Connect with us

Hír

Elcserélheti sztárcornerét a Chiefs

A Chiefs nehéz helyzetben van, ugyanis lejár a szerződése két sztárvédőjének, Chris Jonesnak és L’Jarius Sneednek is, ráadásul a franchise sem arról híres, hogy ezerrel nyomja a gázpedált és mindent alárendel a win now módnak. Egy franchise tag lehetőségük van, hogy valamelyiküket magukhoz láncolják még egy évre, és Brett Veach general manager el is mondta, hogy ezt valószínűleg használni is fogják. Azonban a taget nem csak erre lehet használni.

Jeremy Fowler információi szerint a Chiefs megmondta Sneednek, hogy készek rátenni a franchise taget, ha nem tudnak megállapodni hosszú távon, ugyanakkor hajlandóak el is cserélni a cornerbacket a taggel együtt. Az ESPN insidere hozzáteszi, hogy Sneednek ez nincs ellenére, hiszen így más csapatokkal is tárgyalhat, miközben a Chiefsszel is egyeztet, tehát neki kicsit olyan, mintha amúgy is szabadügynök lenne (a cserével együtt új szerződést is kapna új csapatától).

Ez persze még nem jelenti, hogy biztos el is fogják cserélni, a Chiefs még simán meg is tarthatja, de egyértelműen csökkent ennek az esélye. A tag értéke egyébként $19 millió, bár ennek sok jelentősége nincs, hacsak annyi nem, hogy Sneed ennyit fog foglalni a Chiefs sapkájából rövid távon, amíg el nem cserélik.

Sneedet a 2020-as draft negyedik körében választotta ki a Chiefs, most járt le az újonc szerződése. Idén berobbant és elit szinten teljesített, ráadásul úgy, hogy követte az ellenfelek legjobb elkapóit. Az egész alapszakaszban nem engedett TD-t és a legtöbb yard is 73 volt, amit elkaptak mellette (Davante Adams).

Nagyon jó játékost akaszthat le tehát valaki, ám ennek meglesz ára. Egyrészt pénzügyileg is simán évi 20 millió felett vihet majd haza Sneed, másrészt ugye draft picket is kell majd adni, vélhetően legalább egy második körös cetlit. A Chiefs nyilván nem akarja csak úgy elengedni a védőt, azzal legjobb esetben is egy jövő évi harmadik kör végi kompenzációs picket kapnának érte, így azért jóval többet.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!