Connect with us

Érdekességek

A Steelers történelmet írt, de bár ne tette volna

A Steelers múlt vasárnap még úgy kelt fel, hogy 7-4-es mérleggel áll és két könnyűnek ígérkező hazai meccse jön, tehát reális kilátás volt egy 9-4-es mérleg is. De aztán vasárnap kikaptak a 2-10-zel álló Cardinalstól. Most éjszaka pedig kikaptak a 2-10-zel álló Patriotstól is. Ezzel sikerült történelmet írniuk, aminek persze nem túlzottan örülnek.

A Steelers lett ugyanis az első csapat az NFL történetében, amely pozitív mérlegűként egymás után kétszer kikapott olyan csapattól, amely legalább 8 meccsel volt az 50%-os mérleg alatt. Az már nem tartozik a rekordhoz, csak külön megjegyeznénk, hogy ráadásul hazai pályán jött mindez össze.

Nagyon sokba kerülhet ez még a Steelersnek, ugyanis ezzel a két vereséggel jelenleg kiütötték magukat a wild card helyek egyikéről, pedig előtte az 5. helyen voltak és elég jó esélyeik voltak a playoffra. Most viszont a New York Times kalkulációi szerint ez az esély mindössze 30%.

Ez a kettő lett volna ugyanis a könnyebb meccsük, a következőkben a Colts, Bengals, Seahawks, Ravens négyessel találkoznak, akik mind a rájátszásért küzdenek. Persze azt Mike Tomlin ideje alatt megtapasztalhattuk sok alkalommal, hogy a jobb csapatok ellen felszívják magukat (vagy lehúzzák őket a saját szintjükre), és hogy nem végeznek sosem negatív mérleggel, így várhatóan kihoznak ebből egy 2-2-es (vagy 1-2-1-es) mérleget. Ami viszont jó eséllyel nem lesz elég a playoffra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!