Connect with us

Érdekességek

Támadórekordokat döntött az idei draft első köre

Ahogy azt már korábban is mondtuk, az idei játékosbörze elsősorban a támadókról szól. Ennek fényében rekordokat is döntött a 2024-es NFL Draft, már ami az offense játékosokat illeti.

Az első körben ugyanis nem kevesebb mint 23 támadó kelt el (9 védő kíséretében). Ez olyannyira rekord, hogy az eddigi csúcstartó három draft volt holtversenyben 19 támadóval. És egyébként sorozatban 14 offense játékosokkal indult a draft, miközben az eddigi rekord 7 volt, tehát konkrétan megdupláztuk az eddigi csúcsot.

Irányítókat tekintve rekordbeállítás történt a 6 első körös QB-val (1983-ban volt csak ilyen), azonban rekordgyorsan elkapkodták őket a csapatok. Eddig ugyanis a leghamarabban elkelő 5. irányító Cade McNown volt 1999-ben, ő a 12. helyen kelt el. Idén a 12. pickig nem 5, hanem egyenesen 6 QB talált csapatot magának.

Elkapókat nézve rekordbeállítás történt a 7 kiválasztott WR-rel, erre eddig csak 2004-ben volt példa. A támadófalembereknél sem voltunk messze a csúcstól, hiszen 10 volt az eddigi rekord (1968), most pedig kilenc kelt el.

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!