Connect with us

Szabadügynök

Szintentartás – Seahawks FA-értékelő

Pete Carroll tizenhárom év után távozott Seattle-ből, a nehéz anyagi helyzetben lévő csapat elsődleges feladata pedig a keret minőségének nagyjából szinten tartása volt. Ezt a kitűzött célt sikerült elérni, így az esély ott van, hogy az edzőlegenda helyére érkező Mike MacDonald akár már első évében képes legyen hozni a megszokott eredményeket.

Pénzfelszabadítás

A Seahawks a sapka fölött kezdte meg az offseasont, így várni lehetett tőlük, hogy még a piacnyitás előtt is aktívak lesznek és több átalakítást és kivágást lépnek majd meg. Geno Smith körül alakult ki kisebb kavalkád, de végül a csapat átalakította a szerződését, 9,6 milliót forgattak át garantált tartalommá, ezzel pedig 4,8 milliót spóroltak az idei cap hitjén.

Ugyancsak pénzügyi machináció része volt Tyler Lockett szerződésének átalakítása, amivel 5,6 millió dollárt nyertek maguknak az idei évre. Ezzel a kiváló elkapó még az idein túl biztosan egy, de akár két évig is a csapatot fogja erősíteni.

Akiket kivágtak:

  • Will Dissly, TE (7M spórolás)
  • Nick Bellore, FB (2,8M spórolás)
  • Bryan Mone, DT (5,4M spórolás)
  • Jamal Adams, S (6M spórolás)
  • Quandre Diggs, S (11M spórolás)

Will Dissly hat éven keresztül szolgálta a Washington állambéli csapatot és bár elkapásokat nézve mindig is egy epizodista volt csak, kiemelkedő blokkoló tight endje volt a csapatnak. Erre a szerepkörre azonban túlzó volt a 10 milliós fizetése aminek 70%-át meg is tudta spórolni a csapat. Bár jó játékos volt, a szűkös anyagi helyzetben ennyit nem ért.

Két további epizodista után – akikkel így is sikerült több mint 8 milliót felszabadítani – a fontosabb tisztogatás a safety posztot érintette. Jamal Adams minden bizonnyal John Schneider legrosszabb manővere volt a csapatnál, ami nagy szó, hiszen 2010 óta tölti be a general manageri pozícióját. A feladott két első kör ÉS a rekord szerződés töredékét sem tudta megszolgálni a Jetsben még elit szinten játszó strong safety. Idecserélése utáni első két szezonban még legalább pályára tudott lépni, sőt 2020-ban a mai napig vicces, hogy vezette a házi sack ranglistát, de a teljesítménye messze visszaesett – a blitzelésein kívül. Azután pedig jött a rengeteg sérülés és a további csalódáskeltő produkció. Úgy tudott végül 6 milliót spórolni rajta a csapat, hogy mindeközben még most is több mint 20 millió halott pénzt voltak kénytelenek elkönyvelni.

Quandre Diggs teljesítményével kevesebb probléma volt. 2019 óta volt a csapat free safetyje, akinek játékához sok labdaszerzés és relatív kevés hiba társult. Éveken át picit alulértékelt játékosa volt a ligának, akivel ha nem 11 milliót tudott volna spórolni a Seattle, vélhetően nem is kerül az utcára. Hogy mennyire átnéz felette a liga jól mutatja, hogy jelenleg sincs még csapata, pedig sok helyen tudna még 1-1 szezonokra segítséget adni a védelem leghátsó vonalába.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 EUR49,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 EUR79,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 EUR119,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

/

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group