Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Quinyon Mitchell

Az idei draft teteje elsősorban a támadókról szól, hiszen könnyen lehet, hogy a top10-ben 8-9 (akár 10) prospectet is az offense-ből fognak kiválasztani. Egy-két pass rusher is közbeszólhat, de egy-két cornerback is, közülük az egyik Quinyon Mitchell, aki ugyan kisebb egyetemről jön, de azonnal a legjobbak közé emelkedhet. 

Quinyon Keaaron Mitchell 2001 nyarán, Floridában látta meg a napvilágot, majd fiatalon a foci, a kosárlabda és az atlétika is az űzött sportjai közt volt. Végül a foci mellett köteleződött el és végzősként háromcsillagos tehetségként tartották számon, de mindössze a 155. legjobb cornerback volt az adott évben. Mivel nem voltak elég jók a jegyei, így a legnagyobb iskolák nem is recruitolták, szóval végül a Toledo egyetemen kötött ki. Ezelőtt még el kellett végeznie egy felkészítő kurzust, hogy akadémiailag jogosult legyen, emiatt késve is kezdte meg az edzéseket, így igazán a 2020-as Covid évben elég kevés szerep jutott neki.

Utána viszont már kezdő lett és egyre jobban is teljesített. Olyan jól, hogy kapott megkereséseket más egyetemektől is, hogy transzferlejen hozzájuk. Quinyon azonban nemet mondott ezekre a komoly pénzeket kínáló szerződésekre, és a lojalitást választva maradt a Toledónál. Ma már szinte kuriózumnak számít, hogy egy Group of 5 egyetemről egy ennyire jó játékos ne váltson magasabb konferenciába, ő azonban hű maradt az egyeteméhez és végigjátszotta a 2023-as évet, sőt még a Bowl-meccsen is pályára lépett, amit szintén egyre kevesebben tesznek meg.

Az utolsó két évében 27 labdát ütött le (ezt senki más nem mondhatja el magáról) és szerzett még 6 interceptiont, miközben tavaly egyetlen egy touchdownt sem engedett a PFF szerint. Főleg a szélen játszott, de van tapasztalata a slotban és a speciális egységben is.

A szezon után jelentkezett a draftra, majd dominált a Senior Bowlon, elfeledtetve az ellenfelek erősségével kapcsolatos kérdéseket, ezután pedig a Combine-on is remekelt, így pedig jó esély van arra, hogy az elsőként elkelő cornerback, akár az elsőként elkelő védő legyen a 2024-es NFL Drafton.

Felépítés, atletikusság

Mitchellnek ideális méretei vannak a cornerback posztra: 183 centi és 88 kiló. A karjai ugyan nem túl hosszúak (alsó 34%), de fizikumából adódóan a karfesztávolsága már átlag felettinek számít. Erős, izmos felépítése van, így fizikálisan nagyon jó alapanyagnak számít.

Emellett nagyon jó atléta is természetesen, amit mutat a 9,8-as RAS (Relative Athletic Score) értéke is.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x