Connect with us

Hír

A Packers elkapója szimmetrikusabbá tenné lábait, hogy elkerülje a sérüléseket

Christian Watsonnak meggyűlik a baja a sérülésekkel a profik közt, ugyanis a tavalyi szezon felét ki kellett hagynia egy elhúzódó és visszatérő combhajlító-sérülés miatt (és az újonc évében is ki kellett ülnie a meccseket). Ezek mindig makacs dolgok szoktak lenni, az ő esetében pedig különösen igaz volt ez, ami hátráltatta, hogy végre kitörjön és kiváló teljesítményt nyújtson. A Packers elkapója el is ment egy specialistához megnézetni a lábizmait, ez a vizsgálat pedig egy furcsa dologra világított rá, ami az oka lehet Watson sérüléseinek.

A 25 éves elkapó a Wisconsin Egyetemre ment el, ahol az elit sportolók combhajlító-sérüléseiről készítettek tanulmányt, így szakértői a területnek. Watson problémája pedig a saját elmondása szerint az, hogy az egyik lába jelentősen erősebb a másiknál: a jobb lába (ahol a sérülése volt) 20 százalékkal kevesebb izomtömeget tartalmaz, mint a bal. Ez hatalmas különbségnek hangzik, és az elkapó is szeretne ezen változtatni, elmondása szerint már most olyan 10% körül jár, a célja pedig a 6% a szezon kezdetére.

Ez az aszimmetria elég sok gondot okozhat az orvosok szerint, könnyebben sérül meg a játékos combhajlítója és nehezebb is a teljes felépülés utána.

Watson nagyon ígéretes második körös prospect volt két éve, azonban eddig nem sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket, nagyrészt a sérülései miatt. Ha tényleg ezen az aszimmetrián múlott a dolog, akkor idén talán berobbanhat a többi fiatal WR közt.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x