Connect with us

Összefoglaló

63 pont: a Raiders megalázta a Chargerst

A Raiders múlt héten 0 pontra volt képes a Vikings ellen, de a kéthetes átlagukat így is sikerült 31,5 pontra tornázni, ugyanis a Chargers elleni csütörtök esti rangadón 63 (!!!) pontot tettek fel a táblára, teljességgel megalázva Brandon Staley lélektelen legénységét. Kiütés a javából. 

A Raiders úgy kezdte a meccset, hogy zsinórban 20 drive-ja nem szerzett touchdownt. Itt meg az első negyedben már feltettek hármat és 21-0-val gyakorlatilag el is döntötték a meccset mindössze 13 perc alatt. A három TD azért sikerült ilyen gyorsan, mert közben a védelem két turnovert harcolt ki (egy strip-sack, egy fumble). Aztán a második negyedben megint feltettek 21 pontot a táblára (itt egy punt során vétett fumble-t a Chargers), szóval 42-0-s félidei állásnál csak az nem kapcsolta ki a meccset,

  • aki a Raidersnek szurkolt,
  • aki dolgozott és összefoglalót kellett írnia belőle,
  • aki a pontrekordban vagy Brandon Staley meccs közbeni kirúgásában reménykedett.

A második félidő elején már 49 pontra növelte előnyét a Raiders, hogy aztán szépítsen a Chargers egy 79 yardos touchdownnal, elkerülve így a nullázást. A hazai támadósor innentől levette a gázról a lábát, azonban a pontszerzés nem állt meg, ugyanis a Raiders védelme két touchdownt is szerzett! Előbb a 34 éves, 163 kilós John Jenkins futott vissza egy 44 yardos fumble után úgy, hogy Chargers támadó még csak meg sem próbálta utolérni. Majd a Patriotstól kivágott corner, Jack Jones szerzett egy gyönyörű egykezes interceptiont, amit vissza is hordott hat pontért.

Ezzel 63 pontot szerzett a Raiders, ami valaha volt harmadik legtöbb egy meccsen. Az AFC-NFC egyesülés óta pedig a második legtöbb, csak az idei Dolphins tudta ezt felülmúlni.

Csak a teljesség kedvéért a Chargers szerzett még két TD-t szépítésként, így alakult ki a végeredmény.

A rövid értékelő előtt még itt hagyom a highlightokat. Volt belőlük bőven, érdemes megnézni, a Raiders nagyon szép touchdownokat szerzett a meccsen.

A Raiders oldaláról nyilván minden szuper. 21 pontot szereztek egy negyed alatt, miközben ennél többet csak egyszer szereztek egy egész meccsen az idei szezonban. Múlt héten összesen 202 yardig jutottak, most 141 yard megvolt egy negyed alatt. Innen pedig már örömjáték volt az egész. Aidan O’Connell értelemszerűen nagyon jól játszott, kiosztott négy TD-t egy félidő alatt, amire idén még senki sem volt képes. A skill playerek közül Davante Adams lépte át a 100 yardot (és volt egy TD-je), Jakobi Meyers most csendesebb volt elkapásban, de egy TD persze neki is összejött, plusz volt kettőből két sikeres passza, amiből az egyik TD lett. A szélvészgyors újonc Tre Tuckernek az egyik touchdownja elég véleményes volt, de végül megadták és szerzett még egyet mellé. Plusz Michael Meyer és Zamir White is feliratkozott a pontszerzők közé.

Mindezzel együtt hasonlóan nagy sztori volt a Chargers borzalmas, lélektelen játéka. Brandon Staley a Ravens elleni 12. fordulós vereség után elmondta, hogy az üzenete továbbra is átmegy, hiszen nem verték még meg nagyon őket. Nos, ez most már nincs így. Nem tudom láttam-e bármikor bármilyen csapattól ennél kevesebb akarást, küzdést egy meccsen. Szánalmas produkció volt az egész Chargerstől. A védelem engedett 42 pontot az első félidőben. A támadók négyszer adták el a labdát. És még a special team is beszállt a buliba egy fumble-lel. De a hibák mellé tényleg az volt feltűnő, hogy mennyire belesz*rt mindenki a meccsbe.

A Twitter népe valahol 28-0 vagy 35-0 környékén azon kezdett gondolkodni, hogy Staley-t nem hogy haza nem engedik a repülővel, de hogy már félidőben kirúgják. Az nyilvánvaló, hogy legkésőbb év végén el fogja veszíteni a munkáját, ehhez semmi kétség sem fér, a mai után meg aztán pláne. Ezután pedig nagyon könnyű érvelni amellett, hogy holnap már nem szabad beengedni őt az edzőközpontba. Nem is lepne meg egy gyors kirúgás, azonban azon se lepődjünk meg, ha ez nem történik meg. A Chargers ugyanis nem arról híres, hogy szezon közben meneszti az edzőit, és valószínűbb, hogy megvárják a Fekete Hétfőt ezzel. Lehet jobban is járnak, legalább a draft pick biztosan nem romlik – ami akár top5-ös is lehet év végére.

Los Angeles Chargers @ Las Vegas Raiders 21-63

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!