune tűnt előzetesen érdekesnek, az idei ötödik körösnek állítólag nagyon jó holtszezonja volt eddig. Ehhez képest még a denveri cseresor ellen is középszerű volt, 23 passzából csak 13 volt jó 135 yardért, egy TD-ét és egy INT-ért. Több passzát is leütötték, lassan és rosszul olvasott, ami három sackben manifesztálódott – nemcsak Kyler Murray, de Colt McCoy és talán David Blough állása is biztonságban van. A labda túloldalán a két korábbi első körös LB, Zaven Collins és Isaiah Simmons érdemel még említést, akik rengeteget játszottak az új posztjukon: előbbi kizárólag pass rusher, utóbbi 93 százalékban safety poszton kapott lehetőséget, és jól is teljesítettek.

Pittsburgh Steelers @ Tampa Bay Buccaneers 27-17

Kenny Pickett jött, látott és elég jól muzsikált. Hét kísérletből egyetlen passza volt csak rossz, illetve szerzett 70 yardot és egy TD-t. Vele ellentétben Mitch Trubisky nem tudott bizonyítani, a négy passzából csak egy volt jó 10 yardért és dobott egy picket, ami egy erős 0-s passer ratinget ért. A Steelersnél szeretik, de Mason Rudolph simán lejátszotta ma hajnalban – ha eddig nem volt, most már lehet verseny a csereposztért. Emeljük még ki az újonc pass rusher Nick Herbiget, aki nyolc snapen két sacket is jegyzett, illetve a tavalyi negyedik körös elkapó Calvin Austint, akinek volt két futása 23 yardért és két elkapásból 73 yardot gyűjtött egy TD-vel kiegészítve. A legendás Steelers WR-képzés egy újabb sikersztorija van kibontakozóban:

A Bucsban Baker Mayfield meglepően jó volt, kilenc passzából nyolc jó helyre ment 63 yardért és egy TD-ért. Már ezzel is nyertese lenne a napnak, de mivel Kyle Trask TD-nélkül hozta le a meccset három sack és egy pick mellett, így tényleg megadhatjuk neki a kezdő pozíciót. Sőt John Wolford is örülhet, ő is lejátszotta Trasket a pályáról és esélyes lehet a csereposztra is. A második körös OT Cody Mauch-kal sem lehetnek elégedettek Tampában, sem futáshoz, sem passzhoz blokkolt jól, ami elég bajos, mivel kezdőbe várják.

Green Bay Packers @ Cincinnati Bengals 36-19

Kezdhetnek bizakodni a Packers szurkolók? Kicsi a minta, de Jordan Love elég jól nézett ki: 10 passzából hét volt jó 46 yardért és egy TD-ért, ráadásul utóbbi kifejezetten szép lett (még ha a nagyobb részt az elkapó Romeo Doubs is tette hozzá). De jól mozgott az újonc tight end Luke Musgrave is, a szintén újonc futó Emanuel Wilson meg átment Supermanbe és hat futásból 111 yardot és két TD-t tett a közösbe!

A Bengals mindenkit pihentetett, akit csak tudott, nehogy úgy járjanak, mint Joe Burrow-val. Talán az ötödik körös Andrei Iosivast érdemes kiemelni, aki felé 10 labda is ment, és bár csak négyet húzott le belőle, de összességében mutatott érdekes dolgokat és érdemes lehet rá figyelni. Illetve említsük még meg a másodéves Dax Hillt, aki elég jó teljesítményt nyújtott safetyként, ami kritikus lesz Jassie Bates és Von Bell távozása után.

Atlanta Falcons @ Miami Dolphins 19-3

Ezt a Dolphins teljesítményt az alapszakaszban is nehéz lenne értékelni, nemhogy most. Skylar Thompson és Mike White is teljesen vakon volt, összesen három INT-t dobtak TD nélkül, ráadásul öt sackbe is beleszaladtak. No Tua, no party –ha Thompson nem lenne újonc szerződéssel és White nem kapott volna 4 milliós fizetést, akkor most nagyon izgulnék a helyükben.

A Falconsnál nem játszott Desmond Ridder, ami elég nagy csalódás. A helyén a 2018-ban hetedik körös Logan Woodside kapott lehetőséget, de pont olyan is volt, amit egy hetedik köröstől várnánk. A futó Godwin Igwebuike ellenben elég jól nézett ki, a 70 yardjából 33 yardot kontakt után szerzett, illetve a hetedik körös újonc safety DeMarcco Hellams is irreálisan jó volt. A roster hely ezek után elég biztosnak tűnik, de akár a rotációba is beférhet, ha így folytatja.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group