Connect with us

Draft

Furcsa kettősség – Cowboys draftértékelő

Óriási tétje van a 2024-es szezonnak a Dallas Cowboys szempontjából, mert most van itt az idő, hogy a jelenlegi edzői stáb mindent egy lapra feltéve megpróbálja azt, amibe rendre belebuktak az elmúlt szezonokban: szintet lépni és elérni a Super Bowlig. “All In” módba kellett kapcsolni McCarthy stábjának, akik komoly erősítéseket vártak az idei játékosbörzéről, de amit kaptak, azzal csak részben lehetnek elégedettek, és bár a felsővezetés megint jó munkát végzett, mégis lehet bennünk némi kettősség.

A kiválasztott játékosok mellett zárójelben szereplő szám azt mutatja, hogy milyen helyen lettek draftolva ahhoz képest, hogy az Arif Hasan által összeállított konszenzusos big boardon hol szerepelnek. Ha mínusz, akkor később, ha plusz akkor korábban keltek el.

1/29 Tyler Guyton, OT, Oklahoma (+1)

Az első kört a Cowboys abban a tudatban kezdte megközelíteni, hogy tudták, nincs túl nagy mozgási terük ezen a drafton a pickek szűkössége miatt, a 3/87-es pick után csak a 5/174-es cetli volt az övék. Ennek megfelelően várható volt egy visszamozgás, főleg abban az esetben, ha minden úgy alakul, ahogy eredetileg számoltak. A hátramozgás meg is történt, a Lions jött fel a 29. helyről, hogy még a 73. választási jogról is lemondva kihúzhassa Terrion Arnoldot. Ezzel a húzással mindkét csapat nyert, a Dallas kapott még egy picket a top100-ban, míg a Lions egy prémium cornert választott ki az újjáalakuló DB-sorába.

A csere után már csak az volt a kérdés, hogy ki és milyen posztra fog majd érkezni, és ahogy azt legtöbben várták és/vagy szerették volna, támadófalemberre esett a választása Will McClay stábjának. Guyton lett a kiválasztott, akivel egy nagyon atletikus, ám rutintalan és kiforratlan játékosra csaptak le, aki sokakat megosztott a médiában és a szurkolók között is. Ha egy kivirágzó projektet szeretne futtatni vele a csapat, akkor tökéletes az alap, mert minden megvan benne, hogy 1-2 éven belül stabil kezdő lehessen, de az, hogy nincs tapasztalata baloldali tackle-ben (Steele marad a jobboldalon), ahová szánták, sokakat elriaszt. Sőt, a fal jobb oldalán is mindössze 14 kezdő meccset tudhat maga mögött, tehát az egyik legkevesebb tapasztalattal bír egyetemi szinten is. Ettől függetlenül, a pick indokolható és védhető, hiszen újra fiatal tehetségekkel kell feltölteni ezt az egységet, hogy a közeljövőben megint stabil falat alkothassanak a csapat irányítója előtt.

Az nagy kérdés, hogy 1/29-re ő-e az a játékos, aki a legnagyobb hozzáadott értéket fogja generálni a 2024-es Dallas Cowboysnak, de az mindenképp indokolható, hogy a támadófal hosszútávú stabilitását próbálják megalapozni. Itt tehát szembemegy egymással az a két filozófia, hogy 2024-re “All In”-t mondott Jerry Jones, miközben McClay már egy távolabbi jövő feladatait oldja meg.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x