Connect with us

Hír

Eltűnhetnek a first downt jelző láncok az NFL-ből

A mai modern világban elég sok kritika éri az egyértelműen low-tech megoldást a first downok megállapítására. Azonban most kiderült, hogy az NFL már egy ideje tesztel egy új high-tech optikai követést, amit akár már az idei szezonra is bevezethetnek. A tulajok elé fogják ezt tárni hamarosan, és ha nekik tetszik és legalább 24-en igennel szavaznak, akkor valamilyen formában már a 2024-es idényben is használhatják ezt a technológiát.

A Hawk-Eye fejlesztette ki egyébként ezt a technológiát, a céget leginkább a teniszből ismerhetjük, az ottani “sólyomszemet” is ők rakták össze, ami remekül működik a sportban. Ott is a labda pontos helyét akarják megállapítani, és itt az amerikai fociban is ez a cél, szóval a kiindulási pont elég jónak hangzik. Az NFL-ben ezt nagy felbontású kamerákkal oldanák meg az oldalvonalnál és a gólvonalnál, hogy segítsék a játékvezetőket a döntésekben.

Minden bizonnyal nem veszi át azonnal teljesen a hatalmat ez a technológia, először csak kisegítő szerepe lesz, és várhatóan utána sem tűnnek majd el teljesen a láncok, de azoknak inkább a down és távolság jelző szerepe lesz. Így a pályára már nem kell bevinni őket méricskélni, így nem láthatunk majd olyan abszurd jeleneteket, hogy a bírók egy papírfecnivel nézik meg, van-e hely a lánc és a félig-meddig random lerakott labda csücske között.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!