Connect with us

Minden ami NFL

Touchdown Wild Card Week – 6 pont és egy sikeres extra

Minden héten van mit tanulni az NFL-ben, úgyhogy minden forduló után le is vonjuk a tanulságainkat. Jöjjön tehát egy touchdownnyi (6+1) pont / take / gondolat a szezon legfrissebb hétvégéje után. Lesz szó egy megbukó irányítóról, McVay game managementjéről, a Lions történelmi tettéről, a Bills és az Eagles teljesen másmilyen nehéz helyzetéről, illetve két irányító-edző-GM hármasról, akik sokakra rácáfoltak és lenyűgöző munkát végeztek. 

🐬 Az utóbbi két hét egyértelművé tette Tua jövőjét

Múlt héten azt mondtam a Triple Coverage podcastben, hogy a Bills elleni meccs volt az, ami után a Dolphinsnál eldöntötték, hogy Tua nem a hosszú távú jövő része a csapatnál. A mostani Chiefs elleni találkozó pedig abszolút ráerősített erre, sőt talán még egyértelműbbé tette mindenki számára ezt.

A Dolphinsnak három negyed alatt mindössze 6 first downja volt, és ha levesszük a hosszú Tyreek touchdownt, amit nagyon aluldobott Tua, akkor 32 játékból szereztek 98 yardot, tehát playenként kerekítve hármat. Ennyiből persze még sok különféle következtetést le lehetne vonni: szuper volt a Chiefs defense vagy a Dolphins offense úgy összességében nem működött a QB hibáján kívül. De ha láttuk a meccset, akkor persze amellett, hogy a Chiefs defense tényleg pazar volt, teljesen egyértelmű volt, hogy Tua egy nagyon limitált irányító.

A Dolphins ugyebár a pálya közepét imádja támadni, vezették a ligát a pálya közepi 10-25 yard közötti területre dobva. Ehhez képest most mindössze két labdát eresztett el ide Tua, ebből az egyik interception lett. A Chiefs tudatosan el akarta venni ezt a területet, így B tervet kellett kieszelnie a Miaminak. A B terv az volt, hogy sok screent használtak és a flat zónába akarták kijuttatni a labdát, hogy onnan elkapás utáni yardokkal a skill playerek tegyék a dolgukat. Azonban a Chiefs erre is remekül válaszolt, agresszíven támadták ezeket a területeket és rengeteg nagy ütést és szép szerelést hajtottak végre a line of scrimmage körül. A C terv (vagy hát sorrendben ez lehetett inkább az A vagy a B) a futójáték volt, azonban ezt is kiválóan semlegesítette a KC védelme, rengeteget volt harmadik és hosszúban a Dolphins támadósora.

Ha egy védelem ennyire összpontosít 1-2 dologra, akkor az azt jelenti, hogy lesznek bizony gyenge pontjaik, olyan területek, amiket ki lehetne használni. Ez jelen esetben a pálya széle volt középtávolban és mélyen. Tua viszont teljességgel képtelen volt ezt a területet támadni. Persze az időjárás nyilván nehezítő tényező volt, de bántóan rossz volt nézni, ahogy szinte megállnak Tua labdái a levegőben – kontrasztba állítva a túloldali irányítóval meg aztán végképp rossz volt nézni. Tuának nincs meg a karereje, hogy megoldja ezeket a helyzeteket. Ha McDanielnek lennének is D, E és F tervei, azt Tuával nem lehetne megcsinálni. A főedzőnek sem volt különösen jó meccse egyébként, ez kétségtelen, de egyszerűen nagyon durván limitálva van abban, hogy mit képes játszatni ezzel a támadósorral. Próbálkozott ő azért több mindennel, és voltak is azért üres elkapók középtávolban és mélyen (még ha nem is mindig), azonban Tua ezeket nem tudja megoldani konzisztensen.

McDaniel pontosan abban a helyzetben találta magát, mint Sean McVay pár éve. Van egy egész jó, de láthatóan limitált irányítója, aki köré ugyan tud rakni egy pazar rendszert, ami a legtöbbek ellen működik, de a legjobb védelmek már képesek lesznek elvenni az A-B-C terveiket, a D-E-F tervekhez pedig már egy olyan irányító kell, aki képes is ezeket megvalósítani. Ahogy Goff, úgy Tua sem képes erre. És nem is lesz.

Szóval a Dolphins hamarosan megérkezik arra a pontra, amikor tovább kellene lépniük (Tua szerződéséből már csak egy év van hátra). Ez azonban nem egy egyszerű dolog, hiszen kéne találni egy alternatívát, ami meg nem terem csak úgy minden fán. Azonban az szerintem biztossá vált, hogy nem lehet Tuának egy komoly szerződést adni. Persze egy Goff szinten elkaristolhat majd évek múltán is, azonban még ehhez is fejlődnie, tapasztalnia kell, de ha egy ilyen irányítóval igyekszel Super Bowlt nyerni, akkor egy nagyon vékony cérnán próbálsz egyensúlyozni, amiről szinte minden esetben leesel.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!