Connect with us

Draft

Draft kitekintő 2024 – AFC South és West

Folytatjuk a 2024-es NFL draft-kitekintő sorozatunkat. Nézzük, mi a helyzet az AFC déli és nyugati csoportjában.

AFC South


Pickek: 1/15, 2/14, 3/18 4., 5., 6., 6.
Legnagyobb hiányposztok: CB, S, TE, WR, G

Kevés szürkébb csapat van a Coltsnál. A csapat idén sem csinált semmit a piacon azon túl, hogy a saját játékosait visszaigazolta. A roster tehát semmit nem erősödött, így továbbra is kellene szerezni egy jó cornert, linebackert és safetyt, míg a támadósorban a tight end és a guard posztot kellene megerősíteni, valamint egy új kezdő elkapóban is el lehet kezdeni gondolkozni.

Az 1/15-ös pick ilyen szempontból nem túl szerencsés, felcsere nélkül ugyanis pont lemaradhat a gárda az első-második kalapos elkapókról és cornerekről. Az ideális az lenne, ha vagy Terrion Arnold vagy Quinyon Mitchell lecsúszna hozzájuk (nálam Cooper DeJean egy polccal lentebb van), esetleg valaki a Malik Nabers-Rome Odunze elkapó párosból, de ahhoz már tényleg csoda kellene.

A reális célpont a WR4 Brian Thomas, vagy a CB 3-4 DeJean-Nate Wiggins lehet, de ha már így alakul, akkor talán érdemesebb lenne hátra cserélni vagy behúzni Brock Bowerst, a tight end úgy is nagy need. A második körben a safety Tyler Nubin vagy Javon Bullard jó fogás lenne, a hátsóbb körökben pedig tovább lehet tölteni a DB és skill pozíciót.

Potenciális 1/15-ös:

  • WR: Brian Thomas
  • CB: Terrion Arnold, Quinyon Mitchell, Cooper DeJean
  • TE: Brock Bowers


Pickek: 1/7, 2/6, 4., 5., 6., 7., 7.
Legnagyobb hiányposztok: OT, DT, S, LB, WR, Edge

A Titians nagyon jól erősített a piacon. Komoly távozója nem nagyon volt, ellenben a piacról leigazolta a corner Chidobe Awuzie-t és cserélt L’Jarius Sneedért, így Roger McCrearyvel kiegészülve a liga egyik legjobb CB-triója van most Tennessee-ben. A támadófal közepére pedig érkezett a center Lloyd Cushenberry, és mivel tavaly Dillon Radunz és a 2023-ban 1/11-es Peter Skoronski is mutatott életjeleket, így már csak egy jó RT kellene a boldogsághoz a támadófalba (vagy LT, ha Radunz átmegy a jobb oldalra). Az elkapósor is jól néz ki DeAndre Hopkinsszal és a frissen igazolt Calvin Ridley-vel, így igazán nagy lyuk az RT mellett a safety-, a DT és linebacker poszton van, valamint egy elkapó és pass rusher sem ártana hosszabb távon.

Az 1/7-es cetli ilyen szempontból elég felemás. Jó eséllyel lecsúszik majd a csapathoz valamelyik top 3-as elkapó, de ezt most nem érzem akkora neednek. A legjobb forgatókönyv az OT Joe Alt lenne, de ha őt kiviszi a Chargers vagy esetleg a Giants, akkor kicsit meg van lőve a Titans. Ebben az esetben megérné megpróbálni hátra cserélni: például a Cardinals jó opció lehet, ha a csapatnak sikerült megegyeznie a Vikingsszal, vagy ha véletlenül bent maradt még egy top 4-es irányító, akkor a Broncos és a Raiders is benne lehet a pakliban. A top 11-14. környékén lenne bent még pár nagyon ígéretes OT, az extra cetlikkel pedig lehet tovább erősíteni a rostert.

Nem mintha valaki a Nabers-Harrison-Odunze trióból ne lenne jó, de most a támadófalnak kellene nagyobb prioritást élveznie. A második-harmadik körben pedig lehet safetyre és a védőfalra lőni.

Potenciális 1/7-es:

  • OT: Joe Alt
  • WR: Marvin Harrison, Malik Nabers, Romeo Odunze

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x