Connect with us

Minden ami NFL

FK! All-Pro 2023

Az alapszakasz véget ért, ami azt is jelenti, hogy vissza lehet tekinteni a szezonra és lehet díjazni az NFL legjobbjait. A díjátadót Patrik már megtartotta, most pedig én hozom el a liga idei legjobb teljesítményeiből álló álomcsapatot, azaz az All-Pro teamet. A keret kialakítása megegyezett a hivatalos All-Pro szavazás menetével, szóval tekinthetjük ezt az én leadott ballotomnak. 

Irányító: Lamar Jackson (BAL)

Csere: Josh Allen (BUF)

Természetesen az MVP irányítja az All-Pro csapatot, ehhez kétség sem férhet. Lehet a statisztikák nem klasszikus MVP-számokat mutatnak, de nem hiszem, hogy bárki kételkedne abban, hogy mondjuk a 2019-es évhez képest Lamar egy jobb irányító és idén jobb teljesítményt rakott le az asztalra. Akkor meg nincs miről beszélni. És ha a számossági mutatók nincsenek is meg, a hatékonyságik mindenképp, mindenféle passzra vetített mutatóban a legjobbak közt van, és ez különösen igaz, ha pozitív mérlegű, vagy playoff-csapatok, vagy csoportgyőztesek elleni meccsekre szűkítjük, amikor a legnehezebb dolga van elvileg egy QB-nak. Van néhány olyan játékos a ligában, akinek a hatása és értéke nem teljesen fejezhető ki számokban (védők hogyan reagálnak, ellenfelek milyen coverage-eket használnak, stb.), és Lamar egyértelműen közéjük tartozik.

A második csapatos hellyel nagyon megküzdöttem, és az alapszakasz utolsó meccse majdnem megváltoztatta a döntésem. Josh Allennel ugyanis nem egyszerű mit kezdeni. Neki van a második legtöbb interceptionje idén, ami nyilván rossz. De még így is neki van a 3. legjobb EPA/play mutatója a ligában. Ez tehát azt jelenti, hogy ugyan vannak negatív játékai, nem is kevés, de ezeket bőven kompenzálja a pozitívakkal. A Dolphins ellen is vesztett 12,9 EPA-t a turnoverekkel meg a sikertelen negyedikekkel, de még így is masszív +7,9 volt az EPA-je ezeket is beleszámolva. És a negatív játékoknál sokan nem veszik figyelembe a sackeket, amik alulértékeltek ilyen szempontból. Allennek pedig a legalacsonyabb volt idén a sackrátája az összes irányító közül, tehát ezeket a negatív játékokat meg abszolút elkerüli. Hihetetlen hozzáadott értéke van a csávónak és ő cipeli hátán a csapatát.

Ha valaki Dak Prescottot szeretné Allen helyére, nem fogok vitatkozni, nagyon kevés döntött ebben a kérdésben.

Futó: Christian McCaffrey (SF)

Csere: Kyren Williams (LAR)

McCaffrey-nek egy héttel rövidebb lett az alapszakasza a pihentetés miatt, 16 forduló után pedig úgy szerzett 2023 scrimmage yardot, hogy közben vezette is a ligát touchdownokban (holtversenyben Mosterttel). Yardokban 500 egységen belül nem volt senki mögötte, ami nagyon durva. Ahogy az is, hogy 114 first downt szerzett idén, miközben 71 fölé nem ment senki 16 forduló alatt – 2010 óta egyébként ez a harmadik legtöbb first down egy idényben. Azt hiszem nem kell ecsetelnem, mennyire jó játékos McCaffrey, de tényleg hihetetlen, amilyen módokon tudja használni őt Shanahan – nincs még egy ilyen running back a ligában.

A második csapatba sokakat lehetne tenni. Én végül Kyren Williamst hozom, aki úgy szerezte a második legtöbb futott yardot a ligában, hogy csak 12 meccsen lépett pályára, néggyel-öttel kevesebben, mint a mögötte végzők. A negatívum vele kapcsolatban, hogy elkapásokba kevésbé vonták be (pedig ebben is jó!), így scrimmage yardokban “csak” 9. lett a running backek közt. Ellenben a hatpontosokat gyártotta rendesen, csak CMC és Raheem Mostert szerzett többet az ő 15-jénél. Ráadásul a kiesésével nagyot esett vissza a Rams futójátéka, tehát még csak azt sem mondhatjuk, hogy a fal és a rendszer lenne felelős a teljesítményéért (habár elvitathatatlan érdemeik vannak nekik is). Talán apróság, de még pass protectionben is bőven megbízható volt, amit kevés jó futó mondhat el magáról.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!