Connect with us

Minden ami NFL

Touchdown Week 17 – 6 pont és egy sikertelen extra

Minden héten van mit tanulni az NFL-ben, úgyhogy minden forduló után le is vonjuk a tanulságainkat. Jöjjön tehát egy touchdownnyi (6+1) pont / take / gondolat a szezon legfrissebb hétvégéje után. Eltemetünk egy sokáig contendernek hitt csapatot, egy másikat kiírunk a Super Bowl-harcból, miközben magasztaljuk a Ravenst. Beszélünk a liga újdonsült legrosszabb tulajáról, a Bears QB-döntéséről, meglepő módon egy speciális egységről, és egyáltalán nem meglepő módon a rossz bíráskodásról. 

⚰️🦅 Itt a vége az Eaglesnek

Itt az idő. Járuljunk a ravatalozóba és vegyünk könnyes búcsút a 2023-as szezon Eaglesétől. Ha eddig bárkiben is kérdés lett volna, ez a csapat bizony halott, így ideje eltemetni.

Ha otthon, a csoportelsőségért küzdve kikapsz az 1/2 Cardinalstól úgy, hogy a védelmed az idei év harmadik legrosszabb teljesítményét rakja le az asztalra az egész ligában (sikerességi rátában), ráadásul teszed mindezt egy liga alsó negyedébe tartozó offense ellen, akkor nincs miről beszélni. Az Eagles franchise 17 éve nem látott ilyen rossz védőprodukciót. Pedig volt ebben az időszakban támadófal-edzőből avanzsált védőkoordinátor is (Juan Castillo), szóval azt gondolnánk, hogy sok mindent megéltek a szurkolók. De hát Matt Patricia ezt is alul tudta múlni. Mondjuk ha belegondolok, végülis ő is támadóedzőből lett védőkoordinátor. 

És itt nem arról van szó, hogy “ó hát majd megoldják, túl tehetségesek” ilyen rossz teljesítményhez. Egyrészt nem is annyira tehetségesek (védőoldalon), másrészt egy nagyon rosszul edzett csapatról van szó (összességében). Így pedig nem lehet megoldani a dolgokat a rájátszásra.

Patricia konkrétan nem ért semmihez. MEGLEPŐ! Végülis csak 6-7 éve bizonyítja ezt minden évben. De a túloldal sem valami jó. Számok alapján ez egy jó teljesítmény volt az Eagles offense-től a liga legrosszabb védelme ellen, de azért aki látta a meccset, annyira nem lehet elégedett. Főleg a végjátékkal, ami kritikán aluli volt. Büntetés, QB futás, QB futás, WR screen? Miközben Hurts idén nagyon gyengén fut, a screenek meg három éve nem működnek a blitz ellen? Ugyan már…

Ráadásul a csapat tagjai is pontosan tudják, hogy nem elég jók és ebből az egészből nem lesz idén már semmi. Látszik rajtuk. A pályán és a pályán kívül is. Kaptak két hatalmas pofont a 49ers és a Cowboys ellen és még mindig kóvályognak mint gólyafos a levegőben. Ez pedig Nick Sirianni felelőssége. Az ő személyisége nagyon jó és hasznos, amikor minden szuper. De amikor nem mennek a dolgok, akkor az egész tovább gyűrűzik egy negatív spirálba miatta. Tavaly konkrétan semmivel sem kellett megbirkózniuk, nem kaptak egyetlen pofont sem. Idén pedig azt mutatta meg Sirianni, hogy nem tud mit kezdeni egy ilyen helyzettel. Csúnyán lebőgött.

Pedig ennek kellene a hozzáadott értékének lennie (az analitikus döntéshozáson kívül, amit meg úgyis ráerőltetnek felülről Rosemanék). A playbookja és a támadósora ugyanis mindenféle kreativitást nélkülöz, tehát ezzel nem tűnik ki a tömegből, az biztos. Kultúrát kéne építenie és fenntartania. Na ez most teljesen összeomlott a csapatnál. AJ Brown nem nyilatkozik a médiának, mert csak negatívumot tudna mondani. Devonta Smith-t megkérdezik, hogy milyen érzés zsinórban kétszer 1000 yardos elkapónak lenni, erre csak azt tudja mondani, hogy szarul érzi magát mert nem megy az offense-nek a játék. Hogy a védelemről ne is beszéljünk.

Na de tényleg temessük el most az Eaglest. Viszont adódik a kérdés, hogy hogyan tovább? Az biztos, hogy új koordinátorok kellenek. A védelemnek leginkább egy teljesen új felfogás. Ha meg az nem jön, akkor legalább egy jó linebacker, mert ebben a rendszerben LB nélkül látjuk milyen katasztrófa lesz a játék. De még mindig ez a könnyebb része a dolognak kinevezést tekintve, mert itt jöhet bárki, azt csinál a védelemmel, amit akar, nem szólnak majd bele. Na de támadóoldalon… Ott ugyanis Sirianni offense-e van alapvetően, és akkor ebbe kéne hozni valaki jó koordinátort? Nem egyszerű. Vagy átadni teljesen az offense-t? Nem tudom azt Sirianni mennyire akarja.

És persze felmerülhetne Sirianni menesztése is. Nem hiszem, hogy ezt meglépik (bár nem is sokkolna azért), azt gondolom a tavalyival azért kiérdemelt még egy évet, hogy megpróbálja ezt megjavítani (bár Mike MacDonaldra bármikor lecserélném). De ha a 2024-es is az ideihez hasonló lesz, akkor biztosan nem marad 2025-ben is főedző.

💪 Nagyon rég nem láttunk ennyire jó csapatot, mint a Ravens

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!