Connect with us

Minden ami NFL

MVP és további díjfigyelő a szezon felénél

A 18 fordulóból lement 9, szóval pont a szezon felénél vagyunk! Ez pedig azt is jelenti, hogy jöhetnek a féltávnál a díjazottjaink! 

MVP: Lamar Jackson, Ravens

Dobogósok: Patrick Mahomes (KC), Tua Tagovailoa (MIA)

(Dobogósok az 5. hét után: Christian McCaffrey (SF), Tyreek Hill (MIA), Tua Tagovailoa (MIA))

Nagyon szívesen választanék nem-irányítót erre a díjra, mert Tyreek Hill, A.J. Brown, Christian McCaffrey vagy épp Myles Garrett teljesítménye is lenyűgöző historikus mértékeket tekintve is. Ellenben így egyre jobban közeledve a szezon végéhez azért az már látszik, hogy lesz egy vagy kettő olyan irányítóteljesítmény, amely lenyomja őket. Márpedig lehetnek akármilyen jók a fentebb említett nevek, egyelőre az irányítók tudják a legjobban segíteni a csapatukat a győzelemhez vezető úton. Ez a verseny pedig továbbra is szoros, de jelenleg úgy gondolom, hogy Lamar Jackson az, aki a leginkább a különbséget jelenti a csapatának. Az még hagyján, hogy a lábai továbbra is neki a leghalálosabbak a ligában, és nehéz is lenne szemet hunyni a 439 futott yard (legtöbb az irányítók közt, de 20. legjobb minden posztot figyelembe véve) és öt touchdown felett. Főleg hogy 19 legalább tíz yardosa van a földön, ami majdnem duplaannyi mint a második Mahomesnak, és a 32 megszerzett első kísérlet is második Hurts mögött (akit a rengeteg tush push segít).

A futóteljesítmény mellé azonban a passzjátéka is makulátlan. Jelenleg a legpontosabb irányító a ligában, de jól áll nehéz átadásokban is, mindezt úgy hogy az átlagos passzmélysége az élmezőnyhöz tartozik. Ráadásul ami nagyon fontos egy irányító esetében, hogy kevés labdát ad el. Mindössze három interceptionje van és egy fumble-t sem hagyott el. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az elejtett labdák számában továbbra is top10 a Ravens (bár javuló a tendencia) megkapjuk, hogy Jackson hol is tart. A statisztikák mellett amiért még őt gondolom a legértékesebbnek, az az a tény, hogy az ellenfelek védelmeit ő állítja leginkább stressz elé. Nem tudnak fellépni a futójátékra, mert félnek, hogy megtartja a labdát. Nem tudnak dedikálni egy embert az őrzésére, mert szétpasszolja őket és nem tudnak a passz ellen sem berendezkedni, mert akkor jó olvasásaival leadja a futónak a labdát. Nincs ellenszer ellene.

Mahomes megjelenése elsőre meglepetésként hathat a listán, de ha belegondolunk, hogy a Chiefs támadósorban kik az elkapók és idén eddig mit csináltak, hogy a támadófal, különösen a két szélen drasztikusan visszaesett, és hogy a liga egyik leggyengébb futócsapatáról beszélünk, akkor nem meglepő, hogy ki viszi ezt a csapatrészt. Tua pedig bár sokat profitál a rendszerből, de nagyon jó dobásszelekcióval dolgozik, a 4. legjobb EPA-ben és keveset hibázik a liga egyik legjobb támadósorának élén.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x