Connect with us

Érdekességek

Spread tippek és fogadások a divisional körre

Eljött az év legjobb futballhétvégeként aposztrofált forduló! A fogadóirodák ennek ellenére csak egy helyen várnak szoros meccset, az is a kör utolsó meccse lesz. Na de vajon igaza lesz Vegasnak, vagy izgalmasabb fordulónk lesz a múlt hetinél? Jöjjenek az én tippjeim, illetve aztán hozok pár fogadási ajánlást is. 

Houston Texans @ Baltimore Ravens (-9,5)

Ugyan látom magam előtt, hogy a Ravens, ami DVOA mutató alapján a valaha volt 5. legjobb csapat, simán átgyalogol a Texanson, mivel mindkét oldalon lehengerlő teljesítményt tud nyújtani, nem szívesen teszek touchdownnál nagyobb spreadet olyan jó irányító ellen, mint CJ Stroud. Ráadásul a hó sem biztos, hogy a sima meccsnek kedvez.

Tipp: Texans +9,5

Green Bay Packers @ San Francisco 49ers (-9,5)

Ugyan látom magam előtt, hogy a 49ers, amely DVOA mutató alapján a valaha volt 8. legjobb csapat, simán átgyalogol a Packersön, mivel támadóoldalon akár minden drive-ból touchdownt szerezhet, nem szívesen teszek touchdownnál nagyobb spreadet olyan jó irányító ellen, mint Jordan Love. Ráadásul az eső sem biztos, hogy a sima meccsnek kedvez.

Tipp: Packers +9,5

Tampa Bay Buccaneers @ Detroit Lions (-6,5)

Szép volt a Buccaneers futása, de ez most megáll. Nem hiszem, hog Bowles blitzei gondot okoznak majd Goffnak, aki nagyon gyorsan szabadul a labdától, így hacsak nem látunk valami meglepő gameplant a Bucs védelmétől, akkor szerintem a Lions offense hasítani fog. A túloldalon sem elképzelhetetlen, hogy a levegőben megcsinálnak nagy játékokat, de azért Mayfieldék közel sem elég konzisztensek, hogy ezt sokszor egymás után megtegyék.

Tipp: Lions -6,5

Kansas City Chiefs @ Buffalo Bills (-2,5)

Mennyire akarunk Mahomes ellen fogadni? Underdogként a spreaddel szemben 9-2-1 a mérlege és 8-at megnyert simán is. A playoff előtt még a Billst tartottam esélyesebbnek a párharcban, de a védőoldali sérülések aggasztanak, ráadásul a Chiefs védelem bombaformában, és az offense is kezdi megtalálni a helyét Rashee Rice jobb bevonásával. Nálam most ők az esélyesek.

Tipp: Chiefs +2,5

Magabiztos tippek

Múlt héten sikerült pozitívba kijönnöm sima tippekkel és magabiztosakkal is, ami jó. Ha nagyon akarnám ráerőltethetném a magabiztos jelzőt a Chiefsre, de annyira nem akarom, szóval most már csak egy magabiztos tippem van:

  • Lions -6,5

Magabiztos tippek múlt héten: 2-1
Magabiztos tippek a szezonban: 44-42-3

Spread tippek múlt héten: 4-2
Spread tippek a szezonban: 135-127-6

Fogadási tippek

Az oddsok a tippmixpro vagy a vegas.hu oldaláról vannak. A tippekért természetesen semmilyen felelősséget nem vállalunk. 

Isaiah Likely touchdownt szerez (2,8-as szorzó)

Mark Andrews végül nem tér vissza a Ravensbe, így Likely lesz az első számú tight end. Ami azért fontos, mert a Texans védelme nagyon sebezhető linebacker poszton, és így a tight endek ellen. Likely egy remek elkapó játékos, akinek elég jó kémiája van Lamar Jacksonnal, hiszen az utóbbi 5 meccsén 5 touchdownt szerzett (vagy ha máshogy nézzük, akkor csak egy meccsen maradt hatpontos nélkül).

A Packers éri el először a 6 pontot (4,1-es szorzó)

A Packers-49ers meccsen gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy a Packers támad majd először, ugyanis a 49ers mindig halasztást választ a pénzfeldobásnál, a Packers pedig a bevett trendtől eltérően mostanában kéri a labdát, hogy a támadók mehessenek először a pályára. Jól is teszik egyébként, ezzel előnybe akarnak kerülni, amivel utána jobb helyzetből tudnak játszani a labda mindkét oldalán. Ez az első lépés a gondolkodásban, nyilván ha a Packers támad először, akkor jobb esély van arra, hogy ők szereznek először pontot. Erre 2,3-as odds van egyébként, amit szintén meg lehet játszani. Ennél viszont eggyel jobb ötlet az, hogy a Packers az első támadásából pontokat szerez, amire 2,66-os odds van. Hasonló (2,6-os) szorzóval érdemes azt is megtenni, hogy nem az elsőnek pontot szerző csapat nyeri a mérkőzést (itt ugye arra játszunk, hogy a Packers pontszerzéssel kezd, de végül a 49ers nyer).

Ám a legjobb fogadás szerintem erre a témára az, hogy a Packers szerez először 6 pontot a meccsen. Itt nyilván arra bazírozunk, hogy egyből sikerül touchdownt elérniük az első támadásból, amire egyébként elég jó esélyek vannak: az utóbbi 10 meccsen 5-ször is TD-t értek el, ráadásul egyszer a 4 yardoson akadtak meg negyedik kísérletre, illetve még egyszer az ellenfél térfelén szintén negyedikre. Látszik, hogy agresszívak egyébként is, ezen a meccsen meg főleg annak kell lenniük, ha meccsben akarnak maradni.

