Connect with us

Hír

A 49ers kivágta a védőkoordinátorát

Kyle Shanahan két napja még azt nyilatkozta, hogy a várakozásai szerint a teljes edzői stáb – már akiket nem nyúltak le más csapatok – visszatér majd a 2024-es szezonra. Ennek fényében bombaként robbant a hír, hogy a 49ers menesztette a védőkoordinátor Steve Wilkst – a lépést maga a főedző jelentette be.

Wilks nem egy rossz védőkoordinátor, de a 49ers rendkívül tehetséges egysége elég inkonzisztens volt, és Wilks nem hozott ki annyit belőlük, mint elvárható lett volna. A rájátszás első két meccsén kifejezetten rossz volt a védelem, habár a Super Bowlon három negyeden keresztül szinte lenullázta a Chiefst.

Ugyan túlzás lenne a kudarcot egyedül az ő nyakába varrni, és összességében nem végzett rossz munkát, de a védelem egyértelműen visszaesett a korábbiakhoz képest, és állítólag voltak nézeteltérései is Shanahannel. Persze nem segítette a dolgát, hogy beleszóltak a munkájába és egy olyan rendszert kellett futtatnia, ami nem teljesen volt az övé, de azt nehéz lenne tagadni, hogy összességében nem hozta ki a keretben rejlő tehetség maximumát.

Legutóbb egyébként akkor vágtak ki Super Bowlba jutó védőkoordinátort, amikor a Falcons 28-3-ról kikapott a Patriotstól – és ott nem Richard Smith hívta a játékokat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!