Connect with us

Draft

Draft kitekintő 2024 – NFC South és West

Folytatjuk a 2024-es NFL draft-kitekintő sorozatunkat, vagyis a rengeteg prospect- és class ismertető mellett most csapatonként is összeszedtük a legégetőbb hiányposztokat és a legvalószínűbb forgatókönyveket az idei játékosbörzére.

6 csere, amiket látni szeretnénk az idei drafton

NFC South


Pickek: 1/8, 2/11, 3/10, 3/15, 4., 5., 6., 6.
Legnagyobb hiányposztok: Edge, CB, LB, S

A Falcons kis túlzással már azzal megnyerte a piacot, hogy megszerezte Kirk Cousinst, valamint leigazolta a piacról az elkapó Darnell Mooney-t és cserélt Rondale Moore-ért, így konkrétan egyetlen hiányposzt sincs a támadósorban (nyilván azért utóbbi két támadó nem képvisel olyan magas minőséget, így a sok harmadik napos cetlivel érkezhet még ide elkapó). A védelemre viszont alig fordított figyelmet a gárda és még ha mondjuk sikerül is jó áron visszaigazolni a veterán Calais Campbellt, akkor is kell legalább egy kezdő pass rusher, egy, de inkább két corner, illetve a linebacker és safety sorra is ráfér az erősítés- és a mélyítés.

A csapatnak olyan téren szerencséje van, hogy az előtte lévők közül szinte biztos, hogy mindenki támadót fog húzni, így a Falconsé lehet a 2024-es class legjobb védője. Hogy a need is stimmeljen, ez jó eséllyel a pass rusher Dallas Turner lesz, esetleg kisebb meglepetésre Laiatu Latu. Amennyiben viszont corner posztra húzna a csapat, akkor Quinyon Mitchell lehet a befutó. Jó eséllyel a második napon sem fogja ezt túlgondolni a csapat, 2/11-re szinte biztosan elérhető lesz valaki a Kool-Aid McKinstry, TJ Tampa, Ennis Rakestraw, Mike Sainristil cornerback négyesből, míg a harmadik körben érkezhet safety (Javon Bullard lenne nagy fogás), linebacker (Edgerrin Cooper vagy Junior Colson) vagy újabb DL.

Potenciális 1/8-as:

  • Edge: Dallas Turner, Laiatu Latu
  • CB: Quinyon Mitchell, Cooper DeJean


Pickek: 2/1, 2/7, 3/1, 4., 5., 6., 7.
Legnagyobb hiányposztok: Edge, iDL, CB, WR,  TE

A Panthersnek a piac nyitása előtt nem volt olyan csapategysége, ahová nem kellett volna legalább egy, de inkább két kezdő. Ezen az sem segített, hogy a pass rusher Brian Burnst elcserélte a franchise, a linebacker Frankie Luvu pedig eligazolt, így az OT-n és jobb híján az irányítón kívül mindenben lehetett gondolkozni.

A piacról végül érkezett két jó guard Damien Lewis és Robert Hunt személyében, így már csak egy jó center kellene a támadófalba, bár Austin Corbett kis szerencsével még visszatérhet a korábbi formájához. Az elkapósorba érkezett egy csere keretein belül Diontae Johnson a Steelersből, ami nagyon jó fogás, a védelembe pedig sikerült leigazolni két pass rushert (DJ Wonnum, Jadeveon Clowney), a safety Jordan Fullert, a corner Dane Jacksont, a linebacker Josey Jewellt és a belső védőfalember A’Shawn Robinsont.

Így már nem néz ki annyira reménytelenül a roster, például safetyre vagy linebackerre már biztosan nem kell magas picket lőni és a támadófal is rendben lehet a tavalyi borzalom után. Pass rusher viszont továbbra is kell, a CB-sorra is ráfér az erősítés, skill játékosból pedig másfél értékelhető van továbbra is. A két korai második körből az egyikkel így szinte biztosan elkapó fog érkezni (Adonai Mitchell, Ladd McConkey és Troy Franklin lehet a legjobb elérhető játékos a poszton), a másikkal pedig vagy pass rusher (Chop Robinson vagy Darius Robinson lenne nagy fogás) vagy corner (Kool-Aid McKinstry, TJ Tampa, Ennis Rakestraw, Mike Sainristil) érkezhet. A harmadikban pedig jöhet egy center, ha új irányba mozdulna el a franchise, de talán okosabb lenne a skill posztra ellőni.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x