Luke Musgrave over 20,5 elkapott yard (1,88-as szorzó)

A Packers passzjátékba nehéz belefogadni, hiszen mindig másokat használnak, főleg WR poszton. Musgrave line-ja viszont túl alacsonyan van. A 12 meccséből 9-szer átlépte ezt a határt, ráadásul ebből egy nullázást ki is vehetünk korai sérülés miatt. A Packers egyébként is sok két tight endes felállással fog operálni, így sokat is lehet a pályán Musgrave, ezt a 21 yardot pedig akár egy elkapásból is megszerezheti. Nem a 49ers a legjobb matchup a tight endek számára, de Musgrave elkapó skillekkel bír és nem csak a pálya közepén lehetnek elkapásai.

49ers pontok száma 30,5 felett (2-es szorzó)

A 49ers offense-be sem egyszerű belefogadni játékosonként, főleg ezen a meccsen. A Packers ugyanis konkrétan minden pozíció ellen szörnyű, a 49ersnek meg minden posztra van egy sztárja. Lehet nagy napja gyakorlatilag bárkinek, épp ezért elég magasak a line-ok (talán Kittle tetszik a legjobban). Ráadásul azt is nehéz megjósolni, hogy a földön vagy a levegőben akar haladni a 49ers, mert mindkettő opció jól fog működni. Szóval egy jó támadóteljesítménybe úgy lehet a legjobb belefogadni, hogy a 49ers sok pontot szerez.

Amon-Ra St. Brown over 7,5 elkapás (1,88-as szorzó)

Ha Goffot blitzelik, akkor gyorsan szabadul a labdától. A kedvenc célpontja pedig Amon-Ra St. Brown, akinek a két csapat idei egymás elleni meccsén 14 targetje és 12 elkapása volt (124 yardért és egy TD-ért). Egy ilyen sok elkapásos meccsre most is nagyon jó esély van, szóval ez a 8 elkapás elég simának tűnik.

Magasabb oddsú fogadás: Amon-Ra 10 elkapás + TD (5,5-ös szorzó)

Sam LaPorta over 4,5 elkapás (2,1-es szorzó)

A másik játékos, akit sokat keres Goff a blitz esetén az Sam LaPorta, ráadásul a sok blitz miatt a Bucs ellen rengeteg tight end elkapás volt idén, szóval ebbe is bele lehet fogadni. Legutóbb egyébként 11 elkapása volt a Buccaneers ellen.

Magasabb oddsú fogadás: LaPorta 7 elkapás + TD (12-es szorzó)

Mike Evans over 71,5 yard (1,8-as szorzó)

Az Eagles ellen nem jött össze az Evans over, mert volt két dropja is. Ha most ilyen nem lesz, akkor ismét jó esély van az overre. A Lions védelme nagyon jó futás ellen, így a Buccaneersnek passzolnia kell majd. A Lions cornerei viszont borzalmasak. Akár Cam Sutton, akár Kindle Vildor ellen kell játszania Evansnek, nagy előnyben lesz. Mayfield pedig szereti feldobni rá a labdát.

Magasabb oddsú fogadás: Mike Evans 93 yard + TD (4,5-ös szorzó)

Josh Allen over 45,5 futott yard (1,88-as szorzó)

Ha fontos meccs, akkor Josh Allen futások. Ez a Billsnek a “vészhelyzet esetén” baltája, azaz ha nagyon szorul a hurok, akkor előkapják Allen lábait, aki bulldózerként iramodik meg előre. Ráadásul a Chiefs elég agresszív védekezést használ, sok az emberezés, sok a blitz, amikor ha Allen kiszabadul, nagy üres területet talál majd maga előtt. Ha touchdownt is tesztek mellé, ami szintén nem elképzelhetetlen, főleg hogy QB sneakekkel is szoktak operálni, akkor 3,3-as szorzóval tudjátok megtenni.

Ilyen fél ajánlásként tenném hozzá, hogy a Billsnél Kincaidnek és Shakirnak lehet még szerintem a várakozásoknál jobb napja, mivel Sneed leveszi majd Diggst a pályáról, így a másodlagos elkapók felé kell majd néznie Allennek. Ja és persze James Cooknak, csak azt nem tudtam eldönteni, hogy a földön vagy a levegőben (a Chiefsen lehet futni, de múltkor meg Cook-elkapásokkal szedték szét őket), ezért nem őt hoztam fogadási tippnek.

Travis Kelce over 63,5 yard (1,88-as szorzó)

Ha playoff, akkor Travis Kelce. A rájátszás a tight end terepe, ezt a line-t múlt héten is átlépte, ráadásul most még talán jobb dolga is lesz a Bills ellen, ahol a 4-5. számú linebackerek ellen és a sok zónavédekezés közepette lubickolhat. A Chiefsnél Kelce-n és Rice-on kívül senkiben sem lehet bízni, de akár az elkapóra is lehetne tenni overt, hiszen Mahomes őket kettejüket fogja keresni. Ha Kelce yardjai mellé touchdownt is tesztek, ami szintén nem elképzelhetetlen, akkor 3,85-ös szorzóval tudjátok megtenni.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x