Connect with us

Hír

Idén biztos nem tiltják be a Tush Push-t

Az utóbbi két évben sok beszélgetés témája volt az Eagles által népszerűsített Tush Push / Brotherly Shove / Tesós nyiminyomi / bárhogy is akarjuk nevezni azt a játékot, amikor rövidyardos szituációban rögbiszerűen betömörülnek a labda köré a játékosok és átnyomják az irányítót a vonalon. Sokan szerették volna betiltani, azonban erre eddig nem került sor, és idén nem is fog.

Troy Vincent, az NFL futballműveletekért felelős elnöke mondta el újságírói kérdésre, hogy a tulajdonosok nem fognak szavazni semmiféle szabálymódosítási javaslatról, ami ezt a játékot érinti. A csapatok sem adtak be ilyen kérelmet és a Versenybizottság sem rakott össze erre vonatkozó javaslatot, tehát ezek szerint nem is lenne támogatottsága a dolognak.

Sokan sokféleképp kritizálták már a játékot: nem esztétikus, sérülésveszélyes, megállíthatatlan, igazságtalan előny adott csapatoknak. Utóbbi leginkább az Eaglesre igaz, tavaly 40-ből 37-szer sikeresen oldották meg a dolgot, bár az kérdés, hogy Jason Kelce visszavonulásával mennyire esik vissza a hatékonyságuk. Más csapatoknál nem volt egyébként ennyire sikeres a sztori, ligaszerte jóval kisebb sikerességi rátáról beszélhettünk a Tush Push-t próbálók közt. A sérülésveszély pedig egyáltalán nem nagyobb, sőt még kisebb is mint más játékok során.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!