Connect with us

Hír

Wilson tudja, hogy a szezon végén ki fogják vágni

Sean Payton tegnap tudatta a Broncos játékosaival, hogy leülteti Russell Wilsont a padra. Persze a csapat úgy indokolta, hogy ezzel csak a “pénzügyi rugalmasságukat” akarják megtartani, de Dianna Russini információi szerint Wilson várakozásai szerint ki is fogják vágni őt márciusban.

Ez persze egyáltalán nem lesz meglepetés a tegnapi döntés fényében, hiszen Wilsonnak van egy $37 milliós tétel a szerződésében 2025-re, ami jelenleg sérülés esetére garantált, azonban márciusban, az új ligaév ötödik napján teljesen garantálttá válik. Ha akkor a keretben van, akkor azt is biztosan ki kell majd fizetnie a Broncosnak. Addig van tehát ideje dönteni a csapatnak, és ezt a döntési opciót meg is akarják tartani, amit elvesztenének egy esetleges Wilson-sérüléssel itt az utolsó két hétben.

Szóval a hivatalos indoklás persze technikailag igaz, így megtartják a pénzügyi rugalmasságukat, de azért ez valójában csak szép becsomagolása a történetnek. Ki akarják vágni Wilsont, mivel nem játszott elég jól. És ezt meg is fogják tenni legkésőbb március 18-ig (ez a ligaév ötödik napja).

További érdekes információ az egész sztorival kapcsolatban (via Jordan Schultz), hogy a Broncos már október végén (furcsa mód a Chiefs elleni meglepő győzelem után) megkereste Wilsont és elmondták neki, hogy ha nem mond le vagy legalább nem tolja el nyárra a 37 milliós garantáltjának esedékességi időpontját, akkor le fogják ültetni a padra. Őt ez először lesokkolta, majd érthető okok miatt nem ment bele a módosításba. A padoztatás viszont elhúzódott a győzelmi széria miatt, és a Broncos szerencséjére nem sérült meg az irányító, ám most a rájátszás (gyakorlati) elúszásával már nem volt értelme tovább kockáztatni.

A Wilson-trade így a valaha volt egyik legrosszabb csereként kerül be a történelemkönyvekbe, a Broncos két első- és két második körös picket plusz pár játékost adott az irányítóért, akinek aztán végül mindössze két évnyi játékért kifizettek 124 millió dollárt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!