Connect with us

Hír

Az NFL-csapatok illegálisan próbálják megszerezni a berobbanó UFL-rúgót

Nagy szenzáció volt múlt hétvégén, hogy Jake Bates, a UFL-ben szereplő Michigan Panthers rúgója 64 yardról értékesített egy utolsó másodperces mezőnygólt a nyitókörben, amire aztán egy 62 yardossal kontrázott rá a második fordulóban. Érthető módon a rúgó fel is keltette az NFL-csapatok érdeklődését. Azonban a franchise-oknak várniuk kell a szerződtetésével, hiszen a szabályok értelmében nem igazolhatják le a UFL-szezon végéig.

A Michigan Panthers főedzője, Mike Nolan nyilatkozott arról, hogy NFL-csapatok próbáltak kapcsolatba lépni a játékosával (vagy az ügynökével), ami a szezon közben a szabályok értelmében nem engedélyezett. Az edző szeretné távol tartani az NFL franchise-okat játékosától, hiszen ez az érdeklődés jelenleg semmi haszonnal nem jár, sőt ha valamilyen irányba tereli Bates figyelmét, akkor az épp az ellenkezője annak, ami a jelenlegi csapatának kedvezne.

A szabályok értelmében az NFL-csapatok nem léphetnek kapcsolatba a szerződés alatt álló UFL-játékosokkal vagy ügynökeikkel a szezon során. Ha információt akarnak róluk gyűjteni, akkor egyedül a UFL-franchise-okat kereshetik fel. Így értelemszerűen a szezon végéig nem is igazolhatja le senki Batest a profik közé.

Bates egyébként az Arkansas egyetemen volt főleg kickoff specialista, majd draftolatlanként ott volt a Texans edzőtáborában tavaly, egy előszezon-meccsen rúgott is, azonban Ka’imi Fairbairn ellen nem volt esélye. Idén jó eséllyel látjuk majd az NFL-ben az alapszakaszban is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!