Connect with us

Hír

Bundázás miatt indult eljárás a Broncos játékosa ellen

Az NFL korábban határozatlan időre eltiltotta Eyioma Uwazurike-t, mert NFL-mérkőzésekre fogadott. Most a TheAthletic riportjából kiderült, hogy a Broncos pass rusere effektíve bundázott és emiatt bűnügyi eljárás is indult ellene.

A liga szabályai szerint a játék integritásának és tisztaságának érdekében a játékosoknak tilos NFL-mérkőzésekre fogadniuk. Ehhez képest Uwazurike összesen 32 fogadást kötött a Broncos különböző meccseire, sőt az egyik ilyen találkozón még ő maga is pályára lépett. Bónuszképp pedig még az Iowa State játékosaként a Cyclones meccseire is fogadott, tehát nem a profik között kezdte.

A fogadások miatt ráadásul eljárás indult ellene. Iowa államban azzal vádolják, hogy szándékosan meghamisította az adatait a sportfogadási oldalakon, hogy elrejtse a személyazonoságát és fogadásokat köthessen – mindezért akár 2 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat. Colorado államban pedig azért indíthatnak ellene bűnügyi eljárást, mert a helyi törvények szerint egy coloradói lakos nem fogadhat olyan sporteseményekre, amelyeken részt vett.

Uwazurike 2022-ben a Broncos negyedik köröse volt, újoncként 17 tackle került a neve mellé sack nélkül.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!