Connect with us

Érdekességek

Már csak Brady eresztett el több passzt Mahomesnál Super Bowlokon

Patrick Mahomes még csak 28 éves, de már sok rájátszás- és Super Bowl statisztikában a második helyen áll a hétszeres bajnok Tom Brady mögött, ami elképesztő, tekintve hogy még mennyi ideje van ezeken javítani. Ilyen statisztika a Super Bowlon elindított-, illetve sikeres passzok mutatója is, világít rá a PFT.

Mahomes 164 passzt eresztett már el nagydöntőkön, ebből 107 célba is ért. Mindkét statisztikában csak Tom Brady előzi meg. Ő mondjuk még nagyon messze van, hiszen a Patriots korábbi sztárja 421 passzt eresztett el és 277 sikeres is lett ezekből. Szóval ha ugyanezt az ütemet tartja a Chiefs irányítója, akkor összesen 11 Super Bowlon kell szerepelnie, hogy mindkettőben letaszítsa Bradyt a trónról. Ha ez bekövetkezne, jó eséllyel Super Bowl-győzelmek számában is beérné egyébként, hiszen jelenleg négyből hármat megnyert.

Yardokban egyébként Mahomes csak negyedik a listán, neki 1071 van, míg Kurt Warnernek 1156, Joe Montanának 1142, Jon Elwaynek 1128 (ezeket akár jövőre megdöntheti), Bradynek viszont 3039.

Touchdownokban Mahomes 7-nél jár, ennél több van Roger Staubach-nak (8), Terry Bradshaw-nak (9), Joe Montanának (11) és Bradynek (21).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!