Connect with us

Draft

A 2024-es WR class

Az elmúlt időszakban már hozzászokhattunk, hogy eszement mennyiségű és minőségű elkapó érkezik az egyetemről a profik közé. Az idei class azonban talán még ilyen szempontból is kiemelkedik. Nem csak nagyon mély a class, de nagyon erős a teteje is.

A nagy hármas

Marvin Harrison Jr., Ohio State

A class egyértelmű legjobbját nem kell bemutatni. Harrison egy prototípus X, azaz első számú elkapó, aki rendkívül fejlett és technikás. A testkontrollja emberfeletti és az útvonalfutási képessége is kiforrott egy prospecthez képest. Kiválóan koncentrál a labdára, vaj kezei és kifinomult technikája van, nehéz belekötni a mozdulataiba a labda elkapásáig. Ha egy nagyon picit kritizálni akarjuk, akkor a legrosszabb amit el tudunk mondani róla, hogy egy kicsit talán vékonyabb a kelleténél, így erőszakos emberezés ellen meggyűlhet a baja, valamint labdával a kezében nem az az emberfeletti gép, mint minden más tulajdonságában. Ezek azonban csak szőrszálhasogatásnak jók. Harrison az utóbbi évtized egyik, ha nem a legjobb WR prospectje.

A jövő sztárjai – Marvin Harrison Jr.

Rome Odunze, Washington

Odunze tökéletes elsőszámú elkapó felépítéssel rendelkezik, izmos, magas és a tömege is megvan. Emellé pedig kellően atletikus is. Kiemelkedő az elkapási ponton és példa nélküli labdakövetési képessége van, nem véletlen hogy nagyon kevés dropja volt az egyetemen és hogy szoros őrizetes labdáknál szinte ő a class legjobbja. Emellé harcos természetű, aki futásblokkolásban is jó. Negatívumként lehet felhozni, hogy lehetne egy kicsit jobb útvonalfutó, mert nem nyers, de nem is a nüanszok mestere. A padlója van olyan jó mint Harrisonnak, de talán kisebb a potenciál benne.

A jövő sztárjai – Rome Odunze

Malik Nabers, LSU

Nabers az igazi playmaker, akit mostanában minden támadófelfogású edző keres. Elit játéksebessége van, az egyik legrobbanékonyabb játékos az utóbbi évek prospectjei közül. Játékának egyik leglátványosabb és legélvezhetőbb eleme az, ahogy a labdával a kezében, elkapás után tud yardokat halmozni. Termete nem gigászi, de agresszív, akaratos játékos, aki nem fél belemenni a kontaktba. Kritikaként lehet megfogalmazni vele kapcsolatban, hogy nem a legkifinomultabb útvonalfutó, sokszor hallgat az ösztöneire, nem annyira tervszerű, ahogy manipulálni szeretné a védőket. Azonban mellette szól még a kora is, ugyanis az egész class egyik legfiatalabb játékosa.

A jövő sztárjai – Malik Nabers

Első körös beszélgetés

Brian Thomas, LSU

Thomas kiváló testfelépítése mellé eszement robbanékonyság társul. Az egész class legjobb atletikussági mutatóit tudhatja magáénak, amit a pályán is bizonyított. Labdával a kezében veszélyes, nagyon gyorsan vált irányt és jó a felgyorsítása is. Szépen követi a labdát és jól is használja a testét az elkapásokhoz. Negatívuma hogy elég nyers játékos, nagyon kevés útvonal típust futott az egyetemen és azokat is elnagyoltan, felületesen. Termetéhez képest nem fizikális, nem szereti a kontaktot és könnyen ki lehet billenteni.

A jövő sztárjai – Brian Thomas Jr.

Adonai Mitchell, Texas

Tipikus X elkapó felépítésű és stílusú játékos, hosszú karokkal és jó elkapási sugárral. Emellé elit atletikusságot tud felmutatni, amit mind a Combine-on, mind a pályán láthattunk. Nagyon jól szakad el, elsősorban sebességből, termetéhez képest brutálisan gyorsak a lábai és nagyon meg is tudja nyújtani a pályát. Magasságához képest lent tudja tartani a súlypontját és nagyon hajlékony a csípője is, hogy kis területen gyorsan forduljon. Brutálisan jó a testkontrollja és az egyensúlyérzéke, emberfeletti elkapásokra képes az oldalvonal mellett. Az elkapási ponton szintén képes bárki ellen nyerni, jól használja a megnyúlt testét és a súlypontemelkedése is átlag feletti.

Ezek alapján egy top10-es pick lebeg a szemünk előtt, mert ilyen testfelépítés, testkontroll és atletikusság kombinációja kevés elkapónak van. Ellenben egy nagyon inkonzisztens játékos, aki egyik egyetemi évében se tudott felmutatni jó számokat. Elsősorban mentalitását lehet kritizálni, mert látványosan nem ad bele 100%-ot minden játékba, sokszor csak “sétálgat” a pályán és nem hajlandó blokkolni sem teljes erővel. A szoros őrizetes elkapásoknál megvan a tehetsége, hogy bárki ellen nyerjen, ez mégsem történt meg, sőt többször maradt alul mint kellett volna, mert nem koncentrált eléggé vagy nem akarta a labdát eléggé. A potenciálja hatalmas, ellenben biztos hogy egy jó, nevelő környezet kell neki, ahol még az útvonalfutásán is akár lehet javítani.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!