Connect with us

Érdekességek

Egy csapat sem nyert még annyit a rájátszásban, mint a 49ers

Ha a sikerességet Super Bowlokban mérjük, akkor jelenleg a Patriots és a Steelers a két legsikeresebb franchise a 6-6 Lombardi-trófeájával. A második helyen 5-5-tel a 49ers és a Cowboys áll, szóval egy jövő vasárnapi győzelemmel a San Francisco felléphet a Patriots-Steelers duó mellé a dobogó legfelső fokára. Ha viszont a rájátszásban aratott győzelmeket nézzük, akkor már most az első helyet érdemelték ki, ráadásul nem csak holtversenyben.

A Lions elleni győzelemmel meglett a franchise 38. sikere a playoffban, ami abszolút rekord az NFL-ben. Az idei rájátszás kezdete előtt még a Patriots volt az egyeduralkodó, azonban a wild card körben a Packers utolérte őket, majd a divisional körben megtette ezt a 49ers is, hogy egy héttel később a konferenciadöntőben aratott győzelemmel át is vegye az első helyet a tabellán.

A 49ers egyébként az NFC-döntők 35 százalékában szerepelt az 1970-es AFL-NFL egyesülés óta, számszerűleg ez 19-et jelent, ami szintén rekordnak számít az NFL-ben. Super Bowl-részvételekben a Patriots vezet 11-gyel, a második helyen pedig a Steelers, a Cowboys, a Broncos és most már a 49ers áll nyolccal.

Nagyon remélik a franchise-nál, hogy jövő héten a Chiefs ellen a Lombardi-gyűjteményük is gyarapodik, amire már 1995 óta nem volt példa – azóta áll 5 trófea a vitrinben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group