Connect with us

Hír

Ezért nem kell senkinek Belichick

Nagyon úgy tűnik, hogy Bill Belichick állás nélkül marad idén, hiszen a megnyíló ajtók szinte egytől egyig becsukódtak – már csak a Commanders és a Seahawks főedzői posztja elérhető, de jelenleg nehezen elképzelhető, hogy bármelyikre is esélyes legyen. A felszínen mindenképp meglepő, hogy a valaha volt legsikeresebb főedző nem talál magának állást az NFL-ben, azonban ha a miérteket keressük mögötte, akkor már egyáltalán nem az.

A probléma ugyanis az, hogy Belichick továbbra is teljhatalmat szeretne, bárhová is megy – erősítette meg mindenki gondolatát Charles Robinson. Ezt pedig a tulajdonosok nem igazán akarják megadni neki. A Falconsnál Arthur Blanket nagyon érdekelte Belichick megszerzésének a gondolata, azonban a többszöri interjúzás és beszélgetés végül eltántorította ettől, ugyanis a főedzőnek továbbra is az a terve, hogy mindenben neki kellene döntést hoznia az edzősködéstől kezdve a keret kialakításán át a teljes futballoperáció összerakásáig.

Azonban a Falcons, ahogy igazából a Patriotson kívül mindegyik másik franchise (pontosabban tulajdonos) nem hajlandó ekkora szervezeti változásokat eszközölni. Ez elég sok meglévő pozíció átalakítását és/vagy megszűnését eredményezné, konkrétan a Falcons példájánál maradva például a CEO Rich McKayét, aki hosszú évek óta bizalmasa és gyakorlatilag jobb keze Blanknek.

Főleg úgy nem hajlandók erre, hogy az utóbbi években egyáltalán nem volt már sikeres ez a modell New Englandben sem. Ráadásul a Patriotsnál sem így kezdődött a dolog, hanem fokozatosan lett több hatalma és felelőssége Belichicknek. És itt jön be a kor kérdése, hiszen Belichick 72 éves lesz áprilisban, így nem csak hogy sokkal rövidebb ennek a változásnak a kifutása, sokkal nagyobb léptékben is kellene ezt megvalósítani, hiszen szorít az idő.

Úgyhogy Belichicknek marad a következő év, azonban ha továbbra is kitart a teljhatalom követelése mellett, akkor elképzelhető, hogy később sem fog állást kapni.

17 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
2024-01-27 22:47

Na, eléglegyemmá a sok ökörségbő! Mintha Tibibácsi lenne az isten és a foci meg qrvára nem lenne csapatjáték. Na, ne tréfálkozzunkmá!
Tibibácsi ügyes kisfijú volt, de az első gyűrűhöz kb. annyi köze volt, mint nekem. Úgy lett SB MVP az első gyűrűszerzéskor, hogy passzolt 145 yardot 86,2-es rétinggel. Többen hanyattverték magukat a röhögéstől…
A második gyűrűnél már ügyes kisfijú volt, de a harmadiknál nem véletlen lett Branch az MVP és akkor a védelemről már ne is beszéljünk, ami hüjét csinált McNabb-ből, hijába hajigált 357 yardot.
Szal maraggyunk annyiban, hogy Tibibácsi a Peccben megszerzett 6 gyűrűjéből legalább a felét nagyon mekköszönheti sokaknak, köztük BB-nek is.
És ezt Tibibácsi is nagyon jól tuggya…

