Connect with us

Draft

Draft kitekintő 2024 – NFC South és West

Folytatjuk a 2024-es NFL draft-kitekintő sorozatunkat, vagyis a rengeteg prospect- és class ismertető mellett most csapatonként is összeszedtük a legégetőbb hiányposztokat és a legvalószínűbb forgatókönyveket az idei játékosbörzére.

6 csere, amiket látni szeretnénk az idei drafton

NFC South


Pickek: 1/8, 2/11, 3/10, 3/15, 4., 5., 6., 6.
Legnagyobb hiányposztok: Edge, CB, LB, S

A Falcons kis túlzással már azzal megnyerte a piacot, hogy megszerezte Kirk Cousinst, valamint leigazolta a piacról az elkapó Darnell Mooney-t és cserélt Rondale Moore-ért, így konkrétan egyetlen hiányposzt sincs a támadósorban (nyilván azért utóbbi két támadó nem képvisel olyan magas minőséget, így a sok harmadik napos cetlivel érkezhet még ide elkapó). A védelemre viszont alig fordított figyelmet a gárda és még ha mondjuk sikerül is jó áron visszaigazolni a veterán Calais Campbellt, akkor is kell legalább egy kezdő pass rusher, egy, de inkább két corner, illetve a linebacker és safety sorra is ráfér az erősítés- és a mélyítés.

A csapatnak olyan téren szerencséje van, hogy az előtte lévők közül szinte biztos, hogy mindenki támadót fog húzni, így a Falconsé lehet a 2024-es class legjobb védője. Hogy a need is stimmeljen, ez jó eséllyel a pass rusher Dallas Turner lesz, esetleg kisebb meglepetésre Laiatu Latu. Amennyiben viszont corner posztra húzna a csapat, akkor Quinyon Mitchell lehet a befutó. Jó eséllyel a második napon sem fogja ezt túlgondolni a csapat, 2/11-re szinte biztosan elérhető lesz valaki a Kool-Aid McKinstry, TJ Tampa, Ennis Rakestraw, Mike Sainristil cornerback négyesből, míg a harmadik körben érkezhet safety (Javon Bullard lenne nagy fogás), linebacker (Edgerrin Cooper vagy Junior Colson) vagy újabb DL.

Potenciális 1/8-as:

  • Edge: Dallas Turner, Laiatu Latu
  • CB: Quinyon Mitchell, Cooper DeJean


Pickek: 2/1, 2/7, 3/1, 4., 5., 6., 7.
Legnagyobb hiányposztok: Edge, iDL, CB, WR,  TE

A Panthersnek a piac nyitása előtt nem volt olyan csapategysége, ahová nem kellett volna legalább egy, de inkább két kezdő. Ezen az sem segített, hogy a pass rusher Brian Burnst elcserélte a franchise, a linebacker Frankie Luvu pedig eligazolt, így az OT-n és jobb híján az irányítón kívül mindenben lehetett gondolkozni.

A piacról végül érkezett két jó guard Damien Lewis és Robert Hunt személyében, így már csak egy jó center kellene a támadófalba, bár Austin Corbett kis szerencsével még visszatérhet a korábbi formájához. Az elkapósorba érkezett egy csere keretein belül Diontae Johnson a Steelersből, ami nagyon jó fogás, a védelembe pedig sikerült leigazolni két pass rushert (DJ Wonnum, Jadeveon Clowney), a safety Jordan Fullert, a corner Dane Jacksont, a linebacker Josey Jewellt és a belső védőfalember A’Shawn Robinsont.

Így már nem néz ki annyira reménytelenül a roster, például safetyre vagy linebackerre már biztosan nem kell magas picket lőni és a támadófal is rendben lehet a tavalyi borzalom után. Pass rusher viszont továbbra is kell, a CB-sorra is ráfér az erősítés, skill játékosból pedig másfél értékelhető van továbbra is. A két korai második körből az egyikkel így szinte biztosan elkapó fog érkezni (Adonai Mitchell, Ladd McConkey és Troy Franklin lehet a legjobb elérhető játékos a poszton), a másikkal pedig vagy pass rusher (Chop Robinson vagy Darius Robinson lenne nagy fogás) vagy corner (Kool-Aid McKinstry, TJ Tampa, Ennis Rakestraw, Mike Sainristil) érkezhet. A harmadikban pedig jöhet egy center, ha új irányba mozdulna el a franchise, de talán okosabb lenne a skill posztra ellőni.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!