Connect with us

Hír

Valahogy így zajlott Purdy draftolása

Brock Purdy sztorija az egyik legjobb az NFL-ben, hiszen Mr. Irrelevantból, tehát a draft utolsó választottjából lett most már biztosan konferenciabajnok irányító, és hétfőre akár Super Bowl-győztesnek is mondhatja majd magát. A sztorija persze teljesen máshogy is alakulhatott volna, és közel voltunk ahhoz, hogy a 49ers ne draftolja az utolsó pickkel. Kyle Shanahan beszélt Peter Kingnek az irányító draftolásának történetéről.

“Közeledett a pick és emlékszem, hogy Dr. York [John York, a csapat társ-elnöke] megkérdezte, hogy ki a legjobb játékos. Erre azt mondtam, hogy hát kétség kívül Purdy a legjobb. “Akkor miről beszélünk?” Kérdezett vissza. Nos, vannak más posztok is, és lehet szabadügynökként is el tudjuk hozni 10 ezer dollárért a draft után. Dr. York nem hitt a fülének és úgy nézett rám, hogy nem is érti, miért beszélünk erről, ha ő a legjobb játékos.”

Shanahannek elmondása szerint negyedik körös értékelése volt Purdyről, de más hiányposztjai voltak a csapatnak, hiszen Jimmy Garoppolo és Trey Lance is ott volt QB poszton, akkor úgy tűnt megvannak. Nagy szerencse, hogy végül Dr. York más megvilágításba helyezte a dolgokat.

“Ahogy közeledtünk a pickhez, egyre inkább úgy éreztem, hogy nem tudnánk megszerezni Purdyt szabadügynökként, mert sok más csapat próbálná megtenni, és nem pont hozzánk jönne. Ő is elmondta nekem azóta, hogy máshová írt volna alá. Szóval azt mondtam a szobában, hogy ne kockáztassunk, túl jó ez a srác.”

Purdy az újságíróknak is elmondta korábban, hogy valószínűleg a Vikingshoz írt volna alá, ha nem húzza ki a 49ers. Nagyon máshogy alakult volna tehát mind Purdy, mind a 49ers (mind a Vikings?) sztorija, ha York nem szól bele a józan paraszti ész logikájával.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
demonsss
demonsss
5 months ago

Ezeket a Mi lett volna ha , kijelentéseket annyira szeretem , ha vikingshoz megy egy bust lenne , ugyanúgy mint , ha Mahomest annak idején ha John Fox kiválasztja a Bears-hez Trubisky helyett , nem lett volna belőle semmi

Zoard
Zoard
5 months ago

szerintem ebből az rajzolódik ki hogy néhány apróság, megjegyzés más-más irányokba viszi a döntéseket. Simán alakulhatott volna másképp ez a sztori is.

Staten Island
Staten Island
5 months ago

de más hiányposztjai voltak a csapatnak

A rúgó volt az egyik, amit addigra már megoldottak. A 4. körös irányító viszont ráért utoljára. A józan paraszti ész.

reszelo.aladar
reszelo.aladar
5 months ago

Valahol ez is a draft tudománya, hogy arra nem adsz picket, akit utána FA-ként tutira meg tudsz szerezni. Draftolni azt kell, akit más is akar.
Mivel ritka az ilyen sztori, ezért kevés GM verte az asztalba a fejét, hogy nem vitt el valakit a 7. körben.
Főleg, hogy a zuhanások inkább csak gyorsulnak, ahogy megyünk előre. Az elején aki csúszott már 6-7 helyet, az sanszosan csak jóval később áll meg kb a második körben, aki pedig 4. körösként még az 5. körben is benn van, azt könnyen lesz undrafted.
Lényegében Purdy is az, csak elkapták a becsapódás előtt 1 centivel.
Az utolsó előtti picknél kb reálisan senki nem számíthat arra, hogy ő lesz utolsó.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x