Laca86
Laca86
Reply to  bjeela
2024-01-28 17:11

Én az első hármat adnám BB-nek és a védelemnek. Addig szerintem Brady inkább egy game manager qb. 2007ben mikor megkapta Mosst és megdobta az 50 Td-s rekordot akkor kapcsolt át TB, és szerintem hitte el magáról, hogy ő tényleg egy elit qb. Onnan meg már nem volt megállás. Sőt, az utolsó Rams elleni SB mennyi is lett? 13-3 a patsnek, ha jól emlékszem azon a meccsen a pats offense se tündökölt éppenséggel. TB zseniális qb, jelenleg ő a GOAT, de ez BB nélkül szerintem nem ment volna… És ez fordítva is igaz. Láttunk az elmúlt 20 évben egy HC-QB szimbiózist, ami nagyon ritka. Ennek az eredménye lett ez a 6 SB. BB első és második éve se volt tragédia TB nélkül, először egy Newtonnal utána meg egy újonccal. Tény, hogy kellett volna mellé egy rendes GM, mert abban, hogy 4-13 lett a vége az idei évnek, vastagon benne van. Főleg ezzel a Patricia-Judge felé OC kavarással. De a védelem,, az oda való tehetség beépítés még mindig ment. Az offense dolgait kellett volna teljesen leadnia.

frankiegoestohollywood992
frankiegoestohollywood992
2024-01-27 13:49

Ez a Brady-Belichick vita teljesen értelmetlen. Mindketten kellettek a sikerhez. Arról is lehetne vitatkozni h egy autóban a kormány vagy a fék a fontosabb: teljesen mindegy; ha az egyik hiányzik, nem érsz célba.
Engem inkább az lep meg, h ennyire nem enged a teljhatalmából, nem tanul az elmúlt évek hibás döntéseiből, ami ahhoz vezetett, h jelenleg a Pats kerete a leggyengébb a ligában. Talán New Englandben is maradhatott volna, ha hajlandó lett volna elfogadni egy GMet a feje fölé. Szomorú, h a saját makacssága válik a bukása okává.
Ha kihagyja ezt az évet akkor kicsi az esély h látjuk még edzősködni, de én még nem írnám le teljesen: Jerry Jonesból kinézem, h kinevezi jövőre.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  frankiegoestohollywood992
2024-01-27 14:00

Nekem pont azért fura ez a riport, mert az összes Patriots insider az ellenkezőjéről tudósított az elmúlt időszakban. Konkrétan arról, hogy hajlandó dolgokról lemondani, hogy maradjon. Maga Kraft is azt nyilatkozta aznap, mikor menesztette, hogy felvetődött az, hogy lead dolgokat az öreg, de szerinte ez itt már nem működne (és ebben sztem igaza volt). Sőt tovább megyek, arról jött több tudósítás, hogy sok esetben engedett maga helyett dönteni BB az elmúlt pár évben is (pl a legutóbbi ilyen arról szólt, hogy ő nem akarta Macet draftolni, de hagyta magát meggyőzni a front office által).

Szóval kicsit egyoldalúnak érzem ezt az egyetlen forrásból származó riportot, ami mondjuk illeszkedik abba a szélsőséges narratívába amit most az amerikai média képvisel az öreg kapcsán.

Laca86
Laca86
2024-01-27 11:14

Itt akkor várhatóan véget is ér BB edzői karrierje… Kár érte, kiváló ügynök volt…

Peter Kiss
Peter Kiss
2024-01-27 09:24

Brady nyert superbowl-t Belichick nélkül. De fordítva kiesések özöne. Mi a kérdés ???

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Peter Kiss
2024-01-27 14:33

BB nélkül leigazolta volna valaki?

garincsa
garincsa
Reply to  Peter Kiss
2024-01-27 11:00

Azt a tényt ne felejtsd el hogy átment Brady egy hanyatló csapatból egy contenderbe ahol csak egy irányítóra volt szükség. Ez a lebutított értelmetlen indok amit leírtál mindig megmosolyogtat. Ketten együtt érték el azt amit, sose tudjuk meg máshol mire mentek volna. Azt is elfogadja az ember hogy Brady volt az egész mozgatórugója de azt se felejtsük el hogy 10:3-as Bowl győzelem is volt egy Mcvay offense ellen.. lehet hogy Brady nyert volna így is ennyi gyűrűt BB nélkül(erősen kétlem) és BB biztosan kevesebbet TB nélkül. Lehet TB az atyaúristen ebben a kérdésben mert lehet érvelni mellette, de nem ilyen mi a kérdés itt szintűen egyértelmű a dolog..

