Connect with us

Összefoglaló

Oda a Brock Purdy magic, megint kikapott a 49ers

Az előző heti Browns elleni fiaskó után az eddig nem túl veretes, Justin Jefferson nélküli Vikings otthonában lépett pályára a 49ers. Viszonylag könnyű ellenfélnek tűnt a Minnesota még Trent Williams és Deebo Samuel nélkül is, ehhez képest a San Francisco végig hátrányban, a várakozásokhoz képest meglepően simán kikapott hétfő este.

Nagyon jól indult a meccs a 49ersnek, egy 50-50-es labdát ugyanis a harcias Charvarius Ward húzott be az első körös újonc Jordan Addison mellett, így a 49ers az ellenfél 48 yardosáról jöhetett. Jól is haladt az offense, de 1&10-re a 10 yardosnál Christian McCaffrey kezéből kiütötték a labdát.

Cousinsék tehát visszakapták a labdát és ezt követően elég szépen beárazták a 49ers topnak gondolt védelmét. A Vikings a következő öt támadásának mindegyikéből pontot szerzett két TD és három mezőnygól formájában (az egyik field goalt a 2 yardosról rúgták), miközben Brock Purdy keze, illetve az újonc rúgó Jake Moody lába meg-megremegett, így 13 perccel a meccs vége előtt 22-17-re vezetett a hazai csapat (a Vikingsnál volt egy kihagyott extra).

Ekkor mutatott először életjelet magáról a 49ers védelme és kiharcolta az első Minnesota puntot a meccsen. A lehetőséggel viszont nem élt az offense, Purdy egy elképesztően homály INT-vel visszaadta a labdát a Vikingsnak. Cousinsék köszönték szépen és nagyon okosan játszva elégették az ellenfél időkéréseit és eljutottak mezőnygól távolságig, de Greg Joseph kihagyta az 50 yardos rúgást.

A 49ersnek 1 perc 11 másodperce volt arra, hogy a saját 40 yardosáról TD-t szerezzen. A támadás nem indult jól, a Vikings jól beszűkítette Purdy lehetőségeit, így az idő felének leégetése után még mindig csak a Minnesota 40 yardosánál tartott a 49ers. Aztán 2&10-re Purdy ismét dobott egy borzalmas INT-t a pálya közepén, eldöntve ezzel a mérkőzést a hazai csapat javára.

Brock Purdy sorozatban második meccsét veszítette el úgy, hogy végigjátszotta a meccset és ezúttal sem teljesített jól. Nyilván hiányzott Samuel és Williams, akik nélkül nem tudott annyira kreatív lenni Shanahan és a futójáték sem működött úgy, ahogy megszokhattuk, de ettől még ez a Vikings védelem bőven szétszedhető lett volna egy legalább átlagos irányítóteljesítménnyel.

Brian Flores védelmei a sok egzotikus blitz és felállás miatt tudnak kihívást okozni a gyengébb irányítóknak, de a jobb QB-k azért bőven szét tudják kapni. Purdynek ez nem nagyon ment, rendszeresen zavarba lehetett hozni és a végén már akkor is belehibázott, amikor semmi különöset nem csinált az ellenfél védelme. Volt persze pár szép passza, de nagyon úgy néz ki, hogy hátrányból, relatíve nagy nyomás alatt nem megy neki a játék és Shanahan sem meri (okkal) rábízni a dolgokat.

Purdynél is nagyobb gond volt most a védelem és a speciális egység. A harmadik körös Moody megint kihagyott egy könnyű (40 yardos) mezőnygólt, amivel a zsebben a meccs végén teljesen más mentalitással játszhatott volna a támadósor. A defense pedig teljesen vakon volt az egész találkozón: 13-ból nyolc harmadik kísérletet csinált meg a Vikings és összesen 452 yardot haladt a meccsen. Az elit védőfal a kanyarban sem volt, a 30 milliós Nick Bosa mintha a pályán se lett volna, Kirk Cosuins szinte nevetve kapta szét az egységet, pláne ha az ellenfél védelme kínjában blitzelni próbálta. Nyilván nem lett ettől egy rossz csapat a 49ers és még bőven ki lehet javítani a hibákat, de az elmúlt két meccs bőven adott okot az aggodalomra.

A Vikings támadófal nagyot ment az éjszaka, nem engedett sacket és még futáshoz is elég jól blokkolt. Az igazi hős viszont egyértelműen Cousins, aki remekül érezte a zsebet, mint egy nyitott könyvet, úgy olvasta az ellenfél védelmét és végül 45 passzából 35 lett jó 378 yardért, két TD-ért és egy INT-ért (ez utóbbi is csak félig volt az övé, ott Ward nagyot ment). A várakozásoknak megfelelően nagyon jó volt a kémia közte és a tight end TJ Hockenson között, ellenben amire kevésbé lehetett számítani, hogy ennyire jó lesz az összhang Jordan Addisonnal.

Az első körös újon karriernapot tartott, hét elkapásból 123 yardot és két TD-t szerzett, ráadásul az egyik hatpontosa egy 60 yardos nyargalás végén született a második negyed legvégén, amikor legfeljebb egy mezőnygólban reménykedhetett a csapat. Nem nagyon hiányzott Jefferson most, és bár aligha lesz mindig így, de ez most egy nagyon okos és magabiztos teljesítmény volt a támadósor részéről.

San Francisco 49ers @ Minnesota Vikings 17-22

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!