Connect with us

Draft

Mock draft a Combine után, a piac nyitása előtt – cserékkel!

A Combine sok helyen átírja a boardokat, így itt az idő egy jó kis mock draftra! Ráadásul hogy még jobban feldobjam a dolgot, több cserét is belehozok a történetbe, és nem csak draft napit, hanem bizony veterán játékosokért összehozott trade-eket is! 

Két veterán cserét is bedobok ebbe a mockba. Az ellenértéken nyilván lehet vitázni meg kiigazítani, de a mock szempontjából a többi már annyira nem lényeges.

Chiefs adja: L’Jarius Sneed, CB
Lions adja: 1/29

A Chiefs ugyebár franchise taget tett L’Jarius Sneedre és úgy néz ki, hogy el is akarják cserélni. Itt jön a képbe a Lions, ahová nagyon kellene egy cornerback, valószínűleg a mockban is azt húztam volna nekik, ráadásul Sneed nagyon jól is illene a sokat emberezős sémába. A Detroitnak most kell rálépni a gázra, ez a tökéletes alkalom és lehetőség.

Panthers adja: Brian Burns, Edge
Rams adja: 1/19

Burnst már másfél éve is meg akarta szerezni a Rams, most megteszik. A vezetőség ugyebár ugyanaz még Los Angelesben, és még ha nincsenek is olyan win now-ban, mint akkor, Burns nem csak rövid távon érkezne, ő sokáig lehet meghatározó tagja a védelemnek. Úgysem szeretik ők az első körös pickeket. A Panthers oldaláról meg azért lenne értelme ennek, mert láthatóan nem tudnak mit kezdeni Burns szerződésével, és nagyon nagy szükségük lenne a támadósor megerősítésére, amire első körös pick híján jóval kevesebb lehetőségük van.

1/1 Chicago Bears (from Panthers)
Caleb Williams
QB, USC

Egyre egyértelműbb, hogy Williams lesz az 1/1. A szakértők szerint esetleg Drake Maye vehetné fel vele a versenyt, de vele kapcsolatban inkább arról szólnak a híradások, hogy nem hogy előre mozoghat az 1/2-ről, hanem inkább hátra. Ha Williamsről és a többi irányítóról szeretnétek hallani a véleményünk és az átfogó jellemzésünk, akkor hallgassátok meg legújabb podcastünket.

Triple Coverage #518 – Kibeszéltük az irányító prospecteket

1/2 Washington Commanders
Jayden Daniels
QB, LSU

Személyes véleményem szerint nagy butaság lenne Danielst vinni Maye előtt, de egyre több helyen jön elő ez a párosítás, és egyre több helyen csúszik vissza Maye egy kicsit. Nyilván ez azért van, mert az insiderek ezt hallják a csapatoktól. Aztán persze lehet, hogy smokescreen az egész és csak szeretnék mások, hogy lecsússzon hozzájuk, vagy legalább fel tudjanak cserélni érte, de most próbáljuk ki ezt a forgatókönyvet és legyen Daniels itt a Commandersnél a változatosság kedvéért. Igazából látom, hogy Kingsburynek inkább Daniels kellene a rendszerébe, meg azt is, hogy az új tulajokat az LSU QB-ja jobban meggyőzi a személyiségével.

TRADE 1/3 Minnesota Vikings (from NE)
Drake Maye
QB, North Carolina

Patriots adja: 1/3
Vikings adja: 1/11 + 2025/1. kör + 2/42 + 2025/2.kör

A Patriots körül az volt a buzz Indianapolisban, hogy irányítót akarnak vinni 1/3-ra, de én ezt nem érzem most náluk. Szerintem ők hátra akarnak cserélni. Egyrészt abban egész magabiztos vagyok, hogy ha Daniels van itt benn, akkor őt nem akarják vinni, mert a csapat Eliot Wolf vezetésével átállt egy Packers féle scouting rendszerre, amibe Daniels a nem extra karjával és a vékonyságával nem illik bele. Ebben a forgatókönyvben mondjuk Maye van itt, aki beleillene, szóval azt el tudom képzelni, hogy őt elviszik, de az a bajom, hogy ebbe az offense-be felelőtlenség lenne betolni egy újonc irányítót, halálra lenne ítélve és csak elrontanák. Ezért gondolom, hogy nem húz QB-t a Patriots és eltolja a második napra a próbálkozást vagy elviszi Baker Mayfieldet a piacról.

Ami a Vikingst illeti, szerintem el fogják veszteni Cousinst a piacon, és már tavaly is nagyon fel akartak mozogni egy QB-ért nagyon drágán, most ezt megteszik. Elvileg akarnak egy mozgékony irányítót, ami lehetne Daniels, ha ő lesz itt elérhető, de Maye is kellően atletikus, és ő Danielsszel ellentétben használja a pálya közepét, ami O’Connell rendszerében elég fontos, így szerintem ő jobban is illene ide.

1/4 Arizona Cardinals
Marvin Harrison Jr.
WR, Ohio State

Egyre inkább úgy néz ki a dolog, hogy három irányítóval kezdődik majd a draft, aminek a Cardinals örül a legjobban, hiszen elvihetik Marvin Harrisont. Egyesek Larry Fitzgeraldhoz hasonlítják a játékát, ez jól fog hangzani Arizonában.

TRADE 1/5 Chicago Bears (from LAC)
Rome Odunze
WR, Washington

Chargers adja: 1/5
Bears adja: 1/9 + a Fieldsért kapott 2. kör

A Bearsnek az lenne az álomforgatókönyv, hogy a helyükön ki tudják vinni Odunzét (vagy Naberst), de erre egyre kisebb esélyt látok, annyira jó elkapók ők, hogy kapkodni fognak értük. A Chargerstől, a Giantstől és a Titanstől is tartani kell, hogy elkapót visznek, ezért kell felmenni. És úgy gondolom, hogy megéri a csapatnak azt a plusz 2. körös picket, amit Fieldsért kapnak valakitől, hogy továbbpasszolják és bebiztosítsák Odunzét, aki halálos párost alkotna DJ Moore-ral a két szélen. Caleb Williams alá oda lenne pakolva majdnem minden.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!