Connect with us

Hír

Valahogy így zajlott Purdy draftolása

Brock Purdy sztorija az egyik legjobb az NFL-ben, hiszen Mr. Irrelevantból, tehát a draft utolsó választottjából lett most már biztosan konferenciabajnok irányító, és hétfőre akár Super Bowl-győztesnek is mondhatja majd magát. A sztorija persze teljesen máshogy is alakulhatott volna, és közel voltunk ahhoz, hogy a 49ers ne draftolja az utolsó pickkel. Kyle Shanahan beszélt Peter Kingnek az irányító draftolásának történetéről.

“Közeledett a pick és emlékszem, hogy Dr. York [John York, a csapat társ-elnöke] megkérdezte, hogy ki a legjobb játékos. Erre azt mondtam, hogy hát kétség kívül Purdy a legjobb. “Akkor miről beszélünk?” Kérdezett vissza. Nos, vannak más posztok is, és lehet szabadügynökként is el tudjuk hozni 10 ezer dollárért a draft után. Dr. York nem hitt a fülének és úgy nézett rám, hogy nem is érti, miért beszélünk erről, ha ő a legjobb játékos.”

Shanahannek elmondása szerint negyedik körös értékelése volt Purdyről, de más hiányposztjai voltak a csapatnak, hiszen Jimmy Garoppolo és Trey Lance is ott volt QB poszton, akkor úgy tűnt megvannak. Nagy szerencse, hogy végül Dr. York más megvilágításba helyezte a dolgokat.

“Ahogy közeledtünk a pickhez, egyre inkább úgy éreztem, hogy nem tudnánk megszerezni Purdyt szabadügynökként, mert sok más csapat próbálná megtenni, és nem pont hozzánk jönne. Ő is elmondta nekem azóta, hogy máshová írt volna alá. Szóval azt mondtam a szobában, hogy ne kockáztassunk, túl jó ez a srác.”

Purdy az újságíróknak is elmondta korábban, hogy valószínűleg a Vikingshoz írt volna alá, ha nem húzza ki a 49ers. Nagyon máshogy alakult volna tehát mind Purdy, mind a 49ers (mind a Vikings?) sztorija, ha York nem szól bele a józan paraszti ész logikájával.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group