Connect with us

Hír

Wilson tudja, hogy a szezon végén ki fogják vágni

Sean Payton tegnap tudatta a Broncos játékosaival, hogy leülteti Russell Wilsont a padra. Persze a csapat úgy indokolta, hogy ezzel csak a “pénzügyi rugalmasságukat” akarják megtartani, de Dianna Russini információi szerint Wilson várakozásai szerint ki is fogják vágni őt márciusban.

Ez persze egyáltalán nem lesz meglepetés a tegnapi döntés fényében, hiszen Wilsonnak van egy $37 milliós tétel a szerződésében 2025-re, ami jelenleg sérülés esetére garantált, azonban márciusban, az új ligaév ötödik napján teljesen garantálttá válik. Ha akkor a keretben van, akkor azt is biztosan ki kell majd fizetnie a Broncosnak. Addig van tehát ideje dönteni a csapatnak, és ezt a döntési opciót meg is akarják tartani, amit elvesztenének egy esetleges Wilson-sérüléssel itt az utolsó két hétben.

Szóval a hivatalos indoklás persze technikailag igaz, így megtartják a pénzügyi rugalmasságukat, de azért ez valójában csak szép becsomagolása a történetnek. Ki akarják vágni Wilsont, mivel nem játszott elég jól. És ezt meg is fogják tenni legkésőbb március 18-ig (ez a ligaév ötödik napja).

További érdekes információ az egész sztorival kapcsolatban (via Jordan Schultz), hogy a Broncos már október végén (furcsa mód a Chiefs elleni meglepő győzelem után) megkereste Wilsont és elmondták neki, hogy ha nem mond le vagy legalább nem tolja el nyárra a 37 milliós garantáltjának esedékességi időpontját, akkor le fogják ültetni a padra. Őt ez először lesokkolta, majd érthető okok miatt nem ment bele a módosításba. A padoztatás viszont elhúzódott a győzelmi széria miatt, és a Broncos szerencséjére nem sérült meg az irányító, ám most a rájátszás (gyakorlati) elúszásával már nem volt értelme tovább kockáztatni.

A Wilson-trade így a valaha volt egyik legrosszabb csereként kerül be a történelemkönyvekbe, a Broncos két első- és két második körös picket plusz pár játékost adott az irányítóért, akinek aztán végül mindössze két évnyi játékért kifizettek 124 millió dollárt.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
atis123Juve
atis123Juve
2023-12-28 07:38

De legalább nem húzzák tovább a szart. Paytonnak nem újdonság, hogy úgy kell alkotni, hogy nincs pénz.

d9o3
d9o3
2023-12-28 07:30

Én szerettem Wilson játékát a Shehawksban. Nagyszerű irányítónak tartottam így nem is lepődtem meg hogy a Broncos ilyen ajánlattal “támadott” érte… de amit láttam az elmúlt két szezonban az alapján nem érdemelte meg… pedig idén már talán a Broncos is jobban összeállt szóval egy jó irányítóval (legalábbis ennyi pénzért már lehet jót kapni ;)) legalább wild card körbe kellett volna menni. Bár ami most van az AFCben az valami őrület :)…

JászKuhn
JászKuhn
2023-12-30 08:27

Azt hitték Manning 2.0… Azt elfelejtették, hogy az akkori keret 3x erősebb volt!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x