Connect with us

Draft

Draft kitekintő 2024 – AFC East és North

Folytatjuk a 2024-es NFL draft-kitekintő sorozatunkat. Nézzük, mi a helyzet az AFC keleti és északi csoportjában.

AFC East


Pickek: 1/28, 2/28, 4., 4., 5., 5., 5., 6., 6., 7.
Legnagyobb hiányposztok: WR, S, C, Edge, DT

A Bills belekezdett egy kisebb rebuildbe, aminek áldozatul esett az All-Pro elkapó Stefon Diggs, a kezdő center Mitch Morse, a kezdő safety páros Micah Hyde és Jordan Poyer, a corner Tre White és Dane Jackson, de távozott a pass rusher Leonard Floyd és az elkapó Gabe Davis is. Érkezni viszont alig érkezett valaki, a legnagyobb név az elkapó Curtis Samuel volt.

Hiányposztból tehát van bőven. A legegyértelműbb ebben a helyzetben egy elkapó lenne, mert a Samuel, Khalil Shakir, Mack Hollins kezdő hármas nagyon nem néz ki jól. Ellene szól, hogy a támadókoordinátor Joe Brady allergiás az első számú elkapókra, így elképzelhető, hogy inkább a védelemre fog fókuszálni a gárda. Rövid távon mindenképp a safety poszttal kellene valamit kezdeni, mert a Taylor Rapp-Mike Edwards duó nem néz ki olyan jól, viszont első kört érő tehetség nem nagyon van idén.

A második a sorban a pass rush, Von Miller ugyanis tavaly már nettó emberhátrányt jelentett és közel sem biztos, hogy visszatér valaha is a korábbi formájához. Emellett bár DaQuan Jones maradt, de decemberben már 33 éves lesz, tavaly sérülés miatt csak 240 snapen játszott, így itt is elférne az erősítés. Offense oldalon pedig az elkapó mellett a belső falat kellene megerősíteni.

Mivel a menedzsment mindenképp szeretne idén is villantani valamit, így tartom, hogy azonnali hozzáadott értékkel rendelkező játékos fog érkezni. Az első kör végén ilyen lehet Adonai Mitchell, Xavier Worthy és Brian Thomas az elkapósorba, vagy a védőfalember Jer’Zhan Newton. Egy center húzást sem tartok lehetetlennek, míg a második körben jöhet egy safety, a harmadik napon pedig lehet mélyíteni a falakat és az elkapósort.

Potenciális 1/28-ös:

  • WR: Brian Thomas, Adonai Mitchell, Xavier Worthy
  • DT: Jer’Zhan Newton
  • C: Jackson Powers-Johnson


Pickek: 1/21, 2/23, 5., 6., 6., 7.
Legnagyobb hiányposztok: iDL, WR3, G, TE

A Dolphins eléggé félremenedzselte a capet, így olyan sztárok és fontos kezdők távoztak, mint a DT Christian Wilkins, a guard Robert Hunt, a linebacker Jerome Baker vagy a pass rusher Andrew Van Ginkel. Persze érkeztek jó játékosok is, mint a linebacker Jordyn Brooks, a corner Kendall Fuller vagy a center Andrew Brewer, de a veterán pass rusher Shaq Barrett és a safety Jordan Poyer is hasznos még. Nagy volt tehát a jövés-menés és nagyon nehéz megítélni, hogy összességében gyengült, erősödött vagy szintet tartott a gárda.

A relatív holtpontról leginkább egy jó drafttal lehetne elmozdulni, bár az nem segít, hogy csak két top 150-es pickje van a csapatnak, miközben a harmadik napon is csak négyszer húzhat. És bár nincs sok óriási lyuk a rosteren, de Jalen Ramsey idén, Fuller pedig jövőre lesz 30 éves, Terron Armstead a sok sérülés miatt a visszavonuláson gondolkodik, így pedig nem olyan egyszerű nyomni a win now-t.

Az 1/21-es cetlivel még kis szerencsével elérhető lenne Amarius Mims, Graham Barton vagy JC Latham a támadófalba, míg a védelem közepére Jer’Zhan Newton vagy Byron Murphy lehetne érdekes. Ha lecsúszna, akkor a tight end Brock Bowers is adná magát, de erre azért kicsi az esély. A legtöbb azonnali hozzáadott értékkel talán valamelyik jobb iDL rendelkezne, míg a második körben lehetne húzni vagy a támadófalba, vagy a secondarybe. Egy Murphy-Jordan Morgan kombó jól nézne ki.

Potenciális 1/21-es:

  • OT: Amarius Mims, Graham Barton, JC Latham
  • DL: Jer’Zhan Newton, Byron Murphy

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!