Connect with us

Minden ami NFL

Love story

Az egyik legizgalmasabb történet az idei szezonban, ami Green Bayben zajlik. 30 év után először nem Brett Favre-nak vagy Aaron Rodgersnek hívták a csapat irányítóját az első fordulóban. Az elmúlt évek viszályai után Rodgers végleg távozott Wisconsinból és átadta a helyét a mögötte három évet padozó Jordan Love-nak. Hogy néz ki most ez a projekt? Mennyire lehetnek elégedettek Love játékával? Mi fog történni a szezon végén? 

Az évet úgy kezdte meg a Packers, hogy ugyan nem láttak még csak 1-1 beugró találkozót Love-tól, de dönteni kellett az újonc szerződésében lévő ötödik éves opcióról. Ezt a csapat nem hívta le, de nem is hagyta nyitva azt a kaput, hogy a szezon végére Love szabadügynök lehessen. Kötöttek vele egy egyéves szerződést, ami olcsóbb mint az 5. éves opciója lett volna, ezzel kimondva kimondatlanul azt sugallták a játékos és a szurkolók felé is, hogy két évet szeretnének megnézni belőle, és utána kelljen csak a következő lépést megtenni. Ez egy fontos szempont, hogy előzetesen is két évre tervezték a projekt első lépését. Persze alakulhatott volna úgy a szezon, hogy akár ez a forgatókönyv felülíródik, amikre később ki is fogok térni.

Alaphelyzet

A Packers biztatóan kezdte a szezont. Love az első két fordulóban 6 touchdownt osztott ki labdaeladás nélkül. Ha pedig kiterjesztjük ezt a harmadik játékhétre is, akko 7-1 az arány, miközben a Packers egy 2-1-es mérleggel nyitotta az évet. A korai bizakodást azonban egy mélyebb hullámvölgy követte. A következő 4 forduló mindegyikében vereséget szenvedett a gárda és már-már reálisnak tűnt egy top5-ös pick is a jövő évi drafton. A vereségek alkalmával Jordan 9 alkalommal adta el a labdát (interception + fumble) miközben mindössze 5 touchdownra volt képes.

A negatív spirálból a Rams elleni találkozó rángatta ki őt és a szurkolókat is. A pesszimizmust az elmúlt hetekben a bizakodás váltotta fel, aminek a kicsúcsosodása volt a múlt heti Lions elleni meglepetés győzelem Hálaadáskor. Ha az egész évet nézzük, Love a szezon elején nyers statisztikák alapján jól játszott, de a haladó mutatók szerint korántsem annyira. A negatív spirálban sem romlott sokkal többet a játéka, persze valamennyit igen, de az igazán látványos inkább az, ahogy a 9. héttől kezdve játszik. Az egész éves mintát figyelve látható, hogy igazán itt a szezon közepén van az első komolyabb ugrás a játékában, méghozzá pozitív irányban. A Rams elleni meccs óta:

  • Dropbackekként a 3. legjobb EPA-vel bír
  • Szintén 3. a nagy játékokban
  • 4. sikerességi rátában
  • Várható pontosságban 5.
  • 3. big time throw-kban

Minden statisztika azt mutatja, hogy olyan játékosokkal van egy szinten ebben az időszakban mint CJ Stroud, aki nemcsak az év újonca lesz, de 1-2 MVP szavazatot is kaphat majd akár, valamint Dak Prescott, aki jogosan lépett be a már említett MVP versenybe.

A felfelé ívelő széria persze egyáltalán nem váratlan a támadósortól és magától Love-tól sem. A Packers támadósora a legfiatalabb a ligában. Ha Aaron Jones éppen nem elérhető (márpedig idén rendre sérüléssel bajlódik), akkor az összes skill játékos még újonc szerződésen van. Ahogy a támadófalban is a veterán Bakhtiari hiányában csupán Elgton Jenkins az, aki már második szerződés alatt játszik. Egy ennyire fiatal egységben, ahol hiába negyedik évét tapossa az irányító, gyakorlatilag ő is újoncnak tekinthető, teljesen normális a formaingadozás. Az elkapni hivatott játékosok ráadásul histórikusan rutintalanok. Watson és Doubs másodéves, ráadásul előbbi idén is többet volt már sérült. Rajtuk kívül pedig mindenki elsőéves: Reed, Wicks, Musgrave és Kraft. Ez az év elején elég sok dropban, rosszul megfutott útvonalban és elrontott playben manifesztálódott.

Hol állunk tehát most? Mennyire lehet hinni a Love projektben?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!