Connect with us

Szabadügynök

Cap space, az mi? – Rams FA-kitekintő

Les Sneadék olyan dologgal találkozhatnak, amire régóta nem volt példa, ez pedig a cap space. Az all-in mentalitás előbb-utóbb magával vonzotta a tisztogatást, de egy Lombardi-trófeával a zsebben boldogan vágott neki ennek tavaly, előkészítve a capet az idei szezonra. A munka még nem ért véget, ráadásul a csapat tavaly megmutatta, hogy még mindig képes a jelenlegi NFC-ben playoffba jutni.

Rams News: Aaron Donald Still Shocked By Some Throws Matthew Stafford Makes

A szezon egyik legnagyobb meglepedését okozta tavaly a Los Angeles Rams azzal, hogy megannyi fiatallal a védelemben, Cooper Kupp sérülésével, illetve a visszavonuláson gondolkodó Donald-Stafford-McVay hármassal sikerült elérniük a rájátszást, ráadásul nem érdemtelenül. Kellett is, mert a fenti névsor kezdte már motivációját veszteni a nyugati parton, de a mögöttünk hagyott idény ismét tűzbe hozta az organizációt. Les Snead general managernek viszont nem szabad egyelőre all inben gondolkodnia, mert bár a salary cap most egész normálisan néz ki, nem tehet fel mindent egy utolsó nagy dobásra, hanem inkább a jövőre kellene gondolni.

Minden összeg az Over The Capről származik.

Hol lehet spórolni?

A Rams ~39,9 millió dollárral van a plafon alatt, amire rég nem volt példa a megannyi átstrukturálás következtében. Ez egy megnyugtató összeg, viszont nagy dolgokra továbbra sem elég, így érdemes lenne bővíteni rajta. Ezt a legegyszerűbben három játékos elküldésével érhetik el.

2022-ben hosszabbítottak két kezdő falemberrel, Brian Allennel és Joe Noteboommal, ami mindkét játékos esetében remek üzletnek bizonyult, azóta viszont óriásit fordult a világ. Mindketten sérüléssel küszködtek, mára pedig egyikük sem számít kezdőjátékosnak, így nem sok értelme van rosteren tartani őket. Allent már el is bocsátotta a csapat, Noteboom szerződését tavaly átalakították, emiatt a 15 milliós halott pénz fájhat, de 5 milliót viszont spórolnának rajta. A harmadik delikvens Hunter Long lenne, a Ramsey-trade keretein belül megszerzett tight end. Hogy el is felejtetted már a nevét? Nem hibáztatlak érte, ha épp nem sérült, akkor önerőből sem tud normális snap számokat szerezni. 1,3 millió pluszt jelentene halott pénz nélkül.

Ezek a lépések kicsit tágítanák a malacperselyt, de a nehezebb kérdések most jönnek. Van ugyanis öt szerződés, aminek az átalakításán/hosszabbításán érdemes lenne elgondolkodni, mert rengeteg pénzt tudnának felszabadítani. Viszont én nem ragaszkodnék ahhoz, hogy minden áron belenyúljanak, mert akkor sosem szabadulnak meg ezektől a void tételektől.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x