Connect with us

Hír

Ezért nem kell senkinek Belichick

Nagyon úgy tűnik, hogy Bill Belichick állás nélkül marad idén, hiszen a megnyíló ajtók szinte egytől egyig becsukódtak – már csak a Commanders és a Seahawks főedzői posztja elérhető, de jelenleg nehezen elképzelhető, hogy bármelyikre is esélyes legyen. A felszínen mindenképp meglepő, hogy a valaha volt legsikeresebb főedző nem talál magának állást az NFL-ben, azonban ha a miérteket keressük mögötte, akkor már egyáltalán nem az.

A probléma ugyanis az, hogy Belichick továbbra is teljhatalmat szeretne, bárhová is megy – erősítette meg mindenki gondolatát Charles Robinson. Ezt pedig a tulajdonosok nem igazán akarják megadni neki. A Falconsnál Arthur Blanket nagyon érdekelte Belichick megszerzésének a gondolata, azonban a többszöri interjúzás és beszélgetés végül eltántorította ettől, ugyanis a főedzőnek továbbra is az a terve, hogy mindenben neki kellene döntést hoznia az edzősködéstől kezdve a keret kialakításán át a teljes futballoperáció összerakásáig.

Azonban a Falcons, ahogy igazából a Patriotson kívül mindegyik másik franchise (pontosabban tulajdonos) nem hajlandó ekkora szervezeti változásokat eszközölni. Ez elég sok meglévő pozíció átalakítását és/vagy megszűnését eredményezné, konkrétan a Falcons példájánál maradva például a CEO Rich McKayét, aki hosszú évek óta bizalmasa és gyakorlatilag jobb keze Blanknek.

Főleg úgy nem hajlandók erre, hogy az utóbbi években egyáltalán nem volt már sikeres ez a modell New Englandben sem. Ráadásul a Patriotsnál sem így kezdődött a dolog, hanem fokozatosan lett több hatalma és felelőssége Belichicknek. És itt jön be a kor kérdése, hiszen Belichick 72 éves lesz áprilisban, így nem csak hogy sokkal rövidebb ennek a változásnak a kifutása, sokkal nagyobb léptékben is kellene ezt megvalósítani, hiszen szorít az idő.

Úgyhogy Belichicknek marad a következő év, azonban ha továbbra is kitart a teljhatalom követelése mellett, akkor elképzelhető, hogy később sem fog állást kapni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group