Connect with us

Draft

Draft kitekintő 2024 – AFC South és West

Folytatjuk a 2024-es NFL draft-kitekintő sorozatunkat. Nézzük, mi a helyzet az AFC déli és nyugati csoportjában.

AFC South


Pickek: 1/15, 2/14, 3/18 4., 5., 6., 6.
Legnagyobb hiányposztok: CB, S, TE, WR, G

Kevés szürkébb csapat van a Coltsnál. A csapat idén sem csinált semmit a piacon azon túl, hogy a saját játékosait visszaigazolta. A roster tehát semmit nem erősödött, így továbbra is kellene szerezni egy jó cornert, linebackert és safetyt, míg a támadósorban a tight end és a guard posztot kellene megerősíteni, valamint egy új kezdő elkapóban is el lehet kezdeni gondolkozni.

Az 1/15-ös pick ilyen szempontból nem túl szerencsés, felcsere nélkül ugyanis pont lemaradhat a gárda az első-második kalapos elkapókról és cornerekről. Az ideális az lenne, ha vagy Terrion Arnold vagy Quinyon Mitchell lecsúszna hozzájuk (nálam Cooper DeJean egy polccal lentebb van), esetleg valaki a Malik Nabers-Rome Odunze elkapó párosból, de ahhoz már tényleg csoda kellene.

A reális célpont a WR4 Brian Thomas, vagy a CB 3-4 DeJean-Nate Wiggins lehet, de ha már így alakul, akkor talán érdemesebb lenne hátra cserélni vagy behúzni Brock Bowerst, a tight end úgy is nagy need. A második körben a safety Tyler Nubin vagy Javon Bullard jó fogás lenne, a hátsóbb körökben pedig tovább lehet tölteni a DB és skill pozíciót.

Potenciális 1/15-ös:

  • WR: Brian Thomas
  • CB: Terrion Arnold, Quinyon Mitchell, Cooper DeJean
  • TE: Brock Bowers


Pickek: 1/7, 2/6, 4., 5., 6., 7., 7.
Legnagyobb hiányposztok: OT, DT, S, LB, WR, Edge

A Titians nagyon jól erősített a piacon. Komoly távozója nem nagyon volt, ellenben a piacról leigazolta a corner Chidobe Awuzie-t és cserélt L’Jarius Sneedért, így Roger McCrearyvel kiegészülve a liga egyik legjobb CB-triója van most Tennessee-ben. A támadófal közepére pedig érkezett a center Lloyd Cushenberry, és mivel tavaly Dillon Radunz és a 2023-ban 1/11-es Peter Skoronski is mutatott életjeleket, így már csak egy jó RT kellene a boldogsághoz a támadófalba (vagy LT, ha Radunz átmegy a jobb oldalra). Az elkapósor is jól néz ki DeAndre Hopkinsszal és a frissen igazolt Calvin Ridley-vel, így igazán nagy lyuk az RT mellett a safety-, a DT és linebacker poszton van, valamint egy elkapó és pass rusher sem ártana hosszabb távon.

Az 1/7-es cetli ilyen szempontból elég felemás. Jó eséllyel lecsúszik majd a csapathoz valamelyik top 3-as elkapó, de ezt most nem érzem akkora neednek. A legjobb forgatókönyv az OT Joe Alt lenne, de ha őt kiviszi a Chargers vagy esetleg a Giants, akkor kicsit meg van lőve a Titans. Ebben az esetben megérné megpróbálni hátra cserélni: például a Cardinals jó opció lehet, ha a csapatnak sikerült megegyeznie a Vikingsszal, vagy ha véletlenül bent maradt még egy top 4-es irányító, akkor a Broncos és a Raiders is benne lehet a pakliban. A top 11-14. környékén lenne bent még pár nagyon ígéretes OT, az extra cetlikkel pedig lehet tovább erősíteni a rostert.

Nem mintha valaki a Nabers-Harrison-Odunze trióból ne lenne jó, de most a támadófalnak kellene nagyobb prioritást élveznie. A második-harmadik körben pedig lehet safetyre és a védőfalra lőni.

Potenciális 1/7-es:

  • OT: Joe Alt
  • WR: Marvin Harrison, Malik Nabers, Romeo Odunze

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!