Connect with us

Hír

85 évesen is folytatja az edzősködést Tom Moore

Tom Moore neve a legtöbb szurkolónak nem sokat mond, ami nem meglepő, ugyanis komolyabb pozícióban legutóbb 2009-ben volt. A szakértelmét viszont jól mutatja, hogy így is óriási igény van a négyszeres Super Bowl győztes szakember szolgálataira, ugyanis még 85 évesen is állást ajánlott neki a Bucs.

Moore az egyetemen kezdte a pályafutását: 1961 és 1976 között több csapatnál is megfordulva számtalan posztot betöltött, a legmagasabb pozíciója a támadókoordinátor volt. 1977-ben került az NFL-be és hat éven keresztül edzette a Steelers elkapóit, majd hét éven keresztül volt a csapat támadókoordinátora. 1990 és 1993 között a Vikings asszisztens főedzője volt, majd három évet lehúzott a Lions támadó koordinátoraként, illetve egy évet töltött a Saintsnél futóedzőként.

Ezután került a Coltshoz és egészen a 2009-es idény végéig volt a csapat támadókoordinátora. Az irányítása mellett a legendás Peyton Manning 54 828 yardot passzolt 399 TD mellett, illetve négyszer lett MVP. Ezt követően már nem vállalt komolyabb szerepet (vagyis soha nem volt főedző), így az elmúlt bő 10 évben tanácsadóként dolgozott a Coltsnál, a Jetsnél, a Titansnél, a Cardinalsnál és a Bucsnál.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!