Connect with us

Érdekességek

A Steelers történelmet írt, de bár ne tette volna

A Steelers múlt vasárnap még úgy kelt fel, hogy 7-4-es mérleggel áll és két könnyűnek ígérkező hazai meccse jön, tehát reális kilátás volt egy 9-4-es mérleg is. De aztán vasárnap kikaptak a 2-10-zel álló Cardinalstól. Most éjszaka pedig kikaptak a 2-10-zel álló Patriotstól is. Ezzel sikerült történelmet írniuk, aminek persze nem túlzottan örülnek.

A Steelers lett ugyanis az első csapat az NFL történetében, amely pozitív mérlegűként egymás után kétszer kikapott olyan csapattól, amely legalább 8 meccsel volt az 50%-os mérleg alatt. Az már nem tartozik a rekordhoz, csak külön megjegyeznénk, hogy ráadásul hazai pályán jött mindez össze.

Nagyon sokba kerülhet ez még a Steelersnek, ugyanis ezzel a két vereséggel jelenleg kiütötték magukat a wild card helyek egyikéről, pedig előtte az 5. helyen voltak és elég jó esélyeik voltak a playoffra. Most viszont a New York Times kalkulációi szerint ez az esély mindössze 30%.

Ez a kettő lett volna ugyanis a könnyebb meccsük, a következőkben a Colts, Bengals, Seahawks, Ravens négyessel találkoznak, akik mind a rájátszásért küzdenek. Persze azt Mike Tomlin ideje alatt megtapasztalhattuk sok alkalommal, hogy a jobb csapatok ellen felszívják magukat (vagy lehúzzák őket a saját szintjükre), és hogy nem végeznek sosem negatív mérleggel, így várhatóan kihoznak ebből egy 2-2-es (vagy 1-2-1-es) mérleget. Ami viszont jó eséllyel nem lesz elég a playoffra.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tmbb
tmbb
2023-12-08 07:01

ez volt a Patriots “dafke” meccse!

csak ezt ne
csak ezt ne
2023-12-08 06:37

Valójában az a 7-4 volt totál indokolatlanul jó mérleg. Őszintén csodálkoztam, hogy egy ennyire rossz csapattal is Tomlin képes ilyen győzelmi arányra. Volt pár meccs amin jobban néztek ki, mint egy top draftra hajtó csapat, de tényleg csak 1-2. Az O koordinátor volt a bűnbak mindenért, pedig ez egy elég gyenge csapat all in all. De nem lennék meglepve ha megint sikerülne az 50% fökötti megint Tomlin varázslónak.

Mi pedig szereztünk egy semmire se jó, sőt inkább hátráltató győzelmet. De nem baj, ez sportszerű, és még sok minden történhet a hátralévő fordulókban (hátha sikerül a többit már nem megnyerni, bár a Jets is adja magát őszintén szólva egy W-hez).

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x