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Peter Kiss
2024-01-27 09:47

“I could never have been the player I was without you Coach Belichick.” – Tom Brady, Jan. 2024

Zoard
Zoard
2024-01-27 08:02

Én azon lepődök meg hogy meglepődtek sokan eszerint azon hogy nem volt nagy érdeklődés és nem kapott állást. A tárgyalt okokból ez eléggé várható volt.

Tizenkettes
Tizenkettes
Reply to  Zoard
2024-01-27 12:50

Így nem meglepő szerintem sem. A meglepő az, hogy az elmúlt évek nem is sikertelensége, inkább rendszerszintű csődje után hogyan gondolta, hogy a csapatok nem a SB-győzelmekből, hanem a legutóbbi pár évben látottakból indulnak ki? Bocsánat, de ki az a hülye, aki mondjuk Harbaugh és BB közül nem a kevésbé diktátor, jóval fiatalabb és friss egyetemi bajnok Harbaugh-t választaná?

Tizenkettes
Tizenkettes
2024-01-27 07:18

BB pár órával egy Super Bowl-győzelem után is képes volt azt nyilatkozni, hogy le vannak maradva a draftra való felkészülés tekintetében. Ez lefordítva azt jelenti, hogy tudta, tudja, hogy a múltból nem lehet megélni. Ehhez képest az, hogy ott akarja folytatni, ahol Foxborough-ban abbahagyta, arra utal, mintha a 6 (+2) SB-győzelem miatt tévedhetetlennek érezné magát, azaz, mintha a múltból akarna megélni… Ha egy egész jó csapatot hagyott volna el, talán magyarázhatná a bizonyítványát, de bizony nagyon úgy fest, hogy inkább Brady volt, aki őt tette naggyá, nem pedig fordítva… Brady távozásával lényegében jött a kártyavárszerű összeomlás.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  Tizenkettes
2024-01-27 07:57

Hagyjuk már ezt a Brady tette naggyá dumát.
Edző nélkül nincs jó csapat, ugyanúgy ahogy jó QB nélkül sincs. Mindketten fontos epítőkövei voltak a dinasztiának, ha egyik nincs akkor semmi sincs.

snookerista
snookerista
Reply to  Tizenkettes
2024-01-27 07:57

Brady még Leftwich bugyuta hívásaival is tudott SB nyerni, viszont BB TB nélkül semelyik QB-val nem ért el semmit. D pöpecen összerakta, de O nem értett és kóklereket nevezett ki O kordinátornak ,se BoB se Mcdanielst nem tartom sokra.
Csak TB zsenialitása miatt működött az O sokszor olyan elkapókkal akiket más nem tudott nagyá tenni, sokszor elég gyenge fal mögött.
Se egy Edelman , se egy Amendola sose volt egy top 5 célpont a ligába, amikor meg volt ilyenje Moss személyében 16-0 hozott össze, bár az a D is nagyot karcolt.

csak ezt ne
csak ezt ne
2024-01-27 07:21

Sic tranzit gloria mundi. Fel kellene fognia. Szerintem a legjobb ami történhetett vele. Nem hagyják, hogy tovább rongálja a saját szobrát. Irány a Hall of fame, meg remélem a tv szakértés, memoár írás.

Dániel Szabó
Dániel Szabó
Reply to  csak ezt ne
2024-01-27 17:16

hisz nem is beszél :)

Tizenkettes
Tizenkettes
Reply to  csak ezt ne
2024-01-27 12:39

TV-s szakértés?! Na persze. Ott meg majd ő akar lenni a műsorvezető, a főszerkesztő meg az operatőr is…

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x